به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، چهار سال پیش اتحادیه جهانی کشتی در نامه ای به فدراسیونهای ملی از تغییر نحوه امتیازدهی برای رده بندی تیمی خبر داد. پیش از آن در رقابتهای جهانی و قارهای، نحوه امتیازدهی برای مشخص شدن تیمهای برتر اختصاص دادن امتیاز ۱۰ تا یک به نفرات اول تا دهم بود به نحوی که مقام اول، دوم و سوم هرکدام ۱۰، ۹ و ۸ امتیاز و مقامهای دیگر تا دهم نیز با کسر یک امتیاز در هر رتبه پائین تر محاسبه میشد.
اما در شیوه جدید، کشتی گیری که صاحب مدال طلا میشود ۲۵ امتیاز، مدال نقره ۲۰ و مدال سوم مشترک ۱۵ امتیاز کسب میکند و به ترتیب برای جایگاههای پنجم مشترک تا دهم نیز ۱۰، ۸، ۶، ۴ و ۲ امتیاز درنظر گرفته خواهد شد.
اگر در پایان جمع بندی امتیازی، دو تیم در امتیازی برابر شوند مرغوبیت مدال (طلا، نقره، برنز) مورد ملاک خواهد بود.
با این مقدمه میخواهیم یادآوری کنیم با پایان مسابقات چهار وزن دوم، جدول مسابقات به ترتیب زیر است؛
۱ - ایران، ۱۴۱ امتیاز (سه طلا، سه نقره)
۲- آمریکا، ۱۴۰ امتیاز (سه طلا، دو نقره، یک برنز)
۳-روسیه، ۱۳۴ امتیاز (دو طلا، یک نقره و سه برنز)
تنها مسابقات شانس مجدد، رده بندی و فینال دو وزن پایانی یعنی ۷۰ و ۹۷ کیلوگرم باقی مانده و تیم کشتی آزاد ایران با اختلاف ناچیزی نسبت به آمریکا و روسیه در صدر قرار دارد. در دو وزن آخر ایران فینالیست ندارد، اما شانس کسب دو مدال برنز وجود دارد.
عرفان الهی باید در شانس مجدد با برنده کشتی گیر سریلانکا و آرمان آندراسیان از ارمنستان مبارزه میکند و در صورت پیروزی بر این حریف به دیدار رده بندی راه خواهد یافت تا مقابل یوگنی ژربایف از روسیه قرار بگیرد.
همچنین مجتبی گلیج با شکست مقابل کایل اسنایدر به دیدار رده بندی رفته و برای کسب مدال برنز باید با برنده مبارزه باتزول اولزیساخان از مغولستان و ماگومد گادجی نوراف از مقدونیه مبارزه کند که به نظر میرسد این مدال را باید برای کشتی گیر کشورمان از حالا کنار گذاشت!
در وزن ۹۷ کیلوگرم که کشتی گیران روسیه و آمریکا به فینال راه یافتند و هر حریفی مقابل گلیج قرار بگیرد، باختش اهمیت چندانی نخواهد داشت اما در وزن ۷۰ کیلوگرم عرفان الهی اگر به دیدار رده بندی برسد، باید با کشتی گیر روسی مبارزه کند که شکست دادن او میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
در واقع ایران اگر بتواند دو مدال برنز بگیرد، ۳۰ امتیاز دیگر کسب خواهد کرد و ۱۷۱ امتیازی خواهد شد.
از سوی دیگر آمریکا کایل اسنایدر را در فینال ۹۷ کیلو دارد، اما در ۷۰ کیلو کشتی گیر این کشور حذف شده است. پس نهایتا آمریکا میتواند ۲۵ امتیاز از مدال طلای اسنایدر کسب کند که با توجه به قدرت و آمادگی رشید سعدالله یف بسیار بعید است. بنابراین در صورت کسب ۳۰ امتیاز از سوی ایران، آمریکا نمیتواند تهدیدی برای قهرمانی شاگردان درستکار باشد.
روسیه اما حکایت متفاوتی دارد و به نظر میرسید رقیب اصلی ایران برای کسب عنوان قهرمانی جهان باشد. روسیه عبدالرشید سعداله یف را در فینال وزن ۹۷ کیلوگرم دارد که به احتمال فراوان قهرمان خواهد شد و ۲۵ امتیاز کسب میکند. در واقع میتوان امتیاز روسها را از همین حالا ۱۵۹ دانست. در وزن ۷۰ کیلوگرم نیز روسها ژربایف را دارند که باید احتمالا با عرفان الهی کشتی بگیرد. این کشتی میتواند سرنوشت قهرمانی را مشخص کند. اگر روسیه برنده آن باشد، ۱۵ امتیاز دیگر میگیرد و ۱۷۴ امتیازی خواهد شد و قهرمانی اش قطعی است، اما اگر ایران برنده این جدال لقب بگیرد، ایران ۱۷۱ امتیازی و روسیه ۱۶۹ امتیازی خواهند شد.
به عبارت ساده تر عرفان الهی جوان ۱۹ ساله تنکابنی میتواند شکست خود در مرحله یک چهارم نهایی را نه تنها جبران کند بلکه مدال برنزی بگیرد که ارزش آن بالاتر از طلاست و ایران را به عنوان پرافتخار قهرمانی مسابقات جهانی کشتی برساند.
امیدواریم پژمان درستکار، مربیان تیم ملی و حتی علیرضا دبیر بتوانند به خوبی عرفان الهی جوان را آماده این پیکار سرنوشت ساز کنند.