اجرای بسیج ملی کنترل قند و فشارخون سنین بالای ۲۰ سال
گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی قلب و هفته ملی سالمند به تشریح سیاست گذاریها و راهبری در امور سالمندان پرداخت.
فرشیدی در این رابطه اظهار داشت: پزشکان باید در بسیاری از مراکز درمانی که بخش آنژیوگرافی دارد آمادگی برای باز کردن رگ فردی که سکته قلبی کرده، داشته باشند تا بیمار بعد از ۴۸ ساعت درمان به روال زندگی از لحاظ جسمی بر گردد.
وی با بیان اینکه بیماری قلبی پر هزینه است و به طور متوسط برای هر بیمار ۱۵۰ میلیون تومان تحمیل میشود، تاکید کرد: سکته قلبی اگر به موقع درمان نشود بیمار دچار نارسایی قلبی شده و دچار از کار افتادگی میشود.
فرشیدی افزود: تغدیه مناسب، دوری از استرس، مصرف اندازه نمک، قند و شکر، مصرف ۵ وعده سبزیجات و میوه جات در روز، عدم مصرف دخانیات و فعالیت بدنی از جمله مهمترین عواملی است که از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی پیشگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه بیماری قلبی و عروقی منجر به دیابت و فشار خون بالا میشود از آغاز غربالگری و بسیج ملی کنترل پرفشاری خون بصورت عمومی به زودی خبر داد و گفت: جمعیت بالای ۲۰ سال که دچار فشارخون بالا باشند توسط این غربالگری شناسایی و تحت درمتان قرار میگیرند.
بالای ۱۸ سال کشور، ۲۴ درصد پرفشاری خون دارند
فرشیدی افزود: پرفشاری خون در کشور بالای ۱۸ سال، حدود ۲۴ درصد است و بالای ۶۰ سال، ۶۵ درصد افراد مبتلا به این بیماری هستند و اگر به موقع درمان نشود دچار بیماری قلبی میشوند.
مصرف مواد دخانی در ۱۴ درصد جمعیت کشور
معاون بهداشت اظهار داشت: اکنون ۱۴ درصد جمعیت کشور مواد دخانی از جمله قلیان مصرف میکنند که ۲ درصد آنها زنان هستند و تاثیر زیادی در ابتلا به نارسایی قلبی میشود.
ضرورت ورود واکسن روتاویروس به واکسیناسیون کشوری
به گفته فرشیدی، اگر واکسن روتاویروس وارد واکسیناسیون کشوری شود ۱۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری کاهش مییابد البته ۲ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای اضافه شدن به امر واکسیناسیون کشوری اعتبار لازم است.
سالمندی، ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل میشود
فرشیدی گفت: افرادی که در گروه سالمندی قرار میگیرد بیشتر میشود و بیش از ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل میشود.
به گفته وی، بحث جمعیت از لحاظ نیروی جوان چندان مطلوب نبوده، طول عمر را افزایش دادیم، ولی وضعیت نگهداری سالمند مناسب نیست، تفکر وجود سالمند در منزل و قرار گرفتن در ویلچر غلط است، باید تکریم آنها مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از طرحهای در دست اقدام معاونت بهداشت ارائه بستههای خدماتی از جمله نحوه مراقبت، رسیدگی به وضعیت سلامت آنها و ... به سالمندان است.
فرشیدی اظهار داشت: ارائه خدمات مراقبتی در منزل و آموزش به سالمندان با کمک بهورزان در دست اجرا است که میتواند به ارتقای سلامت این گروه سنی کمک کند و البته باید این خدمات تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: توجه به تربیت فرزندان کنار با هم بودن در خانواده بحث فرهنگی و تربیتی است که به ارتقای سلامت جسمی و روحی افراد در دوره سالمندی کمک میکند.