
پروژه بینالحرمین در شیراز نگاه سرمایهدارای به بافت کهن حرمین بود!
به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، زیبا دیندارلو، نماینده تشکل آرمان دانشگاه شیراز در دیدار رمضانیه با آیت الله دژکام، نماینده، ولی فقیه در استان فارس گفت: جوان انقلابی راه نجات ما از نسل خمودِ متحجرِ محافظه کارِ ضد تحول و پیشرفت بود، اما گویا تعریف برخی از جوان انقلابی ناقص است و بعضاً ۱۸۰ درجه خلاف انقلاب!
دیندارلو مطرح کرد: صادقانه! فرزندان همان اعضای شورای اصولگرایان، یکی یکی جایگزین پدرها میشوند و این یعنی پاسکاری قدرت در میان عدهای خاص! یعنی موروثی سازی و جانشینی بجای شایسته سالاری!
نماینده تشکل آرمان دانشگاه شیراز افزود: کدام شایستگی و استعداد شگفت انگیزی در این صبیان بوده که توانسته اند یک شبِ به منصب و مقام برسند، اما سایر هم سن و سال هایشان با استعداد مشابه، خیر؟
این فعال دانشجویی اظهارداشت: وجوب امتداد برگزاری چنین جلساتی بر کسی پوشیده نیست ولیکن وظیفه خود میدانم که این نکته را یادآور شوم که مراقب باشیم که فی نفسه خود جلسه اصالتی ندارد و خروجی و اثر بخشی آن است که مد نظر است؛ مبادا که زینت المجالس انگاشته شویم.
دیندارلو تصریح کرد: نقش امام جمعه در تهاجم فرهنگی ساختار و حرفهای روزی زمین مانده رهبری چیست؟ نقش نهادهای فرهنگی با بودجههای هنگفت در کاهش آسیبهای اجتماعی چیست؟
نماینده تشکل آرمان دانشگاه شیراز بیان کرد: معاونت فرهنگی شهرداری طی این چند ماه فعالیت، روندی را در پیش گرفته که گویا یک هیئت مذهبی صرف را اداره میکنه و متوجه نیست که مسئولیت برنامه ریزی و اجرا، برای مردمان مختلف یک شهر چند میلیون نفری را دارد.
وی ادامه داد: مصداقا در مسألهی کتابخوانی، نسبت تعداد کتابخانهها و سالنهای مطالعاتی نسبت به جمعیت شیراز فاجعه است! و همان تعداد محدود هم یا یک روز در میان فعالیت میکنند یا تا ساعات محدود!
این فعال دانشجویی تصریح کرد: اگر امروز آب را مدیریت نکنیم فردا باید بحرانهای امنیتی را فقط تماشا کنیم. هنوز تابستان از راه نرسیده شهرهای حنوب فارس را عطش فراگرفته است.
دیندارلو ادامه داد: آقایان ادعا میکنند مشکل ملی است و ربطی به اداراه جات شهرستانی ندارد اینجاست که مسئله وجود همین آقایان مطرح میشود پس مدیریت اینها بدرد چه زمانی میخورد فراوانی که کنترل و مدیریت نمیخوهد اساسا وجود این ادارات جهت مسئله مدیریت آب برای سرزمینی که خشکسالی را زیسته است موضوعی حیاتی است.
نماینده تشکل آرمان دانشگاه شیراز مطرح کرد: طرح هشت بهشت، طرح بهسازی پیرامون حرمینهای مطهر، طرح توسعه حرم یا هر نام دیگر، توفیری نمیکند وقتی هیچ کس به سوال مردم پاسخ نمیدهد!
وی ادامه داد:اصطلاح حکیمانه «سومین حرم اهل بیت» استراتژی مقابله با هویت زدایی و دوبی سازی و بازگشت به هویت و اصالت و فرهنگ اصیل خود، اما متاسفانه آقایان مسئول و متولی و مجری روندی را در پیش گرفته اند که صرفاً توسعه فیزیکی حرم است!
وی افزود: کما اینکه پروژه بین الحرمین، نمونه واضح نگاه بلدوزری و سرمایه دارانه و یرکارشناسی و غیر شفاف، به بافت کهن و توسعه و بهسازی حرمین بود! در این طرح، مسأله اصلی این است که تکلیف «مجاور حرم»، «زیست و نشاط اطراف حرم»، چه میشود؟
دیندارلو ادامه داد: اگر در فرض بدترین حالت اتفاقات مشهد تکرار شود: عملا در وهله نخست خود زیارتگاه در انزوا قرار خواهد گرفت! به عبارتی فضا از کیفیت منحصر به فرد خود تهی و کالایی میشود و ارزش مبادلهای به ارزش مصرفی آن میچربد! و تبدیل به یک منطقه توریستی و تجاری میشود که نسبتی با فرهنگ و زندگی و زندگانی مردم ندارد!
این فعال دانشجویی خاطرنشان داشت: یک سوال دارم. سوال اینجاست که آیا این پارادایم میتواند بچرخد و توجه حرم پیش از این که زائر را ببیند فکری برای حفظ مجاورین و برنامه ریزیهای فرهنگی و اشتغال برای آن نماید و اساساً نگاه شما به مقوله زیست اطراف حرم، رابطه متقابل حرمها و بافت شهری سکونتی چیست؟
وی در خاتمه افزود: شما به عنوان امام جمعه، و همچنین مجریان و متولیان طرح، با حضور در محیط علمی و آکادمیک دانشگاه و یا فضای رسانهای رسمی، به سوالات و ابهامات پیرامون طرح مذکور شفاف سازی کنید.