کد خبر:۱۰۲۷۰۳
آيتالله جوادي آملي:
جاي جلد دوم مفاتيحالجنان خالي است
استاد حوزه علميه قم بر لزوم چاپ جلد دوم مفاتيح الجنان تاكيد كرد و گفت: يكي از آنها مربوط به دعا و زيارات باشد و ديگري به فعاليتهايي كه نظام اسلامي عهدهدار آنهاست، مربوط شود.
به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو» به نقل از روابط عمومي بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا، آيتالله عبدالله جوادي آملي در ديدار اعضاي شوراي سياستگذاري كنگره مرحوم شيخ عباس قمي اظهار داشت: عالمان دين، وارثان انبيا هستند و همان طوري كه خداوند انبيا را به هم مرتبط ميداند، وارثان را نيز به هم مرتبط ميداند.
وي افزود: همان گونه كه خداوند به انبيا هشدار ميدهد كه به ياد انبياي گذشته باشند و به انبياي گذشته نيز ميفرمايد كه به ياد انبياي بعدي باشند، به عالمان دين و متاخران نيز تذكر ميدهد كه به فكر قدما باشند و به متوسطين گفته ميشود كه به ياد متاخران باشند و اين سلسله محفوظ است.
استاد حوزه علميه تاكيد كرد: خداوند تبارك و تعالي در زيارت جامعه از انبيا به عنوان رحمت موصوله ياد ميكند؛ به اين معنا كه انبيا هم به رحمتي كه از ذات مقدس به امت ميرسد، متصل هستند، هم رحمتيابي آنها از ذات مقدس ناگسستني است و هم خود اين ذات مقدس به هم مرتبطند؛ اگر ائمه اطهار (ع) رحمت موصوله هستند، درباره عالمان دين نيز همين موضوع صدق ميكند.
جوادي آملي خاطرنشان كرد: حال كه نوبت به علماي عصر حاضر رسيد، اينها موظفند تذكره علماي سابق را گرامي بدارند.
وي با تاكيد بر توجه به زمان، مكان و فرهنگ در گراميداشت علماي سابق اظهار داشت: به همان دليل كه معجزات انبيا فراموشي ناپذير است، در گراميداشت عالمان دين نيز نبايد زمين، زمان و زبان فراموش شود.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: مورثان ما خصوصيت زمين و زمان را فراموش نكردند و عالماني كه در مورد آنها كتاب مينويسند بايد متوجه باشند كه آن بزرگواران در كدام زمان و زمين و با كدام فرهنگ زندگي ميكردند.
وي سر تفاوت معجزات انبياي الهي را در تفاوت معنويتهاي اصلي دانست و تاكيد كرد: خصوصيت اصلي را ذات مقدس رقم زده كه داراي فرهنگي است و معجزات انبياي الهي برابر فرهنگ رسمي است.
اين مفسر قرآن كريم با يادآوري اين نكته كه خداوند به مكتوب عالم و قلم كاتب سوگند ياد ميكند، اظهار داشت: كسي كه بخواهد در اين عصر زندگي كند و وارث انبياي الهي باشد بايد به زمان، مكان و فرهنگ توجه داشته باشد.
جوادي آملي تاكيد كرد: كسي كه كتاب مينويسد، چون مورث او وجود مبارك امام است، بايد برابر با آن امام كتاب بنويسد؛ يعني اگر امام حكومتي تشكيل داد و فرقههاي مختلف زير پرچم حكومت ايشان بودند، وارثان نبايد اين نكته را در کتابت فراموش كنند.
اين مرجع تقليد در بخش ديگري از فرمايشات خود به شخصيت والاي شيخ عباس قمي اشاره كرد و افزود: مرحوم شيخ عباس قمي از فضلاي سنتي بودند كه آثار ايشان با تحول همراه بود.
وي تحول اين عالم رباني را در دو عرصه تحول در درون و ساختار نويسندگي عنوان كرد و در تشريح تحول دروني مرحوم قمي يادآور شد: ايشان در جواني به ادبيات علاقه مند بودند و به دنبال مقامات حميدي و حريري رفتند، اما براي اينكه ادبياتشان با معارف همراه باشد به خدمت نهجالبلاغه رفتند.
جوادی آملی گفت: كساني كه با نوشتههاي عربي مرحوم محدث قمي آشنا هستند، متوجه ميشوند كه در اين آثار، قلم ادبي ايشان بسيار ارزشمند است.
اين مرجع تقليد احياي آثار مرحوم شيخ عباس قمي را اقدامي ارزشمند دانست و تاكيد كرد: مرحوم محدث قمي انسان معمولي نبود، بسياري از افراد اقدام به نوشتن كتاب كردند، اما در زمان خودشان فراموش شدند، اما اخلاص مرحوم شيخ عباس قمي موجب ماندگاري ايشان شد.
وي ادامه داد: در مورد شخصيت شيخ عباس قمي هر چقدر كار شود باز هم جاي فعاليت بيشتر وجود دارد، ضمن اينكه اين فعاليتها بركات ارزشمندي دربردارد و اميدورايم آثار اين محدث والامقام و همه اوليا و علماي دين برابر با زمان و مكان و فرهنگ احيا شود.
استاد حوزه علميه در ادامه فرمايشات خود بر لزوم چاپ جلد دوم مفاتيح الجنان تاكيد كرد و گفت: مفاتيح بايد در دو جلد باشد كه يكي از آنها مربوط به دعا و زيارات و غيره باشد و ديگري در مورد فعاليتهايي كه نظام اسلامي عهدهدار آنهاست، منتشر شود.
جوادي آملي با بيان اينكه جاي انتشار جلد دوم مفاتيح در نظام اسلامي خالي است، تاكيد كرد: همان طوري كه در مورد عبادات مواردي از قبيل ترك محرمات و مكروهات وجود دارد، در مورد زندگي كردن نيز موارد زيادي از قبيل جلوگيري از آلوده كردن محيط زيست و غيره موجود است كه بايد به آنها پرداخته شود.
اين مرجع تقليد اظهار داشت: اگر ولايت فقيه و حكومت اسلامي را پذيرفتيم بايد ببينيم وارثان ما چگونه دعا ميكنند و چه ميگويند.
وي گفت: تاريخ مصرف تحول مرحوم محدث قمي گذشته است و كنگره اين عالم ديني بايد به اين سمت برود كه محدث قمي بر اساس تحول، محدث شد./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰