کد خبر:۱۰۳۸۰۹
ياداشت//
حماسه حسيني؛ الهام بخش و جريان ساز
حماسه كربلا، الهام بخش و جريان ساز است، و ما بايد با زلال و شفاف نگه داشتن سنتهاي عزاداري و حذف پيرايههاي غلط، خرافي و انحرافي، خود و جامعه مان را در مسير حقيقت و كسب رضايالهي بيمه كنيم.
سيد محمد مهدي موسوي؛ «تكليف ماها را حضرت سيدالشهدا (ع) معلوم كرده است»... «ملت ما از طفل شش ماهه تا پيرمرد هشتاد ساله را در راه خدا فدا كرد و اين، اقتدا به بزرگمرد تاريخ؛ حضرت سيدالشهدا برمي گردد»...«ماهر چه داريم از اين محرم است و از اين مجالس. اين محرم را زنده نگه داريد» ايام محرم كه فرا ميرسد اين قبيل جملات بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(ره) معنا و مفهوم ديگري به خود ميگيرد. آری! باز این چه شورش است!
محرم، ماه عزاداري سيد و سالار شهيدان و موسم گريه بر مصائب آل محمد است. بي شك اين عزاداريها و سوگواريها صرفا توأم با حزن و اندوه نيست. حضرت امام (ره) در جایی می فرمایند:«اين روضه و اين گريه بر امام حسين(ع) آدم ساز است؛ انسان، درست ميكند اين مجالس روضه».
بيان امام امت(ره) البته ناظر به كاركرد مهم هيئت و دسته هاي عزاداري در جامعه است و بي ترديد لازمه اين امر، التزام مسئولان هيئت ها، وعاظ، سخنرانان و نيز مداحان اهل بيت(ع)، توجه به محتواي برنامهها است و اين كه در راستاي غنا بخشيدن به جلسات حسيني(ع) و بيان معارف و مصايب ائمه اطهار(ع)، از سطحي نگري به سمت و سوي عمق بخشي و ژرف نگري توأم با بصيرت حركت كنيم.
رهبر معظم انقلاب در همين باره ميفرمايند: «منبرها و سخنرانيهاي جلسات شما (مسئولان هيئت ها) سازنده باشد؛ يعني به گونهاي باشد كه اگر كسي مثلا سه سال در هيئت شما رفت و آمد ميكند، بعد از اين مدت، عوام از اين جلسه بيرون نرود؛ فهميده و آگاه و با معلومات خارج شود. منبر بايد آدم ساز و فكرساز باشد».
ايشان حتي در جايي ديگر، فراتر از بعد انسان سازي نهضت عاشورايي به مسئله صدور پيام و فرهنگ انقلاب اسلامي به جهانيان از طريق بيان مصايب حضرت اباعبدالله الحسين(ع) اشاره كرده و ميفرمايند:«اين انقلاب ميتواند به بركت امام حسين(ع) و حضرت زهرا (س) و ائمه (ع) و به بركت همين مدح و همين گفتن اين حقايق درباره زندگي اين بزرگواران به تمام دنيا صادر بشود و ما اين كار را ميتوانيم بكنيم و شما (ذاكران اهل بيت) يكي از آن بهترين پايگاه ها و ابزارها را در اختيار داريد».
رهبر فرزانه انقلاب همچنين با اشاره به اينكه نظام مقدس جمهوري اسلامي، يكي از محصولات نهضت امام حسين(ع) است، ميفرمايند: «ما كه امروز اين نظام اسلامي را لمس ميكنيم و بركات آن را از نزديك ميبينيم بيشتر از اسلاف خود، قدر نهضت حسيني(ع) و معناي آن را درك ميكنيم و بايد بكنيم. آن بزرگوار براي چنين چيزي حركت كرد. آن بزرگوار براي همين قيام كرد كه رژيمهاي فاسد و مخرب انسان و دين و ويرانگر صلاح در جامعه، نباشند و نظام اسلامي و الهي و انساني و مبني بر صلاح در جامعه استقرار پيدا كند.»
حماسه كربلا، آن چنان در درون خود داراي ابعاد مهم فرهنگي، سياسي و اجتماعي است كه به تعبير حضرت امام (ره) مايه حفظ و استمرار حيات اسلام ناب محمدي است و البته براي ما و جامعهمان همان طور كه گفته شد الهام بخش و جريان ساز است، منتهاي مراتب آن چه تكليف ماست اين است كه با زلال و شفاف نگه داشتن سنتهاي عزاداري و حذف پيرايههاي غلط، خرافي و انحرافي، خود و جامعه مان را در مسير حقيقت و كسب رضاي الهي بيمه كنيم و بدانيم كه راه صلاح همانا تمسك به اهل بيت و پيروي از حماسه حسيني است.
در اين ميان آنچه قطعا مورد تأكيد علماي اسلام و خاصه امام عظيم الشأن و رهبر معظم انقلاب بوده و البته رضاي ائمه اطهار(ع) را در پی دارد، توجه به شور عزاداري حضرت اباعبدالله (ع) توأم با شعور و بصيرت حسینی و زینبی است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰