به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، نواب نصیرشلال درباره وضعیت تیم ملی پس از بازیهای آسیایی، اظهار داشت: ما یک شرایط کلی داریم که باید به آن بپردازیم.
زمانی که تیم را تحویل گرفتیم یکی از مسابقات گزینشی المپیک انجام شده بود و تقریبا "لانگ لیست" رد شده بود.
این اتفاق یک مقداری دست ما را برای ادامه رقابتهای انتخابی بسته بود تا بتوانیم افراد دیگری را وارد این چرخه کنیم.
از زمان مسابقات جهانی تا بازیهای المپیک یک بازه دو ساله میشود و فکر میکنم منطقیتر این بود که افراد بیشتری درگیر این چرخه میشدند. دو سال زمان مناسبی بود تا به مرور بشود وزنه برداران را شناخت و رفته رفته تعداد آنها را کم کرد.
جای تعداد زیادی از جوانها در این لیست خالی بود. در هر صورت شرایطی پیش آمده که ما باید آن را بپذیریم. الان هم شرایط خیلی بد نیست و تمام افرادی که شایسته هستند، در اردوهای تیم ملی حضور دارند، منتها فاصله نفر اول ایران با نفر اول آسیا و نفر اول جهان در بعضی اوزان زیاد است و ما نیاز داریم تا به مرور این فاصله را کم کنیم و با تلاش زیاد این عقب افتادگی را به لحاظ رکوردی جبران کنیم.
وی در مورد پشتوانهسازی عنوان کرد: برای آینده وزنهبرداری قطعاً باید برنامهریزی شود و ما این کار را انجام خواهیم داد. برای مسابقات پیشرو و سال آینده ما ۲ برنامه را پیگیری میکنیم.
ابتدا اعزامهاست که در نهایت به بازیهای المپیک ختم خواهد شد. افرادی که در این مسیر قرار میگیرند؛ قطعاً بیشترین تلاش را خواهند کرد تا بتوانند بهترین رکوردها را بزنند.
در نهایت هم تلاش ما برای کسب هر ۳ سهمیه المپیک است. برنامه دوم و مهمتر که در کنار برنامه اول پیگیرش هستیم پشتوانهسازی است، چه در طول این مسیر تا المپیک و چه پس از آن که مسابقات بزرگسالان جهان است.
سفت و سخت این برنامه را پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم برای سالهای آینده وزنهبرداری نسل جدیدی را تربیت کنیم که نیازهای وزنهبرداری کشور را تامین کنند. ما نیاز داریم تا در کنار ورزشکاران با تجربه، از نوجوانان و جوانان برای حضور در اردوهای تیم ملی دعوت کنیم تا مرحله رشد و تکامل آنها اتفاق بیفتد. این نیاز به زمان دارد، اما چارهای نیست و باید از همین جا آغاز شود.
سرمربی تیم ملی درباره عدم پشتوانهسازی در وزنهبرداری افزود: شرایطی که این روزها وزنهبرداری آن را تجربه میکند ماحصل این است که در سالهای گذشته به دلیل کرونا یا هر دلیل دیگری و اینکه چه کسی باعث و بانی آن است کاری برای پشتوانه سازی انجام نشده است. دستان ما خالی است و ورزشکار کم سن و سال، ورزشکاری مستعد که بتواند بیاید و خودش را ثابت کند خیلی کم است. حالا مهم نیست.
به هر دلیلی این اتفاقها افتاده است و ما الان در این نقطه ایستاده ایم و باید کار را شروع کنیم. برای سالهای آینده و برای نسلهای بعدی، چه ما در این جایگاه باشیم و چه نباشیم. اگر این اتفاق بیفتد یک دانهای است که کاشته میشود و انشاءالله به وقتش هر کسی که این مسئولیت را داشته باشد میتواند آن را برداشت کند.
نصیرشلال ادامه داد: ما چند مسابقه مهم را پیش رو داریم. مثل قهرمانی بزرگسالان آسیا، قطر کاپ (که گزینشی المپیک است)، داخل سالن و ... نیاز است که در این مسابقات شرکت کنیم. به خصوص در قهرمانی آسیا و از عنوان قهرمانی مان دفاع کنیم. همین چند مسابقه باعث میشود تا نیاز بیشتری به وزنه برداران پیدا کنیم و تغییر نسل را شروع کنیم.
متاسفانه فعلا دستان مان بسته است. در رشتههای دیگر بعد از مسابقات مهمشان ۳۰ تا ۴۰ درصد ترکیب تیم شان تغییر کرده است و توانستهاند نفرات دیگری را جایگزین کنند، ولی ما مجبور شدیم با همان نفرات مسابقات جهانی به بازیهای آسیایی برویم.
وی در مورد زمان آغاز اردوهای تیم ملی گفت: طبق هماهنگی با فدراسیون و کمیته فنی از روز ۱۵ آبان اردوها آغاز میشود و به صورت مستمر تا قهرمانی آسیا و پس از آن تا المپیک ادامه خواهد داشت. لیست نهایی دعوتیها به اردو در دو بخش اعلام خواهد شد. یکی قبل از ۱۵ آبان و دیگری پس از مسابقات جوانان جهان.
در پایان این مسابقات نفراتی که خوب هستند و شرایط اردو را دارند به تیم بزرگسالان دعوت میشوند تا در شرایطی بهتر و در کنار وزنه برداران بزرگسال به تمرین بپردازند. بخشی از دعوتیها از تیم گذشته هستند که تمام دارایی وزنه برداری هستند و بخش دیگر از جوانان که آینده وزنهبرداری را شکل خواهند داد.
این را هم بگویم که مثل همیشه شرایط حضور در اردو و اعزام به مسابقات بینالمللی شرکت در رکوردگیری و شرایط خوب و مناسب است.
انتهای پیام/