کد خبر:۱۱۰۹۶۴۲

زمان حفاری میادین سپهر و جفیر، ۶۰ درصد کاهش یافت

مدیر زیرسطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی زمان حفاری در میدان‌های نفتی سپهر و جفیر گفت: زمان حفاری در این میدان‌ها که در لایه فهلیان مخزن خامی قرار دارد، از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش داشته است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، میادین سپهر و جفیر که در سال ۱۹۷۶ کشف شدند، در بخش شمالی حوزه رسوبی دشت آبادان در جنوب غربی استان خوزستان و در حدود ۶۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است. هفته گذشته جمعی از خبرنگاران برای اطلاع از آخرین وضعیت روند حفر چاه و پیشرفت آن، از میادین مذکور بازدید کردند. در جریان این بازدید محمدرضا افشاریان مدیر زیرسطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد که عملیات حفاری را به عهده دارد، با اشاره به اینکه آخرین حلقه چاه از ۱۲ حلقه چاه میدان سپهر و جفیر در مرحله نخست در حال حفاری و تکمیل است گفت: این چاه‌ها در لایه فهلیان مخزن خامی حفاری شده است. حفاری چاه‌ها در مخزن فهلیان که جزو مخازن خامی است را به میزان ۶۰ درصد کاهش دادیم تا آنجا که زمان حفاری از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش یافته است.

افشاریان درباره عمق چاه‌هایی که در لایه فهلیان حفاری می‌شود گفت اظهار کرد: چاه‌هایی که در عمق لایه فهلیان مخزن خامی حفاری می‌شود ۴۶۰۰ تا ۴۶۵۰ متر عمق دارند. ۶۰ هزار متر حفاری در میدان‌های سپهر و جفیر انجام شده است. توانستیم حفاری همزمان لایه‌های کم‌فشار و پرفشار را انجام دهیم.

مدیر زیر سطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد ادامه داد: استفاده از وسایل تکمیل داخلی ۱۰ هزار PSI در این چاه‌ها استفاده شده است و ساخت داخل در این زمینه برای نخستین بار انجام می‌شود.

افشاریان در پایان گفت: کل ۱۲ چاه حفاری شده در میدان‌های سپهر و جفیر پرفشار هستند و با وجود حرارت بالا، فشار در این چاه‌ها تا ۱۰ هزار پی اس آی است. همه مسائلت محیط زیستی مانند گودال آتش، امحا گل حفاری و ...رعایت شده است. مواد اولیه را از داخل تامین کردیم که تا ۳۰ درصد کاهش قیمت تمام شده را به دنبال داشته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار