به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، اولین همایش ملی ورزش زورخانهای کشتی پهلوانی و هنر مرشدی در دانشگاه تربیت بدنی دانشگاه تهران، با هدف ارائه مقالات تخصصی در محورهای مذکور (با رویکرد ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی) و فراهمسازی بستری جهت بحث و بررسی پیرامون چالشها و مسائل روز این رشته ورزشی از سوی متخصصان و جامعه علمی، با حضور کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، مریم کاظمیپور معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان و جمعی از مدیران و مسئولان ورزش زورخانهای و دانشگاه تهران برگزار شد.
کیومرث هاشمی با اشاره به اینکه باید بودجهای را برای مرمت زورخانههایی که چند سالی از تاسیس آنها گذشته اختصاص دهیم تا به روز شوند، اظهار داشت: با توجه به اینکه رشته پهلوانی و زورخانهای یکی از رشتههای مهم کشور به شمار میرود و دارای ظرفیت است در همین راستا به عنوان متولی ورزش کشور وظیفه دارم تا از این رشته به شکل کامل حمایت کنم. برنامه ریزی انجام شده تا فدراسیونهایی که دارای سرپرستی هستند با توجه به قانون و هر آنچه که قانون اجازه میدهد انتخابات آنها به زودی برگزار شود. ورزش زورخانهای حدود ۹۵۰ سال و کشتی پهلوانی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سال سابقه دارد. این ظرفیت خوبی محسوب میشود و باید از آن استفاده کنیم. من بهعنوان متولی ورزش کشور، حمایت از ورزش زورخانهای و پهلوانی را وظیفه خودم میدانم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ورزش و جوانان برای اخراج ورزشکاران رژیم صهیونستی از مسابقات بینالمللی (همانند اتفاقی که برای ورزشکاران روسیه افتاد) برنامهای دارد یا خیر، گفت: این برنامه را داریم. جامعه ورزش در جریانهای مختلف انقلاب و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، همیشه در کنار مردم بوده است. ۲۰ روز پیش با وزرای ورزش ۵۴ کشور شورای همکاری کشورهای اسلامی مکاتبه کردم و از آنها خواستم به این مسئله ورود کنند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به حضور ابراهیم رئیسی در اجلاس کشورهای اسلامی و عربی اضافه کرد: بعد از اجلاسی که رئیس جمهور در عربستان داشت، همگرایی خوبی میان کشورهای مسلمان برای محکومیت رژیم غاصب صهیونیستی ایجاد شده است. حرکات امروزه این رژیم از اوج رذالت هم گذشته و انجام چنین کارهایی ضروری است. از امروز حرکات رسانهای شروع شده و امیدوارم رسانههای کشورمان، نگاه ورزشکاران ما را به افکار عمومی جهان انعکاس بدهند. ورزشکاران ما حامی مردم مظلوم فلسطین و غزه هستند.
هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت ورزش در مورد ممنوعیت ورزشکاران اسرائیلی با IOC (کمیته بینالمللی المپیک) هم مکاتبه کرده است یا خیر، بیان کرد: IOC موضوعات خاص خودش را دارد که کمیته ملی المپیک هم آن را دنبال میکند. این کار باید در مسیر خودش انجام شود.
وی در مورد اداره برخی فدراسیونهای کشورمان، بهخصوص فدراسیون والیبال با سرپرست عنوان کرد: بهصورت مصداقی صحبت نمیکنم، اما برنامهریزیها انجام شده تا انتخابات فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند، هرچه زودتر برگزار شود. ما هم شرایط را فراهم میکنیم تا همه علاقهمندان به ورزش، مطابق قانون در رشتههای تخصصی خود و مجامع انتخاباتی حضور یابند تا این فدراسیونها از وضعیت فعلی خارج شوند.
وزیر ورزش و جوانان در واکنش به گلایه غفور کارگری، رئیس کمیته ملی پارالمپیک نسبت به انتصاب شروین اسبقیان، رئیس پیشین فدراسیون جانبازان و معلولین بهعنوان مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان گفت: من اختیاری دارم و از اختیار خودم استفاده کردم. اسبقیان از مدیران خوب بود و در حوزه وزارتی به او نیاز داشتم. انشاءالله برادر عزیز دیگری شناسایی و در مجمع انتخاباتی حاضر شود. مشکلی وجود ندارد. کارگری گلایه داشت که چرا نیروی خوب آنها را گرفتیم، اما اسبقیان به جای بهتری آمده است.
هاشمی درباره انتشار خبر دستفروشی امیرحسین محمودپور، ملیپوش روئینگ کشورمان برای گذران زندگی خاطرنشان کرد: شرایطی وجود داشت که این ورزشکار مشمول قانون استخدام نمیشد. ما با فدراسیون مربوط (فدراسیون قایقرانی) صحبت کردیم تا شرایطی فراهم کنند که اینگونه مسائل را کمتر داشته باشیم. قهرمانان و ورزشکاران باید حمایت شوند و ما و فدراسیونها وظیفه داریم از آنها حمایت کنیم.
انتهای پیام/