آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۲۴۷۱
در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری دانشجو؛

حدادی: ویرانه دوومیدانی را تحویل گرفتم +فیلم

احسان حدادی از تلاش‌هایش برای تقویت فدراسیون دوومیدانی و ارتقای بودجه آن گفت. او به اهمیت حمایت مالی و پاسخگویی به انتقادات پرداخت و تأکید کرد که هدفش ارتقای جایگاه ایران در ورزش جهانی و کسب مدال‌های بیشتر است.

احسان حدادی؛ این اسم، کوچکترین نیازی به تعریف ندارد. تنها مدال نقره المپیک، 6 طلای قهرمانی آسیا، 5 طلای بازی های آسیایی و یک طلای غب آسیا.... اینها گوشه ای افتخارات پسر منحصر به فرد دوومیدانی ایران است که برای ماندن روی قله، دور خیلی چیزها خط قرمز کشید. حالا پسر پرافتخار دوومیدانی ایران، در اتاق رییس فدراسیون می نشیند. 
برای گفتگو با احسان به فدراسیون رفتیم تا برای این گفتگو، برای اولین بار بعد از یک ماه پشت میز رییس ینشیند. خودش می گفت روی صندلی آن سوی میز راحت تر است. از اول صبح می آید تا آخر شب آنجاست و حتی برای اصلاح موها هم مجبور است آرایشگر را به فدراسیون فرا بخواند. 
گفتگوی ما با احسان به این دلیل که کوچکترین تعارفی ندارد، جذاب و خواندنی شد. این گفتگو را از دست ندهید: 

دو ورزشکار در المپیک دارید، اینجا چکار می کنید؟ 
دوومیدانی دو نماینده در المپیک دارد. خانم فرزانه فصیحی و آقای حسن تفتیان. خیلی ناراحتم که بعد از 20 سال، پرتاب دیسک نماینده ای در المپیک ندارد و مردم این رشته را در تلویزیون نمی بینند. 4 دوره من نماینده ایران بودم و پیش از من آقای صمیمی بودند. متاسفم امسال نماینده ای نداریم و پرتاب دیسک از تلویزیون پخش نمی شود.

همه به المپیک می روند که ارتباطاتشان را قوی کنند. من تمام دنیا را گشته ام و با همه ارکان دوومیدانی در دنیا ارتباط دارم. هم در فدراسیون جهانی هم در آسیا. دیدم اینجا باشم بهتر است، چون بعضی گره ها را باید اینجا باشی تا باز کنی.

دوومیدانی در المپیک های قبل، مثلا در لندن ۱۰ نماینده در المپیک داشت. چه شد که از ۱۰ نماینده به دو نماینده ۲۰۲۴ رسیدیم؟
زمان ریاست آقای علی کفاشیان، یک برنامه جامع ریخته شد برای دوومیدانی کارها. مربیان خارجی وارد ایران شدند و دوومیدانی رونق گرفت. اردوهای مختلف در کشورهای اروپایی برگزار شد و نتیجه آن ما بودیم. من، سجاد (مرادی)، هادی (سپهرزاد) و خیلی های دیگر. ما رفتیم مسابقات جوانان آسیا و بعد این تیم به بزرگسالان آمد. همه این‌ها شکوفا شدند، مدال کسب کردند و نتیجه‌اش هم شد مدال المپیک.

همه جای دنیا زندگی کرده‌ام...هیچ‌جا ایران نمی‌شود:

کد ویدیو

از 10 نمره به آقای کفاشیان چه نمره ای می دهید؟
از ۱۰ به آقای کفاشیان ۱۰ می دهم. ایشان هم خودشان دوومیدانی  کار بودند و هم بسیار زحمت کشیدند. نه فقط برای دوومیدانی. زمانی هم که در فوتبال بودند خیلی خوب کار کردند و ساختمان PEC و ایفمارک در آکادمی فوتبال، نتیجه زحمت ایشان بود. از نظر من یک مدیر موفق هستند.

کد ویدیو

خبری از ایشان دارید؟
بله. در ارتباط هستیم و انشالله ایشان را در فدراسیون دوومیدانی خواهیم داشت. چون ایشان خیلی گردن دوومیدانی حق دارند و می‌توانند مشاوره‌های خوبی به دومیدانی بدهند. در زمان آقای کریمی، تیم نوپای دوومیدانی، شکوفا شد. البته افرادی که آمدند همه زحمت کشیدند؛ اما بعضی ها، دلشان برای رشته نسوخته و دنبال کارهای شخصی بودند. 
حالا هم که من آمدم. فدراسیون 16 ماه با سرپرست اداره شده، بدهی‌ها دارد و هماهنگی دیده نمی شود. یک فدراسیون کاملاً به هم ریخته و ویرانه‌ را تحویل گرفته ام؛ البته می دانستم کجا دارم می آیم و مطمئنم اینجا را درست می کنم.

16 ماه فدراسیون با سرپرست اداره شد، بدهکار است و هماهنگی وجود ندارد، کلا یک ویرانه را تحویل گرفته‌ام و البته می‌دانستم کجا دارم می‌آیم:

کد ویدیو

برنامه‌ای برای المپیک های بعدی دارید؟
اگر نوجوان خوب را امسال کشف کنیم، ۸ سال زمان می برد تا به دست او، مدال بگیریم. چند روز قبل، مسابقات دانش آموزی و جوانان برگزار شده. یک سری اسم هست که می‌خواهیم برای آن‌ها برنامه ریزی کنیم. من خیلی امیدوارم به مدال المپیک 2032.

برای هر مدال در المپیک چقدر باید هزینه کرد؟
آمریکایی‌‌ها معتقدند برای کسب مدال باید سالی دو میلیون دلار و آلمانی‌ها معتقدند باید سالی یک میلیون دلار هزینه کرد. ما چنین پولی نداریم؛ اما استعدادهای خیلی خوبی داریم. باید با استعدادها، خلا پول را جبران کنیم.

کد ویدیو

احسان حدادی زمان قهرمانی، سالی چقدر هزینه کرد؟
برای من خیلی کمتر از اینها خرج شد. اردوی آخرمان که به آلمان رفتیم، هزینه مربی، ماساژور، اردو و همه با هم شد ۶۰ هزار دلار.
دوومیدانی شرایطش با رشته های دیگر خیلی متفاوت است. مثلا در کشتی، همه ورزشکاران را در خانه کشتی جمع می‌کنند و همه با یک سرمربی کار می‌کنند. اما ورزشکاری که در دوومیدانی می خواهد مدال بگیرد باید اردوی خارج از کشور داشته باشد آن هم با ماساژور، دکتر و مربی شخصی. یک مشکل بزرگ در دوومیدانی هم این است که ورزشکار را بلافاصله بعد از کسب مدال، رها می‌کنند.

شرایط تمرینی شما با ورزشکاران امروز چقدر تفاوت داشت؟
من برای مدال المپیک از همه چیز ‌گذشتم ولی قهرمان امروز ما از تلفن همراهش نمی گذرد. به ورزشکار می‌گویی از گوشی استفاده نکن ناراحت می‌شود. من مدال المپیک را تجربه کردم از همه چیز هم برای مدال المپیک گذشتم ولی الان این طور نیست.

کد ویدیو

سه ماه آخر مانده به المپیک لندن از همه چیز گذشتید؟
 سه ماه آخر در لندن، واقعا هیچ چیزی را نمی‌دیدم. متوجه نبودم پیرامونم چه می گذرد. اتفاقات را یادم نیست. مادرم که قدر دنیا برایم اهمیت دارد به من زنگ زد گفتم ببخشید بعد از المپیک به شما زنگ می زنم. بعضی وقت‌ها باید از خیلی چیزها حتی خانواده گذشت تا به قله رسید. من معتقدم وقتی برای المپیک آماده می شود باید خودت را برای مواجه شدن و مبارزه با هر موردی آماده کنی. چون جو المپیک با هر رویداد دیگری تفاوت دارد. 

الان یک مدال آور المپیک بالای سر فدراسیون است. همین مورد، شرایط را برای ورزشکاران تغییر می دهد. درست است؟ 
قطعا. آن زمان ما برای هر اردو داستان داشتیم؛ اما حالا هر اردویی لازم باشد یک روزه برای بچه ها هماهنگ می کنم. من باید دنبال محل اردو، مربی، ماساژور و غذا می دویدم؛ اما حالا کاری می کنم که ورزشکار فقط بلیت بگیرد و برود.

کد ویدیو

چرا تا این حد ماساژور برای شما اهمیت دارد؟
ما پرتابگرها بعد از دو سه پرتاب، نیاز به ماساژ داریم چون عضله سفت می شود و برای پرتاب های بعدی حتما باید ماساژ بگیری.

بودجه امسال شما چقدر است؟
وزارت ورزش 30 میلیارد و کمیته ملی المپیک هم 10 میلیارد می دهند که روی هم مبلغی نمی‌شود. سالی هفت میلیارد فقط هزینه نگهداری ورزشگاه آفتاب انقلاب است. حدود 8 هکتار مجموعه ورزشی است. اگر بخواهیم در بازی های دوومیدانی المپیک مدال بگیریم و ۴ سال دیگر هم ۱۰ تا ۱۲ تا مدال بازی های آسیایی بیاوریم، سالانه ۳۰۰ میلیارد می خواهیم که هر سال با توجه به تورم افزایش پیدا کند. باید یک برنامه جامعی نوشته شود. باید مدیران ورزش ما به این نتیجه برسند که دوومیدانی، پتانسیل کسب مدال المپیک را دارد آن وقت ما باید رصد کنیم که در حال حاضر در کدام نقطه هستیم و باید تا المپیک به کجا برسیم.

کد ویدیو

از نظر شما الان کدام نقطه ایستاده ایم؟
در بازی‌ها آسیایی پتانسیل گرفتن ۱۰ مدال را داریم و این مدال‌ها را بگیریم می‌شویم ورزش اول ایران به شرط اینکه این بودجه بیاید. در المیک 2032 هم مدال می گیریم باز اگر بودجه ما را بدهند. هر کشوری که دوومیدانی قوی دارد، بقیه رشته هایش هم قوی می شود. نیاز هر رشته‌ای، درست دویدن است. دوومیدانی خیلی پتانسیل دارد. اگر می خواهیم پرچم ما در رویدادهای ورزشی دنیا به اهتزار دربیاید و سرودمان نواخته شود، این رشته می‌تواند کمک زیادی کند.

در جلسه هیات رئیسه فدراسیون برای مدال دو دونده حاضر در المپیک، پا‌داش قابل توجهی تصویب کردید. این عدد، پایه منطقی دارد؟
قطعا. آرزوی قلبی من این است که دوومیدانی دوباره مدال المپیک بگیرد. این پاداش را در نظر گرفتیم به خاطر اینکه ارزش مدال دوومیدانی و عیار مدال دوومیدانی با باقی رشته‌ها در کل دنیا متفاوت است. المپیک را با دوومیدانی می‌شناسند. از آنجا که فدراسیون جهانی دوومیدانی اولین بار است که در المپیک جایزه نقدی برای طلایی ها گذاشته (۵۰ هزار دلار)، ما هم بر خودمان واجب دانستیم که یک عدد قابل توجه به قهرمانانمان بدهیم. اگر فدراسیون جهانی به ورزشکار طلایی من 3 میلیارد می دهد، من باید 5 میلیارد بدهم. آرزویم این است که بچه‌های ما بهترین نتیجه را کسب کنند. مدال دوومیدانی از نظر من میلیاردها دلار ارزش دارد.

کد ویدیو

می‌توانید قول دهید تا 10 سال آینده یک احسان حدادی دیگر را ببینیم؟
از من خیلی ها از احسان حدادی بهتر بودند و هستند؛ اما من دلم بعضی وقت‌ها که ورزشکاران ما، نگاه و دنیایشان را کوچک می کنند، دلم می‌سوزد. در المپیک باید روح را بزرگ کرد. حسین رسولی استعداد است؛ اما خودش نمی‌داند چکار می‌کند. رسولی اگر مدال نگیرد مقصرش من هستم. فردا می‌گویند حدادی رقیبش بود و برای او کاری نکرد؛ ولی من آرزویم این است که طلای المپیک بگیرد. من سال ۲۰۱۵ از ریل قهرمانی خارج شدم. از حسین توکلی کمک گرفتم و او مرا به ریل برگرداند و ۵ سال دیگر در رده قهرمانی ورزش کردم.

کد ویدیو

اینجا از حسین توکلی استفاده ‌می‌کنید؟
آقای توکلی به عنوان دوست، همیشه پیش ماست. البته الان درگیر وزنه برداری هستند. همیشه مثل دوست کنار من بود و خیلی به من در زندگی شخصی کمک کرد. واقعا از او تشکر می کنم. حسین توکلی به نظر من خیلی جایگاهش بالاتر از این چیزی که الان دارد.

در مجمع فدراسیون دوومیدانی، کسی برای شما رای جمع کرد؟
زمانی که آقای صیامی در فدراسیون دوومیدانی بود با هم اختلاف نظر و رای داشتیم. البته در جامعه دوومیدانی می گویند حدادی با همه مشکل دارد. من با هیچ کس بی دلیل مشکل ندارم. با آدمی که در مدیریتش بی نظمی کند و نتواند ماموریت ها را انجام دهد مشکل دارم. من و آقای صیامی با هم  رفاقت هم داشتیم. قبل از اینکه آقای صیامی از فدراسیون بروند به من گفتند احسان حدادی، من از پس این فدراسیون بر نمی آیم و نمی‌توانم اینجا را بچرخانم. به من گفت تنها کسی که می‌دانم می تواند به این جامعه کمک کند تو هستی و تو مسئولی زیرا کشور این همه سال برایت هزینه کرده و الان باید بشینی جای من و این دین را پرداخت کنی. من هم پذیرفتیم و درنهایت اعضای مجمع هم به بنده حقیر اعتماد کردند و بنده با ۴۰ رای رئیس فدراسیون شدم.
اینکه دوست تان که ماساژورتان هم بوده را به عنوان دبیر فدراسیون منصوب کردید، مورد نقد مخالفان قرار گرفتهT سایت‌ها را پیگیری نمی‌کنم. آنقدر تا امروز از من انتقاد کرده اند که برایم عادی شده. اتفاقا وقتی از من انتقاد کنند، خوشم می آید چون حاشیه درست می کند و همین برایم جذاب است. آقای مستجاب هم المپیک را دیده هم بازی های آسیایی را. سفر زیاد رفته و تشنه سفر نیست. با این ورزش هم به کاملترین شکل، آشناست. به او هم گفته ام هر روزی که احساس کردی نمی توانی ماموریت هایت را درست انجام بدهی خودت برو.  

۲۶۰ میلیارد کسری فدراسیون را از کجا تامین می‌کنید؟
داخل کشور پتانسیل‌های زیادی وجود دارد. افراد زیادی هستند که می‌توانند بیایند پای کار. صنایع، دخانیات، مجلس، شهرداری و کارآفرینان می‌توانند بیایند پای کار. دوومیدانی تنها رشته ای است که می‌تواند پرچم این کشور را ۱۴۴ بار در رویدادهای بزرگ ورزشی از بازی های آسیایی تا المپیک، به اهتزاز در بیاورد. کدام رشته این قدرت را دارد؟

کد ویدیو

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار