به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نل از رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه (۱۳ شهریور) در پی کندشدن روند رشد اقتصادی چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، و بهدنبال آن افزایش نگرانیها درباره تقاضا، درحالیکه توقف تولید و صادرات نفت لیبی بازارهای جهانی نفت خام را تحتتأثیر قرار داده است، با کاهش روبهرو شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت طی معاملات روز سهشنبه در ساعت ۶ و ۲۰ به وقت گرینویچ با ۱۷ سنت یا ۰.۲درصد کاهش به ۷۷ دلار و ۳۵ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام دبلیوتیآی آمریکا که روز دوشنبه (۱۲ شهریور) بهدلیل تعطیلات روز کارگر در ایالاتمتحده آمریکا دادوستد نشد، با افزایش ۵۰ سنتی یا ۰.۷ درصدی، ۷۴ دلار و ۵ سنت به ازای هر بشکه معامله شد.
وارن پترسون از مؤسسه آیانجی دراینباره گفت: بازار نفت با توجه به نگرانیهای طولانیمدت درباره تقاضای چین همچنان تحت فشار است. دادههای ضعیفتر از حد انتظار شاخص مدیران خرید (PMI) در پایان هفته نمیتواند این نگرانیها را کاهش دهد، بهطوری که حتی اختلالات عرضه لیبی نتوانست نگرانیهای مربوط به تقاضا را جبران کند.
شاخص مدیران خرید چین (PMI) در ماه اوت به پایینترین حد خود در ۶ ماه گذشته رسید. دولت چین روز دوشنبه گزارش داد که سفارشهای صادراتی تازه در ماه ژوئیه برای نخستین بار در هشت ماه گذشته کاهش یافت و رشد قیمت مسکن جدید در ماه اوت با کندترین سرعت در سال جاری روبهرو شد.
۶ مهندس در تأسیسات نفتی لیبی به رویترز گفتند که صادرات نفت در پایانههای نفتی بزرگ لیبی روز دوشنبه هم متوقف بوده و تولید در سراسر این کشور آفریقای شمالی عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، بهدلیل ادامه اختلاف بین دولتهای شرق (بنغازی) و غرب (طرابلس) بر سر تغییر رئیس کل بانک مرکزی و نحوه مدیریت درآمدهای نفتی، با کاهش همراه بوده است.
شرکت ملی نفت لیبی (NOC) از دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) در میدان نفتی الفیل حالت فوقالعاده اعلام کرد. مجموع تولید روزانه نفت این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک از ۹۵۹ هزار بشکه در ۲۶ اوت (پنجم شهریور) به حدود ۵۹۰ هزار بشکه در ۲۸ اوت (هفتم شهریور) رسیده است.