به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، امیر حسن زاده در نخستین جشنواره پسته ابارق از توابع بخش دهبکری شهرستان بم واقع در شرق استان کرمان اعلام کرد: نگاه سنتی به محصول پسته با شکست مواجه است.
وی با ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص افزود: ارزش افزوده واقعی محصولات در صادرات ایجاد میشود و این موضوع نیازمند فرهنگسازی بیشتر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان سپس با اشاره به اینکه باید مزیت پسته ایران را نسبت به پسته سایر کشورها پیدا کنیم، گفت: مغز پسته خام ایران خوشمزهتر از پسته کشورهای دیگر است.
او اعلام کرد: باید تازه خوری پسته را بیشتر در جامعه فرهنگ سازی کنیم.
وی با اشاره به ضرورت فعالیتهای علمی و تحقیقاتی حوزه پسته گفت: در خصوص مغز پسته، شرکتهای دانش بنیان به نحو مطلوب در حال فعالیت هستند و صادرات خوبی به اروپا انجام میدهند.
حسن زاده افزود: با توجه به اینکه ایران، کشور پسته خیزی است، اما ساختاری در وزارت جهادکشاورزی به نام اداره پسته وجود ندارد و در این خصوص نماینده مردم شهرستانهای شرقی استان کرمان میتواند کمک کند تا مطالعات لازم صورت بگیرد و با راه اندازی اداره پسته، این نهاد کمک حال باغداران پسته باشد.
معاون اقتصادی استانداری کرمان در پایان اعلام کرد: تولید پسته در جهان سالانه یک میلیون تُن است که ۲۰۰ هزار تُن آن در ایران تولید می شود و از این میزان نیز ۱۰۰ هزار تُن در باغات پسته استان کرمان تولید می گردد.