کد خبر:۱۲۵۰۸۶
معاون توليد كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور:
رويكردهاي تعليمي و تاديبي نسبت به ادبيات كودك را كنار بگذاريم
معاون توليد كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور گفت: تفاوتي بين ادبيات كودك و بزرگسال نبايد قائل شويم و رويكردهاي تعليمي و تاديبي نسبت به ادبيات كودك را بايد كنار بگذاريم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از شيراز، حميدرضا شاه آبادي، امروز در مراسم افتتاح سومين همايش ادبيات كودك در دانشگاه شيراز اظهار داشت: عامل مفقوده رشد ادبيات كودك در كشور ما نبود حضور موثر و فعال محافل دانشگاهي و آكادميك در اين حوزه است.
وی افزود: در حوزه تصويرگري در دانشكده هايي اين رشته تدريس مي شود و دانش آموختگان اين رشته با آموخته هاي ارزشمندي وارد بازار كار مي شوند.
معاون توليد كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور ، با تصریح بر اینکه تا چندي پيش دانشگاه هاي ما هيچ حضوري در حوزه ادبيات كودك نداشتند و بخش مهمي از نويسندگان، شعرا و حتي منتقدان حوزه ادبيات كودك خودآموخته هستند، عنوان کرد: هنگامي كه حرف از شعر كودك به ميان مي آيد توقع ما به هيچ وجه اين نيست كه در اين زمينه شعر به ابرازي براي بيان مفاهيم تبديل شود.
شاه آبادی با بیان اینکه ادبيات ما از ديرباز تاكنون سرشار از پيام ها و ارزش هايي است كه نمي شود آنها را منكر شد، گفت: تفاوتي بين ادبيات كودك و بزرگسال نبايد قائل شويم و رويكردهاي تعليمي و تاديبي نسبت به ادبيات كودك را بايد كنار بگذاريم.
وی با تاكيد بر كنار گذاشتن رويكرد تاديبي بر تعليمي عنوان کرد: بعضا نگرش ما در تربيت كودكان و آموزش و تعليم آنها، نگرشي تحذير مدار است و يك سره آنها را بر حذر مي داريم و سعي مي كنيم آنها را از عواقب حرف ناشنوي بترسانيم.
معاون توليد كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور اضافه كرد: اين نگرش قطعا نگرش صحيحي نيست و شايد بشود گفت ريشه آن به عدم شناخت و درك صحيح ما از مفهوم دوران كودكي بر مي گردد.
شاه آبادي با بیان اینکه با ورود به دنياي مدرن انسان ها در جوامع مختلف مفهوم كودكي را درك كرده اند و قشر كودك به عنوان يك گروه اجتماعي ويژه كه متفاوت از بزرگسالان است شناخته مي شود، خاطرنشان کرد: بايد بپذيريم اين مفهوم يك مفهوم متغير ذهني است و در شرايط مختلف تاريخي در رده هاي مختلف اجتماعي شكل ها و گونه هاي متفاوتي به خود مي گيرد./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰