مشروطیت، خیانت روشنفکران را به جامعه ايران ثابت کرد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۹۶۸۷
مسئول کانون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان:

مشروطیت، خیانت روشنفکران را به جامعه ايران ثابت کرد

 مسئول کانون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان گفت: مشروطیت و حوادث پس از آن، خیانت روشنفکران را به جامعه ایران ثابت کرد.
محمدعلی سافلی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در سمنان، گفت: بسیاری از مورخین قصد داشتند ریشه ها و عوامل مشروطه را به عنوان یک موضوع ضد دینی جلوه دهند؛ اما اگر به تاریخ مشروطیت نگاه کنیم، می بینیم که حرکتی ریشه دار بود و بنیان آن از خود اسلام نشات گرفت.
 
وی افزود: فتوای میرزای شیرازی برای تحریم توتون و تنباکو، قیام ملا علی کنی و چند واقعه دیگر از جمله نشانه های مردم و رهبری جامعه اسلامی علیه حاکمیت ایران آن زمان و استعمارگری انگلستان و روسیه بود و در واقع، حرکت علمای قم و نجف و تکاپوی آن ها برای ایجاد جنبشی علیه رواج استبداد و بیدادگری توسط طبقه حاکمه ایران و استعمار دولت های خارجی، نقش به سزایی در به ثمر نشستن حرکت اعتراضی مردم داشت.
 
مسئول کانون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان با بيان اينكه مشروطیت و حوادث پس از آن، خیانت روشنفکران را به جامعه ایران ثابت کرد، بيان داشت: احساس خطر جامعه اسلامی ایران و در راس آن، علمای اسلام برای ضابطه مند شدن حکومت تاثیر زیادی در جنبش فوق داشت اما متاسفانه در همان زمان طبقه ای غرب زده موسوم به «منورالفکر» بر اساس آموخته هایی که از همان کشورهای غربی وارد ایران کرده بودند، سعی داشتند مبانی فکری خود را در جامعه اسلامی پیاده کرده و آن را به زوال و انحطاط بکشند و در نتیجه بخش زیادی از دستاوردهای مردم مسلمان و علما، با فتح تهران و اعدام شیخ فضل الله نوری به هدر رفت.
 
سافلي با بیان اینکه نهضت مشروطه سرمشقی برای قیام های بعدی مردم علیه استبداد و زورگویی و به بار نشستن انقلاب اسلامی ایران شد، ادامه داد: این نهضت، نقش تعیین کننده و سرنوشت ساز مبانی اسلامی و رهبریت علمای مسلمان را ثابت کرد.
 
وی گفت: در کنار همه این ها، انقلاب مشروطه، نقش خائنانه روشنفکرانی که دست پرورده غرب بودند و جریان اعتراضی مردم ایران را منحرف کردند به خوبی به همگان نشان داد و ثابت کرد این افراد چگونه به فعالیت های طبقه اسلام گرا و علمای مسلمان در زمان های مختلف ضربه زدند.
 
مسئول کانون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان اظهار داشت: امام خمینی (ره) بر ضرورت مطالعه تاریخ مشروطه توسط جوانان تاکید داشتند تا هیچ گاه به سرنوشت انقلاب مشروطه که انحراف از جریان اصلی بود، دچار نشویم.
 
سافلي خاطرنشان كرد: یکی از درس های مهم انقلاب مشروطه این بود که نمی شود با اتکا به غرب و دستاوردهای غربی، انتظار پیشرفت در جامعه اسلامی را داشت؛ بلکه باید با اتکال به خود اسلام که مکتبی همه جانبه نگر و کامل است، پیش رفت.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار