طرح بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی کرمان متوقف شده است / رسیدگی به وضعیت درختان باغ شاهزاده ماهان
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۱۵۳۵
در پاسخ به دانشجو مطرح شد؛

طرح بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی کرمان متوقف شده است / رسیدگی به وضعیت درختان باغ شاهزاده ماهان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان، گفت: حدود ۱۵ سال است که طرح بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی استان کرمان، به دلیل عدم تخصیص اعتبار مالی از طرف دولت دیگر انجام نمی‌شود و انجام مجدد این اقدام نیازمند تخصیص منابع مالی از سوی دولت است.
کرمان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، موید محسن‌نژاد مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان، در نشست خبری در پاسخ به سوال دانشجو گفت: حدود ۱۵ سال است که بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی استان کرمان، به دلیل عدم تخصیص اعتبار مالی از طرف دولت دیگر انجام نمی‌شود و انجام مجدد این اقدام نیازمند تخصیص منابع مالی از سوی دولت است، پیش از این قریب ۵ هزار نفر در استان از این طرح بهره‌مند شده بودند.

 

وی در پاسخ به سوال دانشجو در مورد رسیدگی به آثار ثبت جهانی استان کرمان نیز اعلام کرد: کرمان دارای بیشترین آثار تاریخی ثبت جهانی در سطح کشور است، امسال سال قبل کل اعتبار این نهاد ۱۴۰ میلیارد تومان بوده است که در مجموع در کل استان ۵۰ درصد بودجه محقق شده و تخصیص یافته است، میزان این بودجه امسال باید تغییر یابد 
سالجاری این عدد به میزان دو برابر رشد داشته، ولی میزان تخصیص هنوز مشخص نیست.

 

محسن نژاد در پاسخ به سوال دانشجو در مورد وضعیت رسیدگی به درختان اثر ثبت جهانی باغ شاهزاده ماهان نیز گفت: امسال برای این اثر تاریخی مشاوره فضای سبز را پیش بینی شده است و کار در حال پیگیری است، کار ساماندهی پارکینگ این باغ شروع شده است.

 

وی افزود: کرمان به‌عنوان شهر ملی صنایع‌دستی معرفی شده و به‌عنوان کاندیدای ثبت جهانی این بخش نیز معرفی شده است. پرونده مربوط به این موضوع تشکیل شده و به تهران ارسال شده است. کرمان می‌تواند مثل یزد، شیراز و اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شود.

 

محسن‌نژاد با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی شهر جیرفت اعلام کرد: مدرسه امیرکبیر در شهر جیرفت یکی از مدارسی است که به ثبت ملی رسیده و به دنبال آن هستیم که یک مرکز فرهنگی و موزه در این مکان ایجاد شود. همچنین همایش علمی جیرفت در ماه‌های آینده در ماه‌های آینده برگزار خواهد شد.

 

وی با اشاره به شمار آثار تاریخی ثبت‌شده استان کرمان گفت: ۸۲۰ اثر ثبت شده در استان داریم و در حال حاضر بیش از ۱۵۰ پرونده نیز در نوبت ثبت قرار دارد.۳۲ پروژه تاریخی آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران است؛ این اماکن در حوزه اوقاف قرار دارند و برنامه‌ریزی برای واگذاری آنها به‌منظور سرمایه‌گذاری انجام شده است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان، افزود: ظرفیت‌های موجود در حوزه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان بسیار گسترده است و باید از این ظرفیت‌ها برای رونق گردشگری و معرفی بیشتر استان استفاده کرد.

 

وی با اشاره به سفر اعضای شورای ثبت و حرایم وزارت میراث فرهنگی کشور به کرمان، افزود: یکی از مواردی که باید تعیین تکلیف شود، افزایش ارتفاع ساختمان اداره کل امور مالیاتی استان است که به نوعی در حریم مجموعه گنجعلی‌خان در حال ساخت است.

 

محسن نژاد بیان کرد: طرحی داریم تا راهنمای گردشگری در تمام اماکن تاریخی مستقر شود؛ باید این فرهنگ ایجاد شود که مردم از این راهنمایان استفاده کنند و اطلاعات گردشگری و تاریخی خود را افزایش دهند.

 

وی افزود: تقویمی برای رویداد‌های گردشگری در استان کرمان تدوین شده و برای این منظور از فرمانداری‌ها استعلام گرفته‌ایم. جشنواره‌هایی که بر پایه کشاورزی برگزار می‌شوند از اهمیت زیادی برخوردار هستند و می‌توانند در جذب گردشگر و معرفی ظرفیت‌های مختلف شهرستان‌های استان نقش مؤثری داشته باشند.

پربازدیدترین آخرین اخبار