جمعیت سالمندان کرمانشاه به ۲۸۰ هزار نفر رسید / نرخ سالمندی استان تا سال ۱۴۳۰ به ۳۲ درصد می‌رسد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۳۰۰۱

جمعیت سالمندان کرمانشاه به ۲۸۰ هزار نفر رسید / نرخ سالمندی استان تا سال ۱۴۳۰ به ۳۲ درصد می‌رسد

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۱۴.۱ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند، گفت: پیش‌بینی می‌شود نرخ سالمندی کرمانشاه تا سال ۱۴۳۰ به ۳۲ درصد برسد و این استان در رتبه ششم سالمندی کشور قرار گیرد.
کرمانشاه

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مجید درویشی، مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، در مراسم گرامیداشت هفته سالمند با اشاره به اهمیت توجه به کیفیت زندگی سالمندان اظهار کرد: جمعیت استان کرمانشاه یک میلیون و ۹۹۱ هزار و ۶۳۰ نفر است که از این تعداد، ۲۸۰ هزار و ۹۹۱ نفر سالمند هستند و سالمندان ۱۴.۱ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

 

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها، نرخ سالمندی استان کرمانشاه تا سال ۱۴۳۰ به ۳۲ درصد خواهد رسید و استان در رتبه ششم کشور از نظر نرخ سالمندی قرار خواهد گرفت؛ موضوعی که ضرورت توجه جدی به سیاست‌های جمعیتی، به‌ویژه فرزندآوری، و همچنین برنامه‌ریزی برای آینده جامعه سالمندان را دوچندان می‌کند.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به پراکندگی جمعیت سالمندان در شهرستان‌های استان عنوان کرد: شهرستان‌های صحنه با ۱۸.۳ درصد، سنقر با ۱۷.۹ درصد و گیلانغرب با ۱۶.۸ درصد، بالاترین نرخ سالمندی را در میان شهرستان‌های استان دارند.

 

درویشی ادامه داد: ۵۳ درصد سالمندان استان را زنان و ۴۷ درصد را مردان تشکیل می‌دهند و ۷۱ درصد سالمندان در مناطق شهری و ۲۹ درصد در مناطق روستایی سکونت دارند.

وی با تشریح خدمات بهزیستی به سالمندان گفت: سازمان بهزیستی استان کرمانشاه به سه هزار و ۱۷۰ سالمند تحت پوشش، هفت هزار و ۸۵۴ سالمند دارای معلولیت و سه هزار و ۱۲۳ سالمند زن سرپرست خانوار خدمات ارائه می‌کند.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر هشت مرکز توانبخشی روزانه، پنج مرکز شبانه‌روزی، یک خانه حمایتی، ۲۰ مرکز مشاوره حضوری، ۷۲ مرکز مثبت زندگی، ۴۴ مرکز CBR، دو مرکز مراقبت در منزل و دو مرکز ویزیت در منزل در سطح استان فعال هستند.

 

درویشی همچنین به خدمات اورژانس اجتماعی در حوزه سالمندان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۴ از طریق خط ۱۲۳، به ۱۹۰ سالمند خدمات ارائه شده، ۱۷۶ مورد مداخله در بحران و ۱۴۲ مورد خدمات سیار نیز به ثبت رسیده است.

 

وی تأکید کرد: بهزیستی استان کرمانشاه با تمام توان در کنار جامعه سالمندان استان قرار دارد و تلاش می‌کند خدمات مورد نیاز این قشر ارزشمند را توسعه دهد.

 

سالمندی نباید به معنای کنار گذاشته شدن از جامعه باشد

منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در این مراسم با تأکید بر ضرورت تکریم سالمندان اظهار کرد: پدر و مادر گوهرهای بی‌بدیل عالم هستند و کسانی که والدین خود را دارند باید قدر آنها را بدانند و هر روز به سراغشان بروند.

 

وی افزود: آموزه‌های دینی ما بر احترام به پدر و مادر و بزرگ‌ترها تأکید دارد و همه باید حرمت و احترام آنان را حفظ کنیم. حتی کسانی که والدین خود را از دست داده‌اند، باید یاد و خاطره آنها را گرامی بدارند.

 

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه حضور در مراسم گرامیداشت سالمندان را یک وظیفه می‌داند، گفت: امروز مهمان کشوری داشتم، اما آن جلسه را به یکی از معاونان خود سپردم تا حتماً در جمع بزرگ‌ترهای خود حضور داشته باشم و در کنار سالمندان استان باشم.

 

حبیبی با بیان اینکه سالمندی را نباید صرفاً یک دوره از کارافتادگی تلقی کرد، عنوان کرد: این دوره را می‌توان یک دوره جدید از زندگی دانست که همه انسان‌ها در صورت توفیق الهی آن را تجربه خواهند کرد. وظیفه ما به عنوان خدمتگزاران مردم این است که شرایطی فراهم کنیم تا سالمندان این دوره را با آرامش، نشاط و سرزندگی بیشتری سپری کنند.

 

وی مفهوم «سالمندی فعال» را مورد تأکید قرار داد و گفت: سالمندی فعال یعنی فرد از نظر جسمی، روحی، روانی و اجتماعی فعال باشد. بخشی از این موضوع در اختیار خود سالمندان است و بخش دیگر وظیفه مسئولان و دستگاه‌های اجرایی است که باید زمینه لازم را فراهم کنند.

 

استاندار کرمانشاه ادامه داد: نشاط اجتماعی فقط به موسیقی محدود نمی‌شود؛ نشاط می‌تواند معنوی، دینی و اجتماعی باشد و رفت‌وآمد و ارتباط خانوادگی نیز می‌تواند زمینه‌ساز نشاط و سرزندگی سالمندان شود.

 

حبیبی با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی کرمانشاه گفت: وجود منطقه‌ای مانند طاق‌بستان و طبیعت و آب‌وهوای استان، ظرفیتی برای افزایش نشاط و تحرک سالمندان است و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

 

وی افزود: هنر ما این است که بتوانیم در جامعه شرایطی فراهم کنیم که نشاط، فعالیت و سرزندگی در میان سالمندان افزایش پیدا کند و آنان بتوانند با کیفیت بیشتری این دوره از زندگی را تجربه کنند.

 

استاندار کرمانشاه همچنین بر توسعه ورزش همگانی تأکید کرد و گفت: کرمانشاه در حوزه ورزش همگانی ظرفیت‌های خوبی دارد و هر اقدامی که بتواند به توسعه ورزش همگانی و استفاده جامعه سالمندان از این ظرفیت کمک کند، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

 

حبیبی در پایان با اشاره به نقش ورزش در سلامت و نشاط سالمندان اظهار کرد: هر آنچه مجموعه بهزیستی و جامعه سالمندان استان در حوزه ورزش همگانی نیاز داشته باشند، با کمال افتخار در خدمت آنان خواهیم بود.

پربازدیدترین آخرین اخبار