مهم‌ترین محورهای نماز جمعه این هفته قم / از گرانی و معیشت تا مسائل فرهنگی
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۷۷۴۶

مهم‌ترین محورهای نماز جمعه این هفته قم / از گرانی و معیشت تا مسائل فرهنگی

خطیب جمعه قم گفت: مسئولان برای بهبود معیشت مردم برنامه‌ریزی کنند، با صاحبان فکر و اندیشه مشورت داشته باشند و با ابتکار عمل زمینه‌ای فراهم کنند تا اقشار مختلف جامعه بتوانند از کالاها و نیازمندی‌های اساسی زندگی برخوردار شوند؛ چراکه صرف تأمین کالا کافی نیست و مردم باید توان خرید آن‌ها را نیز داشته باشند.
نماز جمعه قم

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری در نماز جمعه این هفته شهر مقدس قم که در مصلای قدس برگزار شد، با بیان اینکه ملت ایران با حضور مستمر خود در صحنه، معنای سخنان رهبر شهید درباره ملت را به‌خوبی تفسیر کردند، اظهار کرد: شما ملت مبعوث هستید و کلام رهبر شهید درباره شما به زیبایی تفسیر شد.

 

امام جمعه قم با قدردانی از تداوم حضور مردم در صحنه افزود: در فاصله شهادت رهبر شهید تا انتخاب رهبر معظم انقلاب، مردم در کنار مجلس خبرگان رهبری و مسئولان، نقش رهبری را ایفا کردند و پس از آن نیز اعلام کردند که این حضور آغاز راه است و تا زمانی که رهبر فرمان بدهد، در صحنه خواهند ماند.

 

 پیام‌های رهبر معظم انقلاب، چراغ راه آینده کشور است

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت پیام‌ها و بیانیه‌های رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: این پیام‌ها برای جامعه الهام‌بخش هستند و هرکدام نکات مهمی را در بر دارند که باید بارها مطالعه شوند. باید قدر این پیام‌ها را بدانیم؛ چراکه مسیر آینده از این راه می‌گذرد و موفقیت ما در گرو پیروی از رهبر معظم انقلاب است.

 

وی ادامه داد: هنگامی که سخنان و پیام‌های امام راحل و رهبر شهید را مرور می‌کنیم، به مسائل و نکات تازه‌ای پی می‌بریم که در آن روزها، به دلیل فضای غبارآلود جامعه، به‌درستی متوجه آن‌ها نمی‌شدیم.

 

 دشمن در کنار جنگ نظامی، به دنبال هجمه فرهنگی است

 

خطیب جمعه قم با اشاره به اقدامات دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: دشمن بارها جنگ را بر ما تحمیل کرده و در کنار آن، با انجام ترورها و جنایت‌های متعدد در مرزها، موجب شهادت نیروهای مسلح کشور شده است. همچنین محاصره اقتصادی، دریایی و هوایی را نیز برای سنجش میزان تاب‌آوری مردم امتحان کرده است.

 

حسینی بوشهری افزود: مردم نشان داده‌اند که در جنگ نظامی نیز تاب‌آوری خود را حفظ می‌کنند. رهبر معظم انقلاب فرمودند که این کشور از نظر مادی، چهارمین ابرقدرت است، اما بر اساس محاسبات الهی، نخستین قدرت جهان به شمار می‌رود.

 

وی با بیان اینکه دشمن در کنار اقدامات نظامی و فشارهای مختلف، اهداف دیگری را نیز دنبال می‌کند، اظهار کرد: دشمن به دنبال به ابتذال کشاندن جامعه و گسترش هجمه فرهنگی است که یکی از پیامدهای آن، رواج برهنگی در جامعه خواهد بود.

 

امام جمعه قم با انتقاد از برخی ناهنجاری‌های اجتماعی تصریح کرد: آنچه دل مؤمنان را می‌شکند و خیابان را برای آنان ناامن می‌کند، ولنگاری‌هایی است که در برخی شهرها مشاهده می‌شود. این افراد در واقع سربازان خط مقدم دشمن هستند؛ همان‌گونه که روزی سرباز آمریکایی با شما می‌جنگد، روز دیگر فردی که مروج ابتذال است، در برابر شما قرار می‌گیرد و با شما می‌جنگد.

 

وی خطاب به والدین و معلمان هشدار داد: دشمنان روزی کودکان ما را با بمب و موشک در میناب و مناطق دیگر هدف قرار دادند و روز دیگر با بمب‌های بی‌صدا به سراغ آنان آمدند تا آن‌ها را از بین ببرند.

 

مسئولان از ارزش‌های دینی و هویت فرهنگی قم مراقبت کنند

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به مسئولان استان تأکید کرد: قم حرم اهل‌بیت(ع) است و باید از آن مراقبت کرد. اگر در قم عادی‌سازی ناهنجاری‌ها صورت بگیرد، کار در دیگر شهرها نیز دشوار خواهد شد. وزرای مربوطه، دولت و دستگاه قضایی در این زمینه مسئولیت دارند.

 

وی با تأکید بر دینی و انقلابی بودن جامعه افزود: باید بی‌تفاوتی را کنار بگذاریم و همه اقشار جامعه پای کار باشند تا از ارزش‌های دینی و هویت فرهنگی جامعه صیانت شود.

 

استقلال عراق برای ایران مهم و حیاتی است

 

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت اخراج نیروهای آمریکایی از عراق اظهار کرد: ما از خروج آمریکا سخن نمی‌گوییم، بلکه از اخراج آمریکایی‌ها صحبت می‌کنیم؛ زیرا آن‌ها با اختیار خود از عراق نرفتند، بلکه جبهه مقاومت آنان را اخراج کرد.

 

حسینی بوشهری با اشاره به موضع مردم عراق در برابر حضور نیروهای آمریکایی گفت: مردم عراق همواره در صحنه حضور دارند و به نیروهای آمریکایی مهلت داده‌اند که این کشور را ترک کنند.

 

وی خطاب به مسئولان عراقی تأکید کرد: مراقب باشید و محکم بایستید تا آمریکایی‌ها بار دیگر به عراق بازنگردند؛ چراکه استقلال عراق، همانند استقلال کشور خودمان، برای ما مهم و حیاتی است.

 

جوانان ایران در عرصه‌های ورزشی، علمی و دیپلماسی می‌درخشند

 

خطیب جمعه قم در ادامه با تبریک موفقیت‌های کاروان ورزشی ایران به دست‌اندرکاران و مردم گفت: درخشش کاروان ورزشی کشور و کسب مدال‌های متعدد را تبریک می‌گوییم. دنیا در بهت و ناباوری مانده است که چگونه ملتی که درگیر جنگ است، می‌تواند این‌گونه موفقیت کسب کند.

 

وی افزود: به همه دنیا می‌گوییم جوانان این سرزمین، همان‌گونه که در پای لانچرها می‌درخشند، در عرصه‌های ورزشی، علمی و دیپلماسی نیز درخشان ظاهر می‌شوند.

 

مسئولان برای بهبود معیشت مردم برنامه‌ریزی و ابتکار عمل داشته باشند

 

حسینی بوشهری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به حضور مثال‌زدنی مردم در صحنه، خطاب به مسئولان گفت: مردم نباید نگران زندگی و معیشت خود باشند. برای حل مشکلات برنامه‌ریزی کنید، ابتکار عمل داشته باشید و با صاحبان فکر و اندیشه مشورت کنید. این کشور از نعمت‌های خدادادی فراوانی برخوردار است و مردم باید بتوانند از این نعمت‌ها بهره‌مند شوند.

 

وی با تأکید بر ضرورت توجه به قدرت خرید اقشار مختلف جامعه اظهار کرد: مسئولان نباید صرفاً به این نکته بسنده کنند که همه کالاها در مغازه‌ها وجود دارد. تأمین کالاها اهمیت دارد و از این بابت قدردانی می‌کنیم، اما مسئله مهم این است که مردم از طبقات مختلف نیز توانایی خرید این محصولات را داشته باشند، نه اینکه به‌تدریج مجبور شوند بخشی از اقلام مورد نیاز زندگی خود را حذف کنند.

 

امام جمعه قم در پایان تأکید کرد: مسئولان همت کنند تا همانند نیروهای مسلح بدرخشند و با عملکرد مناسب خود، رضایت مردم را جلب کنند تا دعای مردم شامل حال آنان شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار