کد خبر:۱۸۴۰۶۹
امام جمعه قم:
خدمت علامه طباطبایی در عرصه تفسیر قرآن بی نظیر است
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: بیشک خدمت علامه طباطبایی با نگارش تفسیر شریف المیزان حقیقتا بینظیر و مایه فخر شیعه و اسلام است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله رضا استادی پیش از ظهر امروز طی سخنانی در همایش ملی مبانی و روش تفسیری علامه طباطبایی که در سالن همایش های موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اينكه بیشک خدمت علامه طباطبایی با نگارش تفسیر شریف المیزان حقیقتا بینظیر و مایه فخر شیعه و اسلام است، گفت: یکی از ویژگی های منحصر به فرد المیزان علامه طباطبایی بهره گیری از شیوه اجتهادی در بررسی روایات تفسیری است.
وی خاطرنشان کرد: اینکه متاسفانه عده ای مدعی می شوند که علامه طباطبایی در تفسیر قرآن خود را بی نیاز از روایات اهل بیت (ع) می داند، کاملا بی اساس و غیر منصفانه است؛ چرا که ایشان عاشق اهل بیت (ع) بوده و تمام زندگی خود را در این راه صرف کرده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: علامه همان طور که خود نیز می گوید، راه تبیین و بررسی روایات تفسیری را از پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) می آموزد و شاید مفسری همچون ایشان نباشد که در آثار خود به روایات صادره از ائمه (ع) عنایت داشته باشد.
استادي اضافه کرد: یکی از ویژگی های آثار این مرد بزرگ، المیزان است که به کل مباحث شیعه و سنی توجهی خاص داشته و با نگاهی علمی و موشکافانه به بررسی روایات تفسیری پرداخته است.
این استاد حوزه یادآور شد: نکته ای که وجود دارد این است که تفسیر قرآن به قرآن مختص علامه طباطبایی نبوده؛ چرا که این مسئله از زمانهای گذشته و حتی از زمان معصومین(ع) وجود داشته است.
وی بيان داشت: از خدمات بسیار ارزنده علامه طباطبایی در نوشتن تفسیر المیزان آن هم در مدت طولانی 20 ساله آن است که به روایات مربوط به امامت و ولایت عنایت ویژه ای داشته و انصافا هم تفسیر المیزان ایشان چه در عالم شیعه و چه سنی از ویژگی های بی نظیری برخوردار است.
استادی همچنین با اشاره مشکلات فراوان مالی علامه طباطبایی در دوران زندگی خود، گفت: ایشان از کمترین امکانات مالی و معیشتی بهرهمند بود، اما با این حال با علاقه و شیفتگی به ساحت قرآن و اهلبیت(ع) خدمت کرد و بزرگانی چون شهید مطهری، آیتالله جوادی و آیتالله مصباح و دیگران را تربیت کرد و به جامعه ما تحویل داد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰