آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۱۶۹۷

پيشرفت 44 درصدي طرح توسعه لايه نفتي مشترك ايران و قطر

طرح توسعه لایه نفتی A1 پارس جنوبی بیش از 44 درصد پیشرفت دارد.  
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به علت مشترک بودن ذخایر هیدروکربوری موجود در لایه نفتی پارس جنوبی برای ایران و قطر، توسعه این لایه نفتی با هدف استحصال نفت از دریا از سال 85 در دستور کار شرکت نفت و گاز پارس قرار گرفت.

نفت درجا در این لایه نفتی هفت و نیم میلیارد بشکه برآورد شده است که با احتساب ضریب برداشت حداقل 10 درصد، این لایه حدود 750 میلیون بشکه نفت قابل برداشت خواهد داشت.

لایه نفتی پارس جنوبی به چهار لایه A1 ، A2 ، B ، C تقسیم شده که بر اساس اعلام کارشناسان شرکت ملی نفت ایران این لایه نفتی در بخش A1 با قطر مشترک است و در سه لایه دیگر اشتراکی وجود ندارد و بطور کل در آب‌های متعلق به ایران واقع شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: اکنون عملیات حفاری 6 حلقه چاه توسعه ای در بخش مشترک به پایان رسیده است و پس از آن نصب پایه سکوی دریایی، عملیات فعال سازی چاهها با هدف تولید نفت انجام خواهد شد.

آقای سوری افزود: در مرحله نخست توسعه لایه نفتی A1 تولید روزانه 35 هزار بشکه نفت خام و در مرحله دوم تولید روزانه 54 هزار بشکه نفت در دستور کار است.

شرکت نفت و گاز پارس پس از اجرای مرحله نخست توسعه لایه نفتی A1 مرحله دوم توسعه برداشت از این لایه را هدف گذاری کرده است.

وی گفت: هم اکنون ارزیابی توان تولیدی در نوار مرزی موسوم به نواحی غیرمشترک شامل A2 ، B ، C وحفاری دو حلقه چاه توصیفی توسعه ای به طول 6 هزار متر هم در دست اقدام است.

بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس اعتبار مورد نیاز برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در دو بخش مشترک و غیرمشترک 800 میلیون دلار است و در صورتی که برای تامین بودجه مورد نیاز این طرح امسال کمبودی ایجاد شود ، از محل دیگر طرح ها اعتبار مورد نیاز جایگزین می شود.

نفت برداشت شده از لایه نفتی A1 پارس جنوبی از نوع سنگین است و هم اکنون شریک قطری از این لایه نفتی مشترک، نفت سنگین برداشت می کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار