کد خبر:۱۹۳۳۵۱
معاون وزير نفت در برنامه ثريا:

آغوش صنعت كاملاً بر روي دانشجويان باز است!/قول مساعد براي حل مشكلات توليدكنندگان صنايع پايين دستي پتروشيمي در بورس

 ثريا در پانزدهمين قسمت خود شب گذشته با حضور بيات، معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي پتروشيمي براي دومين هفته پياپي به بحث در خصوص پيشرفت ها و چالش هاي كشور در حوزه پتروشيمي پرداخت.
به گزارش خبرنگار علمي «خبر گزاري دانشجو» برنامه علمي ثريا در پانزدهمين قسمت خود شب گذشته براي دومين هفته پياپي به بحث در خصوص  پيشرفت ها و چالش هاي كشور در حوزه پتروشيمي و زيرمجموعه هاي اين صنعت پرداخت.
 
در ابتداي اين برنامه كه با تأخير 37 دقيقه‌اي آغاز شد، انيميشني تحت عنوان «دست بالا، دست پايين» پخش شد كه در آن با بياني ساده و شيوا به تشريح معاني اوليه و پايه مورد استفاده در اين برنامه همچون پتروشيمي، صنايع بالادستي، صنايع پايين دستي، صنايع مياني و ... به همراه ارائه تاريخچه اي كوتاه از وضعيت پتروشيمي در ايران پرداخته شد. 
 
خواسته ما دوري از خام‌فروشي از نفت و گاز است

ثريا كه در اين برنامه به موضوع خام‌فروشي در پتروشيمي مي‌پرداخت ميزبان عبدالحسين بيات، معاون وزير نفت و مديرعامل شركت پتروشيمي بود.

بيات در ابتداي صحبت خود با بيان اينكه خواسته ما دوري از خام‌فروشي از نفت و گاز است، گفت: ما سه راهكار صنعت نيروگاهي، صنايع پالايشي و آوردن آن به صنعت پتروشيمي را پيش روي خود داشته ايم تا در نهايت ببينيم كدام يك داراي ارزش افزوده بيشتري است كه براساس تحقيقات انجام گرفته سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي داراي ارزش افزوده بيشتري بود لذا سرمايه گذاري در اين حوزه مشخص شد كه داراي يك مزيت برتر است.
 
معاون وزير نفت در پاسخ به اين سوال كه آيا به جاي هزينه 800 ميلياردي براي صنايع بالادستي چون صنعت پتروشيمي بروجرد كه تنها با آن 250 شغل ايجاد شده است بهتر بود در استان‌هاي مختلف سرمايه‌گذاري مي‌شد گفت: اين‌طور نيست و ما 700 تا 800 شغل به شكل غيرمستقيم مي توانيم در اين قسمت داشته باشيم، كار ما اين است كه با تمام توان اين پروژه را تكميل كرده و هر چه سريعتر به بهره برداري برسانيم.
 
در ادامه محسن مقصودي، تهيه كننده اين برنامه با بيان اينكه علت تأكيد ما بر پروژه بزرگ بروجرد اين است كه بگوييم اين پروژه ها اقتصادي نبوده و مشكلات زيادي دارد، گفت: ما با طرح چنين مسئله اي قصد داريم بر لزوم كار كارشناسي و علمي تأكيد كنيم و بگوييم نيازي نيست كه چنين سرمايه گذاري هايي در حوزه صنايع بالادستي رخ دهد.
 
مقصودي در ادامه با ارائه آمارهايي در خصوص ميزان صادرات محصولات پتروشيمي از سال 1368 تا 1390 گفت: علي رغم رشد كشورمان در اين حوزه در مقايسه با حجم واردات مصنوعات پلاستيك (كه يكي از محصولات پايين دستي پتروشيمي است) از كشوره هايي چون ايتاليا، آلمان، تايوان، كره جنوبي، امارت، تركيه و چين بايد بگويم اين رشد محسوس نبوده است.
 
وي ادامه داد: چرا ما بايد موادمان را به طور خام صادر كنيم و در مقابل ديگر كشورها با چندين برابر قيمت به شكل محصول به كشور خودمان آن را برگردانند. حالا از شما مي‌خواهم بگوييد در كنار وزارت صنايع برنامه شما در اين حوزه چيست؟

كه در پاسخ به اين سوال معاون وزير نفت گفت: 19 ميليون تن معادل  14 ميليارد دلار در اين حوزه صادرات برآورد شده است كه مورد رضايت نيست، اما بحمدلله اين علم ايجاد شده است كه بايد ما در حوزه صنايع پايين دستي سرمايه‌گذاري داشته باشيم. عزيزان ما در صنايع كار كرده‌اند و در همه شهرها سازمان‌هاي دارند كه مي‌توانند مديريت كنند؛ اما ما هم بنابر پتانسيل خود با آنها همكاري خواهيم كرد.

بيات در پاسخ به اين سوال كه چه سياستي در حوزه پژوهش و فناوري وجو دارد كه نخواهيم  به شركت‌هاي مختلف در حوزه پژوهش فناوري وابسته باشيم، گفت: ما خواسته‌مان اين  است كه اين تأخير راجبران كنيم و آرزوي ما اين است كه يكسري دانش‌هاي پژوهش راكسب كرده و آن را تجاري‌سازي كنيم تا زنجيره ارزش افزوده هم ايجاد شود.

مديرعامل شركت پتروشيمي ادامه داد: ما شركتي داشته‌ايم كه مسئوليت آن مديريت پژوهش و فناوري و به دست آوردن يكسري دانش فني در اين حوزه بوده است.

معاون وزير نفت در ادامه به ارائه توضيحاتي در خصوص برخي دانش‌هاي بدست آمده مانند دانش سوخت پاك، توليد متالون و... پرداخت ضمن اينكه اشاره اي به استفاده از كتاليست‌هايي كرد كه به عنوان يكي از حياتي‌ترين محصولات موردنياز صنايع پتروشيمي مطرح است كه دانش آن هم اكنون در كشور وجود دارد.
 
بيات در خصوص راهكار وزارت نفت در خصوص نوسانات قيمت محصولاتي كه به نوعي خوراك صنايع پتروشيمي پايين د ستي هستند، گفت: نمي‌ شود قيمت محصولات پتروشيمي ثابت باشد، اما نظارت بر بازار  يك امر منطقي است.
 
بورس مجاز به حذف توليدكنندگان صنايع پايين دستي از بورس نيست
 
وي در خصوص اينكه 95 درصد توليدكنندگان نمي توانند از بورس خريد كنند، گفت: تلاش ما بر اين است كه توليدكنندگان بتوانند به قدر توان خود از بورس خريد داشته باشند و بورس مجاز به حذف توليدكنندگان نيست و علت اينكه اين محدوديت مقدار خريد خاص بايد در بورس باشد را نمي‌دانم و اميدوارم يك صندوق حمايت از توليدكنندگان جهت خريد از بورس بوجود بيايد.
 
معاون وزير نفت ادامه داد: همه كار دست ما نيست و قسمتي از كار بر  عهده وزارت جهاد كشاورزي است اما من قول مساعد جهت  پيگيري مي دهم.
 
نبايد تصور كرد هر جا پتروشيمي است آلودگي هم وجود دارد

در ادامه برنامه گزارشي از وضعيت نابسامان بندر ماهشهر به جهت آلودگي‌هاي حاصل از پتروشيمي ماهشهر پخش شد و در مقابل گزارشي از شركت پتروشيمي مبين درعسلويه به تصوير كشيده شد كه وظيفه خود را تصويه پساب شيميايي پتروشيمي و جلوگيري از آلودگي محيط زيست قرار داده بود.

بيات در خصوص اين مستند گفت: تمام تلاش ما بر حفظ استانداردهاي محيط زيست است اما گاهاً در مواردي كه اختلالي پيش مي‌آيد ممكن است آلودگي به محيط زيست انتقال يابد اما كليت قضيه اين است كه نبايد تصور كرد هر جا پتروشيمي است آلودگي هم وجود دارد.
 
صنعت كاملا آغوشش بر روي دانشجويان باز است

معاون وزير نفت در مورد ارتباط صنعت دانشگاه نيز بدون ارائه هيچ توضيحي گفت: صنعت كاملا آغوشش بر روي دانشجويان باز است.
 
 
وي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه از 100 ميليون تن توليد بالادستي كه در برنامه‌هاي متصور شده ايد چقدر در صنايع تكميلي داخل قرار است جذب شود گفت: اين برآورد حتما از طرف همكاران انجام شده است اما من اطلاعي از آن ندارم ما درخواستمان از جامعه اين است كه بنابر سرمايه‌گذاري ما در صنايع بالادستي بيايند و از اين سرمايه‌ها استفاده كنند و آنها راجذب كنند و هيچ كس مانع جذب اين صتايع در بازار داخل نيست شايد با وضعيت حال حاضر اين ميزان به كمتر از 50 % باشد اما با برنامه‌ريزي كه انجام شده اميدواريم 60% از اين ميزان جهت استفاده در داخل صرف شود.
   
در اين برنامه علاوه بر بررسي برخي طرح هاي پتروشيمي، به بررسي پيشرفت هاي كشور در اين عرصه و صنايع زير مجموعه پتروشيمي نظير صنعت پلاستيك پرداخته شد.
 
درقسمتي تحت عنوان پيش از غروب، به ارائه گزارشي از دست‌هاي پشت پرده در صنايع پتروشيمي و مشكلات توليدكنندگان اين حوزه و مسائلي چون تهيه موادخام جهت توليد محصولات و نوسانات قيمت بازار در اين حوزه اشاره شد.
 
اهميت صنايع پايين دستي يا همان وسايل پلاستيكي متنوعي كه در بازار به شكل هاي مختلف وجود دارد يكي از محورهاي اصلي شب گذشته بود.
 
يك انيميشني به عنوان خوشه‌هاي به توضحياتي در خصوص محصولات پتروشيمي و صنايع پايين دستي چون عروسك و اسباب‌بازي، موكت، فرش، محصولات پلاستيك، پوشاك و صنايع نساجي كه داراي ارزش افزوده بيشتري هستند و مشكلات مربوط به اين حوزه مانند كيفيت پايين اين محصولات و بالاتر بودن قيمت آنها از زبان صنعت‌گران اصفهاني پرداخته شد  و در آن به بيان مسائلي چون اينكه كمر صنعت ايران را چين شكسته است، دولت فقط حمايت كند و اينكه نجات دولت در توليد است پرداخته شد.
  
 تريبون دانشجويي ثريا نيز در شب گذشته به سراغ دانشجويان دانشكده فني مهندسي دانشگاه خليج فارس بوشهر رفت تا ببيند با توجه به همجواري دانشگاه خليج فارس به مجتمع هاي بزرگ پتروشمي چه قدر فضاي رشته هاي فني و صنعتي اين دانشگاه با قابليت ها و ظرفيت­هاي بومي بوشهر از جمله پتروشيمي مرتبط است كه بر اساس گزارش پخش شده دانشجويان از اين مسئله شكايت هاي داشتند.
 
ثريا در اين هفته در نظر سنجي خود اين سوال را كه «سود حاصل از فروش و صادرات كدام يك از موراد براي كشور بيشتر خواهد بود؟ همراه با گزينه هايي چون  نفت و خام و گاز طبيعي، مواد اوليه حاصل از نفت وگاز (نيمه خام) و كالاهاي نهايي فرآوري شده از نفت و گاز» به بحث و نظر گذاشت.

همچنين نتيجه نظرسنجي برنامه هفته گذشته در باب اينكه «كدام يك از موارد زير باعث پيشرفت منطقه و استان شما مي‌شود؟ » اعلام شد كه بر اين اساس گزينه حمايت از صنايع با ظرفيت بومي 47%، گزينه توسعه كشاورزي 24% ، گزينه احداث واحدهاي بزرگ پتروشيمي 15% و رشد گردشگري 14% را به خود اختصاص داد.
 
لازم به ذكر است برنامه ثريا هفته آينده به جهت ويژه برنامه شبكه اول سيما به مناسبت نيمه شعبان پخش نخواهد شد اما اين برنامه در دو هفته آينده به موضوع اينترنت و فناوري ارتباطات خواهد پرداخت.
  
برنامه تلويزيوني «ثريا» هر چهارشنبه حدود ساعت 23 از شبكه اول سيما پخش مي شود و مستندات و اخبار اين برنامه در سايت برنامه ثريا به آدرس sorayatv.ir پوشش داده مي شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار