كارشناس تحقيقات برنامه ثريا گفت: درحال حاضر برنامههاي علم و فناوري صداوسيما در بعد نخبگاني است و به بدنه عمومي جامعه نپرداخته است.
سيد حسين موسويفرد در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، گفت: مسئله كليدي اين است كه علم و فناوري كليد توسعه كشور است و از دو بعد بررسي ميشود يكي بعد داخلي براي مردم كشور كه دستاوردها را ببينند و مسائل با كمك آنها حل شود و اينكه كشورهاي خارجي با دستاوردهاي ما آشنا شوند و به خصوص كشورهاي مسلمان دستاوردهاي ما را ببينند كه در اين حوزه شبكههاي برون مرزي نقش بسياري دارند.
وي افزود: در سالهاي گذشته كارهاي خوبي در صدا و سيما صورت گرفته ولي در برابر جايگاهي كه علم و فناوري ما دارد اين مقدار برنامه علمي در رسانه كم است.
كارشناس تحقيقات برنامه ثريا تصريح كرد: نقش رسانه از دو بعد قابل بررسي است، نقش داخلي كه معرفي دستاوردهاست سبب غرور ملي و روي آوردن جوانان به دستاوردهاي علمي ميشود و بعد ديگر نقض علم و فناوري نسبت به كاستيهاست كه به اين موارد بايد به صورت عام بپردازيم؛ زيرا مخاطب عام بايد بتواند مسائل علم و فناوري را بداند.
مسئله علم و فناوري بايد عمومي شود
موسوي فرد بيان داشت: در حال حاضر شبكه 4 به صورت تخصصي به مسائل علمي ميپردازد ولي برخي از اين برنامهها دستاوردهاي غربي را نشان ميدهد و با مخاطب عام نيز قرابتي ندارد در صورتي كه مردم بايد حس كنند كه افراد حاضر در علم و فناوري از خود مردم هستند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر مردم اين حس را ندارند و نسبت به علم وارداتي حس وارداتي و لوكس بودن دارند ولي بايد اين حس از بين برود.
كارشناس تحقيقات برنامه ثريا گفت: اساتيد دانشگاهها نيز نقش تدويني دارند يعني بايد كارها و دستاوردهايشان را به طور مناسب عرضه كنند تا صدا و سيما به خوبي آن را پوشش دهد.
موسوي فرد تصريح كرد: اساتيد بايد به اين سمت حركت كنند كه از دل دستاوردها و چالشهاي علم و فناوري توليدات هنري و رسانهاي خارج شود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر كمتر مستند جذاب، فيلم، سريال و انيميشن در حوزه فناوري داريم در حالي كه ما در حوزه نانو تكنولوژي و بيوتكنولوژي جزو كشورهاي سرآمد دنيا هستيم ولي يك فيلم سينمايي فاخر و يا يك انيميشن ساخته نشده كه كودكان از همان سنين كودكي با علم و فناوري آشنا شوند، نداريم.
كارشناس تحقيقات برنامه ثريا بيان داشت: برخي از نخبگان ما ميتوانند توليدات فكري را به مخاطب عام معرفي كنند.
موسوي فرد تاكيد كرد: هنوز برنامههاي علم و فناوري صدا و سيما در بعد نخبگاني است و به بدنه عمومي جامعه نپرداخته البته برنامه ثريا سعي كرده بدنه عمومي جامعه را وارد حوزه علم و فناوري كند ولي از اين برنامهها در صدا و سيما كم است.
وي اظهار داشت: مديران تا حد توان از اين نوع برنامهها حمايت ميكنند و طبيعي است كه برنامههاي علم و فناوري به واسطه موضوع خاصشان توجه كمتري شود ولي با توجه به تأكيدات مقام معظم رهبري بايد صدا و سيما بيشتر به علم و فناوري بپردازد و اميدواريم حمايتهاي مسئولان از اين حوزه نيز ادامه پيدا كند.
كارشناس تحقيقات برنامه ثريا بيان داشت: البته برنامه ثريا به عنوان يك برنامه علمي كه در حوزه مخاطب عام كار ميكند با مشكلاتي نيز روبهرو است به طور مثال زمان كه يكي از آيتمهاي كليدي پخش برنامه زنده است در برنامه ثريا مشكل ساز شده است زيرا اين برنامه در ساعتي از شب پخش ميشود كه ممكن است بخشي از مخاطب عام خود را از دست بدهد.
موسوي فرد گفت: برنامه ثريا به موضوعاتي ميپردازد كه مخاطب عام بيننده اين برنامه است ولي اين مخاطب نميتواند تا ديروقت بيدار باشد.