کد خبر:۲۰۳۴۰۲
کارشناس روابط بین الملل در شیراز:
اقتدار ایران با ارائه تصویری شفاف از مواضع اصول نظام به نمایش گذاشته شد
یک کارشناس روابط بین الملل گفت: اقتدار ایران با ارائه تصویری شفاف از مواضع اصول نظام از سوی مقام معظم رهبری و ناعادلانه خواندن حاکمیت جهانی و به نمایش گذاشتن اسناد ترور شهدای هسته ای که با چراغ سبز موساد و سیا و ... انجام گرفت، نمایش داده شد.
غلامرضا صفرپور در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با تصریح بر برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران و کسب منافع ملی بیان کرد: شانزدهمین اجلاس جنبش غیر متعهدها در تهران که دومین سازمان بزرگ بین الملل پس از سازمان ملل شناخته می شود یک فرصت تاریخی برای جمهوری اسلامی رقم زد.
در هفته های قبل از برگزاری این اجلاس محور غرب - صهیونیزم تمام تلاش خود را گذاشتند که به نوعی برگزاری این اجلاس را کمرنگ جلوه دهند
وی ادامه داد: در هفته های قبل از برگزاری این اجلاس محور غرب - صهیونیزم تمام تلاش خود را گذاشتند که به نوعی برگزاری این اجلاس را کمرنگ جلوه داده و با لابی گری و دیپلماسی سعی کردند برخی شخصیت ها را بر عدم حضور در اجلاس تهران تحت تأثیر قرار دهند.
این کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: وقتی که موفق بر این امر نشدند رژیم صهیونیستی طرح حمله به ایران را مطرح و حامیان فتنه در غرب همصدا با آنان با علم کردن شعار رفع حصر سران فتنه و مطرح کردن بستری شدن یکی از سران فتنه در صدد حاشیه سازی در زمان برگزاری اجلاس برآمدند.
صفرپور با تأکید بر اینکه این نوع برخوردها از سوی دشمنان داخلی و خارجی ایران تازگی ندارد، گفت: ریاست ایران بر این جنبش می تواند از این ظرفیت عظیم استفاده لازم را ببرد که می توان چنین فهرست کرد:
1- احیاء و تقویت هویت استقلال طلبانه و بازگشت به اصول اولیه جنبش
2- کمک به تحقق ارمان های بشری به ویژه حفظ صلح بین الملل
3- اجرایی و عملیاتی کردن توصیه های مقام معظم رهبری به سران جنبش به ویژه تغییر در مهندسی نظام بین الملل از سوی ایران
4- از بین بردن یا کاهش یک جانبه گرایی و هژمونی غرب بر معادلات بین المللی
5- همکاری های سیاسی، اقتصادی بر اساس محور جنوب - جنوب
6- کاهش فی ما بین اعضاء و تشکیل یک شورای حل اختلاف
وی در ادامه با توجه به تحریم ها و فشار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی، و حضور افراد شاخص و سرشناس در این اجلاس، به ظرفیت برگزاری این در تهران برای شکستن و به حداقل رساندن این تحریم ها اشاره کرد.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در شرایط افزایش جنگ نرم همه جانبه غرب و صهیونیسم علیه ایران، برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران جنبش عدم تعهد که دشمنان جمهوری اسلامی سعی بر کمرنگ کرن این نشست و پشیمان کردن برخی از شخصیت ها از جمله دبیرکل سازمان ملل و رئیس جموری مصر و ... داشتند، گام بسیار مهمی برای خنثی کردن تحریم ها و منزوی کردن ایران از سوی غرب بود.
این اجلاس فرصت مناسبی بود که نمایندگان 120 کشور با حضور خود در ایران از نزدیک نظاره گر پیشرفت های علمی و تکنولوژی باشند
صفرپور معتقد است: این اجلاس فرصت مناسبی بود که نمایندگان 120 کشور با حضور خود در ایران از نزدیک پیشرفت های علمی و تکنولوژی در شرایطی که ایران هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و با فشارهای همه جانبه غرب روبرو بوده، نظاره گر باشند، و این اجلاس اقتدار ایران را به نمایش بگذارد.
این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: اقتدار ایران با ارائه تصویری شفاف از مواضع اصول نظام از سوی مقام معظم رهبری و ناعادلانه خواندن حاکمیت جهانی و به نمایش گذاشتن اسناد ترور شهدای هسته ای که با چراغ سبز موساد و سیا و ... انجام گرفت، نمایش داده شد.
وی خاطرنشان کرد: نمایش اقتدار می تواند از این طرق هم باشد:
1- کشوری بدون وابستگی به کشورهای سلطه گر می تواند به پیشرفت علمی و صنعتی دست پیدا کند.
2- مکتب اسلام توانسته است الگوی موفق کشورداری را به کشورهای جهان اسلام ارائه دهد.
3- علاوه بر حضور در تمامی صحنه های سیاسی انقلاب، 30 انتخابات قابل قبول نیز سرآمدهای کشورهای منطقه و فرامنطقه ای هستند.
4- به عنوان عدالت و پیشرفت با عزم راسخ تر وارد می شوند.
صفرپور در ادامه با اشاره به قضیه هسته ای ایران و استفاده از ظرفیت اعضای عدم تعهد در اثبات حقانیت ایران هسته ای گفت: برگزاری این اجلاس فرصت مناسبی است که نمایندگان کشورها با بازدید از مراکز علمی، صنعتی و به ویژه مراکز هسته ای صلح آمیز ایران به حقانیت مواضع ایران پی برده و به فرموده مقام معظم رهبری به این دروغ پردازی ها نسبت به انرژی صلح آمیز هسته ای ایران پی ببرند.
وی اضافه کرد: این کشورها در این بازدیدها با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در مورد گناه تلقی کردن سلاح هسته ای و شیمیایی و طرح خاورمیانه عاری از سلاح اتمی و هسته ای صلح آمیز برای همه و سلاح اتمی برای هیچ کس پی خواهند برد.
این ادعای واهی غرب نمی تواند جایی در افکار سران جنبش و افکار عمومی ملت ها داشته باشد
این کارشناس ارشد روابط بین الملل ادامه داد: این ادعای واهی غرب نمی تواند جایی در افکار سران جنبش و افکار عمومی ملت ها داشته باشد.
این مدرس دانشگاه بیان داشت: این امر می تواند فشار کشورهای غربی در نشست آتی 1+5 با ایران کمرنگ نموده و در مذاکرات بعدی این ایران است که با قدرت بیشتری در میز مذاکره وارد می شود.
صفرپور گفت: بالاخره این اجلاس توانست تمام ادعاهای واهی غرب مبنی بر اینکه ایران حامی تروریست و به دنبال سلاح اتمی است و ایران در جهان منزوی و جایگاهی ندارد را خنثی کند.
وی در بخش پایانی این گفت و گوی تفصیلی در پاسخ به موفق بودن این جنبش بعد از گذشت شش دهه از عمر جنبش و اثبات حقانیت شعارهای اولیه عنوان کرد: جنبش غیر متعهدها در نظام دو قطبی برآمده بعد از جنگ جهانی دوم توسط رهبرانی همچون جمال عبدالناصر از مصر، لعل نهرو از هند، تیتو از یوگسلاوی و سوکارنو از اندونزی که دوران تلخ استعمار را پشت سر گذاشته بودند بوجود آمد.
تنها جمهوری اسلامی ایران توانسته است استقلال واقعی خود را حفظ و به اصول اولیه جنبش وفادار مانده است
این کارشناس سیاسی گفت: همان طور که از نام این جنبش برمی آید عدم وابستگی و تعهد به بلوک شرق و غرب می باشد که متأسفانه در این شش دهه که از آن می گذرد اعضای این جنبش آن طور که شایسته و بایسته باشد براساس اصول اولیه جنبش پیش نرفته اند و می توان گفت که تنها جمهوری اسلامی ایران توانسته است استقلال واقعی خود را حفظ و به اصول اولیه جنبش وفادار مانده است.
صفرپور بیان کرد: اصول مهم دیگر این جنبش محترم شمردن تمامیت ارضی یکدیگر و حل و فصل اختلافات مسالمت آمیز است که علاوه بر جنگ تحمیلی (دو عضو جنبش) و امروز نیز شاهد دخالت نظامی کشورهای عضو این جنبش به عضو دیگر جنبش (سوریه) هستیم.
وی اضافه کرد: خلاصه با توجه به اینکه جنبش دو سوم اعضای سازمان ملل را شکل می دهد در تحولات ین المللی نقش چندانی ایفا نکرده است و تنها به صدور بیانیه اکتفا کرده است که متاسفانه در این مدت حتی خود اعضا هم پایبندی چندانی به آن نداشته اند.
این کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: لازم است که تمام اعضای جنبش عدم تعهد با وحدت و همدلی جایگاه خود را در نظام بین المللی ارتقاء ببخشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰