کد خبر:۲۰۸۰۵۳
دوچرخهسواري زنان از پيستهاي مخروبه تا كوچه و خيابان
لازم است مسئولان ورزش كشور پيش از هر كاري بر آماده سازي محيطهاي مناسب و دور از نگاه نامحرم براي دوچرخه سواري بانوان اهتمام ورزند و به جاي اينكه شاهد تعطيلي پيست بانوان در پارك چيتگر باشند بر توسعه و گسترش محيطهاي فرهنگي و مناسب تاكيد داشته باشند.
گروه ورزشي «خبرگزاري دانشجو»؛ طرح دوچرخهسواری برای بانوان سالیان سال است مورد توجه فعالان و سیاستگذاران حوزه زنان و ورزش كشور قرار گرفته است و نظرهاي متفاوتي در اين خصوص وجود دارد اما نكته قابل توجه اينجاست كه در بين اين نظرهاي موافق و مخالف يك نظر مشترك وجود دارد و آن اين است كه اصل دوچرخه سواري براي زنان مشكلي ندارد.
امروزه توجه به دوچرخه سواري بانوان تا آنجا افزايش يافته است كه اين رشته ورزشي براي بانوان در دو سطح ملی و بینالمللی انجام میشود و بانوان ایرانی توانستهاند در این زمینه موفقیتهایی کسب کنند.
اما آنچه در اينجا اهميت دارد بعد همگاني ورزش دوچرخه سواري براي بانوان است كه نيازمند بررسي و توجه مسئولان ذي صلاح است.
دوچرخه سواري از جمله ورزش هايي است كه طرفداران بسياري را در بين خانواده ها دارد و به واسطه فراهم بودن شرايط يادگيري آن در كودكي، به ورزش مورد علاقه ايرانيان تبديل شده است اما آيا اكنون شرايطي وجود دارد تا دختران و زنان ما بتوانند در شرايطي مناسب و محيطي فرهنگي و دور از چشم نامحرم به اين ورزش بپردازند؟
امروز پیستهای مخصوصی برای این ورزش در بعضی پارکهای تهران و شهرستانها از جمله پارک چیتگر و پارکهای بانوان و… وجود دارد که بسياري از آنها از پيست مردان مجزا نيست و خانمها بدون هیچ ممنوعیتی میتوانند از آنها استفاده کنند.
مشكلي كه در اين گونه پارك ها از جمله پارك چيتگر وجود دارد بي استفاده و مخروبه شدن پيست بانوان و حضور آنها در سطح پارك و حتي خيابان هاست كه همين مسئله دوچرخهسواری را برای خانمها حساس میکند.
برخي از افراد معتقدند كه دوچرخه سواري زنان در مسيرهاي ويژ دوچرخهسواری و در سطح خيانان ها برای کاهش آلودگی هوا و کم شدن بار ترافیک لازم است و برای اجرای این طرح نباید نگاه جنسیتی داشت و البته همین موافقان هم معتقدند پیش از هر عملی باید آسیبهای احتمالی آینده، شناخته و بررسی شود.
اما در مقابل برخي از افراد آلودگی هوا و ترافیک سنگین را دلیل خوبی برای ترویج دوچرخهسواری بانوان در سطح شهر نمیدانند و معتقدند پیش از فرهنگسازی نمیتوان با این طرح موافقت کرد. آنها منع عرفی را دلیل مخالفتشان میدانند و دوچرخهسواری بانوان در سطح شهر پیش از فرهنگسازی درست را در شأن زن مسلمان ندانسته و آن را مخرب میدانند.
آیتالله علمالهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان دوچرخه سواري بانوان در محيطي دور از چشم نامحرم را بلا مانع دانست و گفت: وقتی دوچرخه سواري خانم ها در خيايبان و با لباس دوچرخهسواری انجام شود اين حركت عارضه فساد، منکر و فحشا برای جامعه است.
محمدرضا محمودي، معاون عمراني استاندار تهران درباره استفاده از دوچرخه به عنوان يك وسليه حمل و نقل پاك، گفت: از نظر قانوني هيچگونه ممنوعيتي براي استفاده بانوان از دوچرخه وجود ندارد و شهرداري تهران در مسيرهاي شرقي و غربي تهران ايستگاهها و مسير ويژهاي را براي دوچرخه اختصاص داده است كه اميدواريم اين مسيرها توسعه پيدا كند.
وي با بيان اينكه استانداري آماده همكاري براي توسعه اين طرح است، افزود: ضمن موافقت و حمايت از اين طرح هر زمان كه شهرداري همكاري و يا كمكي را در اين زمينه بخواهد، استانداري آماده است تا اقدامات لازم را جهت توسعه فرهنگ ورزش و سلامتي انجام دهد.
در این بین، نظر مراجع تقلید هم درباره این طرح، جالب است. سؤالی که از آیات عظام پرسیده شده، این است که آیا دوچرخهسواری را برای بانوان مناسب میدانید و این کار از نظر شرعی اشکال دارد یا خیر؟ پاسخها به شرح زیر است:
در این بین، نظر مراجع تقلید هم درباره این طرح، جالب است. سؤالی که از آیات عظام پرسیده شده، این است که آیا دوچرخهسواری را برای بانوان مناسب میدانید و این کار از نظر شرعی اشکال دارد یا خیر؟ پاسخها به شرح زیر است:
حضرت آیتالله خامنهای:
اظهارنظر در مسائل دینی و احکام شرعی بر کسانی که صاحب نظر نیستند جایز نیست؛ و بر مؤمنین واجب است در تمام احکام دینی به مراجع بزرگوار تقلید و اسلامشناسان مورد وثوق و اعتماد مراجعه نمایند.
حضرت آیتالله تبریزی:
ترویج اموری که مبدأ نشر فساد در جامعه یا بیعفّتی زنان و دختران شود جایز نیست؛ و پوشیدن لباسی که تمام حجم بدن آنان را نشان دهد که لباس زینت حساب بشود، کفایت نمیکند.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی:
امور مذکوره معرضیّت برای مفسده دارد. بانوان باید جدّاً از آن بپرهیزند.
حضرت آیتالله بهجت:
هرچه باعث فتنه و فساد باشد، اشکال دارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
هرچه موجب اشاعه مفاسد اخلاقی گردد، حرام است.
آیتالله وحید خراسانی:
قال الله تعالی فی محکم کتابه «و لا تبرجن تبرج الجاهلیة الاول» سوره احزاب، آیه ۳۳.
آیتالله سیستانی:
اگر در معرض دید نامحرم باشد و وضع او تحریککننده باشد، جایز نیست.
تمام این نظرها نشان میدهد که در اجرای طرح دوچرخهسواری بانوان در سطح جامعه، بیم ایجاد مفسده وجود دارد و همین امر لزوم فرهنگسازی صحیح و بررسی همهجانبه را در این زمینه نشان میدهد و لازم است مسئولان ورزش كشور پيش از هركاري بر آماده سازي محيط هاي مناسب و دور از نگاه نامحرم براي دوچرخه سواري بانوان اهتمام ورزند و به جاي اينكه شاهد تعطيلي پيست بانوان در پارك چيتگر باشند بر توسعه و گسترش محيط هاي فرهنگي و مناسب تاكيد داشته باشند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.