هزاران شهروند پرتغالی با برپایی تظاهرات در لیسبون و چند شهر دیگر، اقدام سریع دولت برای حل بحران بیکاری را خواستار شدند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، تظاهرکنندگان با تجمع در خیابان های اطراف مجلس پرتغال و سر دادن شعارهای ضد دولتی و ضد وام دهندگان بین المللی، به سیاست های ریاضتی دولت و بیکاری بی سابقه در این کشور اعتراض کردند.
بر اساس آمار رسمی، میزان بیکاری فزاینده در پرتغال، که شدیدترین رکود اقتصادی خود را از دهه 70 قرن گذشته میلادی تجربه می کند، بیش از 15 درصد است.
دولت پرتغال که کمک مالی 78 میلیارد یورویی وام دهندگان بین المللی را دریافت کرده، ناچار به اجرای سیاست های دشوار ریاضتی است که گفته می شود مانع اصلی بر سر راه رشد اقتصاد کشور است.
پیش بینی می شود با ادامه تدابیر ریاضتی دولت در سال آینده، خشم و نارضایتی مردم نیز افزایش یابد. دولت پرتغال همچنین در نظر دارد مالیات اخذ شده از مبادلات مالی را در سال آینده به سه دهم درصد افزایش دهد که از رقم یک دهم درصدی پیشنهادی اتحادیه اروپا، بسیار بالاتر است.
رکود اقتصاد، تظاهرات ضد ریاضتی و مالیات سنگین از بزرگ ترین موانع در مسیر رقابتی شدن اقتصاد این کشور هستند. این تظاهرات به درخواست "فدراسیون عمومی کارگران پرتغال" برگزار شد.
یکی از شهروندان معترض پرتغالی حاضر در این تظاهرات گفت: مردم پرتغال در وضع بسیار حساسی هستند. باید هر کاری از دست مان برمی آید برای تغییر دولت انجام دهیم. سقوط این دولت نزدیک است.
یکی دیگر از معترضان که معلم بیکار بود، گفت: در حال حاضر بیکارم و با اقدامات ریاضتی دولت به شدت مخالفم. دیگر تحمل مان تمام شده است، وضع هر روز بدتر می شود.
در این تظاهرات از قشرهای مختلف جامعه پرتغال، از جمله دانش آموزان در آن شرکت کرده بودند. یکی از این دانش آموزان معترض گفت: من آمده ام از حقوقم دفاع کنم، نمی خواهم به ناچار کشور را ترک کنم.
آرمنیو کارلو، رئیس اتحادیه کارگران نیز گفت: شرکت کنندگان در این تظاهرات معتقدند بحران بیکاری و رکود مقاوم اقتصاد، تا آینده نامعلوم ادامه دارد. ما همچنان مصمم هستیم برای احقاق حقوق کارگران بیکار و همه کارگران، مبارزه کنیم.