کد خبر:۲۱۲۰۷۷
یزدانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

مدیران نتیجه‌گرا وارد حوزه استعدادیابی ورزش نمی‌شوند

ورود به بحث استعدادیابی علاوه بر هزینه‌بر و زمان‌بر بودن، نتیجه خود را در طولانی مدت نشان می‌دهد به همین دلیل مدیرانی که نتیجه‌گرا هستند وارد این حوزه نمی‌شوند.

گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ سازمان بسیج ورزش در سال های اخیر به عنوان یکی از بخش های مهم و فعال در حوزه ورزش کشور برنامه های گسترده ای را در دستور کار خود قرار داده است که بخش اعظمی از آن در مرحله بهره برداری قرار گرفته است.

 

سازمان بسیج ورزش را می توان یکی از متولیان اصلی ورزش همگانی در کشور دانست از همین رو و برای آشنایی بیشتر با برنامه های این سازمان مصاحبه ای را با کاظم یزدانی، رئیس سازمان بسیج  ورزش انجام داده ایم که متن کامل این گفت‌وگو در زیر آمده است:

 

تاکیدات مقام معظم رهبری بر ورزش همگانی بسیج را وادار به حضور در این عرصه کرد

 

بسیج با توجه به حمایت‌های سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین کارهای اساسی و زیربنایی در برنامه پنجم توسعه را در دستور کار خود قرار داده است که شامل 5 بخش همگانی، استعدادیابی، حرفه ای، قهرمانی و توسعه زیر ساخت ها است.

 

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه ورزش همگانی این موضوع اولین سرخط برنامه‌های سازمان بسیج دانشجویی قرار گرفت؛ چرا که رهبر معظم انقلاب اعتقاد داشتند برای داشتن جامعه‌ای پویا و فعال باید مسئولان و متولیان ورزش کشور در هر نهادی که هستند نسبت به آموزش و ایجاد زیر ساخت‌ها و برنامه‌ریزی در ورزش همگانی برنامه ویژه‌ای داشته باشند.

 

آنچه به عنوان ورزش همگانی مدنظر مقام معظم رهبری قرار دارد این است که بتوانیم بستری را ایجاد کنیم که همه مردم اعم از پیر و جوان در آن فعالیت کنند.

 


 

 استقبال از سالن های ورزشی بسیج به قدری گسترده است که تا نیمه های شب فعال هستند 


برخی از ورزش‌ها به دلیل درگیری با طبیعت به خودی خود نشاط‌آور و جذاب است مانند کوهنوردی، شنا و پیاده روی؛ لذا در بسیج در نظر داریم این زیرساخت‌ها را از هر جهت آماده کنیم تا همه افراد بتوانند به راحتی در محله خود از امکانات استفاده کنند و بنا داریم با راه‌اندازی 3 هزار سالن ورزشی برای محله‌های بسیج و 400 سالن چند منظوره برای مراکز شهرستان‌ها یعنی نواحی بسیج و 370 سالن چند منظوره کمپلکس برای تیراندازی در سه بخش بادی، خفیف و جنگی برای نخستین بار در ایران فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شده است.

 

سالن‌های بسیج از 5 صبح تا 1 بامداد توسط مردم و جوانان کرایه می‌شود و توسعه ورزش همگانی این زیرساخت‌ها است و لزوما در کنار این مسئله به کسانی نیاز داشتیم که این مسئله را اداره کنند که طی آن در برنامه 5 ساله 17 هزار نیروی متخصص آموزش و جذب می‌شوند.

 

تا آخر امسال حدود 3 هزار مربی تربیت می شوند که در 1000 سالن‌های حوزه‌های بسیج که در پایان امسال آغاز به کار می‌کنند فعالیت خواهند کرد که برنامه‌ بزرگی در طول تاریخ برنامه‌های توسعه 5 ساله کشور بی‌سابقه محسوب می‌شود.

 

 سازمان بسیج ورزش برنامه‌ای ویژه برای بسیجی‌های فعال دارد که در آن این افراد می‌توانند در 2 هزار کلاس دفاع شخصی ثبت نام کنند در ادامه برنامه‌های همگانی احداث 15 هزار ایستگاه ورزش تندرستی در تمام مراکز پایگاه‌ها و حوزه‌ها در دستور کار قرار دارد که در فاز اول کار را در کلان‌شهرها آغاز می‌کنیم؛ چرا که این شهرها فضای کمتری در حوزه ورزش دارند.

 

برنامه ورزشی امام خمینی یک روز هم تغییر نمی کرد

 

البته نباید فراموش کرد که هرچه در ورزش همگانی فعالیت کنیم باز هم ناکافی است؛ چرا که این مسئله از نظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از اهمیت بالایی برخوردار است به طوریکه امام خمینی همواره در برنامه روزانه خود زمانی را برای ورزش کردن در نظر می گرفتند و امکان نداشت این برنامه تغییر کند یا به زمان دیگری موکول شود.

 

کسانی که در نزدیکی امام بودند همواره از برنامه ریزی دقیق ایشان در ورزش صحبت می کردند و اعتقاد داشتند امام خمینی به همان اندازه که به نماز خود اهمیت می دادند به پیاده روی و ورزش روزانه نیز اهمیت می دادند. 

 


 ورزش قهرمانی اقتدار کشورها را در دوران صلح نشان می دهد

 

در توسعه ورزش قهرمانی که مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد نیز سازمان بسیج ورزش فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده است؛ چرا که ما از کانال ورزش قهرمانی می‌توانیم حرف خود را به جوامع بشری بزنیم.


امروزه کشورهای بزرگ فرهنگ خود را از طریق ورزش به سایر جوامع منتقل می‌کنند در واقع ورزش قهرمانی اقتدار کشورها را در دوران صلح نشان می‌دهد.

 

در 10 سال اخیر چین، انگلیس، آمریکا و کره توانسته‌اند خود را در صدر جهان قرار دهند و این مسئله نشان می‌دهد که این کشورها جزو کشورهای توسعه یافته هستند.

 

مدیران نتیجه گرا از ورود به موضوع استعدادیابی اجتناب می کنند

 

بر اساس کار آسیب‌شناسی که در مرکز مطالعات سازمان بسیج ورزش انجام شد به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم کمک خوبی به توسعه ورزش قهرمانی در کشور کنیم باید مسئله ورزش قهرمانی را در بخش پایه تقویت کرد؛ چرا که در این بخش به لحاظ فرآیندی بودن کمتر کسی حاضر به فعالیت است.

 

به این خاطر هم هزینه‌بر و زمان‌بر است و معلوم نیست کسی که در این حوزه فعالیت می‌کند خودش بتواند از این محصول استفاده کند و ممکن است در آن زمان فرد در جایگاه مدیریت نباشد که این مسئله برای مدیرانی که نتیجه‌گرا هستند و از آن نتیجه برای رشد خود استفاده می‌کنند چندان جذاب نیست.

 


نتیجه برنامه های امروز استعدادیابی در بسیج 7 سال دیگر مشخص می شود


از آنجا که در بسیج به دنبال اجرای کارهای زیر بنایی هستیم ورود به بخش پایه در دستور کار قرار دارد و در این بخش 20 هزار کودک و نوجوان را شناسایی و پرورش می‌دهیم که در قالب 120 تا 150 پایگاه استعدادیابی در 14 رشته ورزشی که عناوین قهرمانی بیشتری دارند فعالیت‌ها در این حوزه‌ انجام می‌شود.

 

ما اعتقاد داریم ظرف 7 سال می‌توانیم از محصولات این پایگاه‌ها استفاده کنیم و  نتیجه آن را در ورزش کشور شاهد باشیم؛ چرا که این کار بر اساس کارهای تخصصی و استفاده از اساتید علمی انجام شده است.

 

 ما برای بچه‌ها بر اساس استراتژی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند یعنی «تحصیل، تذهیب و ورزش»، برنامه داریم و اگر مسئولان این جمله را در برنامه خود برای جوانان در نظر بگیرند در آینده جوانانی برومند با بدنی سالم در عین حال با تحصیلات عالیه و منش و اخلاق پهلوانی خواهیم داشت.

 

 این مسئله نیاز به کار ویژه دارد و اگر مدیران ما می‌خواهند یک کار ریشه‌ای و اصولی انجام دهند باید به این 3 مسئله به صورت همزمان توجه کنند.


 الان ورزشکاری داریم که روی سکوی قهرمانی جهان و یا المپیک ایستاده است اما جوانی بی‌ادب است و اخلاق ندارد که این ارزش نداد در مقابل آدم با اخلاق ضعیف به درد نمی‌خورد پس ببینید که مقام معظم رهبری چه حرف زیبایی زده‌اند.

 

استعدادهای شناسایی شده در بسیج به باشگاه مقاومت اضافه می شوند

 

در پایگاه‌های استعدادیابی بسیج بر 3 مورد تاکید شده است و خانواده‌های این بچه‌ها باید مطمئن باشند که فرزندان آنها در کنار ورزش در درس و اخلاق نیز سرآمد خواهند شد.

 

فعالیت‌های باشگاهی و حرفه‌ای نیز خط پنجم برنامه‌های سازمان بسیج در ورزش است که طی آن هر کسی که در مسیر استعدادیابی پایگاه های استعدادیابی بسیج شناسایی و پروش داده شود در نهایت در باشگاه های مقاوت و در بخش حرفه ای استفاده می شوند و مطمئنا این افراد کسانی خواهند بود که در میادین بین المللی خواهند درخشید. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار