آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۲۲۷۹
کشتی‌دار در گفت‌وگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»:

ورود تیم وزارت علوم در لیگ‌های حرفه‌ای فعلا امکان‌پذیر نیست

مدیر تربیت بدنی وزارت علوم گفت: سطوح مهارتی در دانشگاه‌ها با سطوح مهارتی در کشور متفاوت است و جهش مستقیم برای تیم‌داری در ...

گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ ورزش و دانشگاه همواره در کنار یکدیگر هستند و مطمئنا جامعه ای در عرصه ورزشی موفق خواهد بود که از علم دانشگاهیان در توسعه ورزش خود بهره ببرد.

 
اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم علاوه بر توجه به ورزش در بین دانشجویان، بر گسترس آن نیز توجه دارد که بر همین اساس، مصاحبه ای با دکتر کشتی دار، مدیر تربیت بدنی وزارت علوم انجام شده که متن کامل مصاحبه تفصیلی خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» با دکتر کشتی دار در ادامه آمده است:
واحد 1 و 2 تربیت بدنی در شرح وظایف سازمان امور دانشجویان یک بعدش به عنوان بعد نظارتی آمده و از آنجا که ما را به عنوان ناظر اجرای آن در دانشگاه‌ها معرفی کرده اند، اقدام به ارائه طرح جدید کردیم که از 1.5 سال قبل شروع شده است  و سعی کردیم از نظر تمام اساتید و صاحب‌‌نظران بهره ببریم و طی 10 جلسه و ساعت‌ها کار، الگویی که همه روی آن نظر مثبت داشتند، ارائه شد.
 
در این الگو، قرار شد این واحدها از 2 واحد به 4 واحد افزایش یابد تا دانشجو 3 ترم متوالی درگیر ورزش شود.
 
طی این الگو، دانشجو باید در بدو ورود به دانشگاه، 2 واحد تربیت بدنی اخذ کند که 4 ساعت در هفته به صورت ترمی و عملی ارائه می‌شود. واحد تربیت بدنی 2 هم، یک واحدی است و 2 ساعت در هفته ارائه می‌شود و واحد تربیت بدنی 3 نیز یک واحدی است که به ارائه یک رشته ورزشی می‌پردازد.
 
در حال حاضر، همه دانشگاه‌ها از نظر زیر ساخت ها آمادگی ارائه این بخش را ندارند و با توجه به وضع موجود، این الگو پیشنهاد شده تا امکان ارائه آن در تمام دانشگاه‌ها وجود داشته باشد.
 
درگیر بودن دانشجو در 3 ترم متوالی سبب ایجاد انگیزه برای ادامه برنامه‌های ورزشی به صورت فوق برنامه است.
 
این برنامه پس از ارائه در اختیار شاخه تربیت بدنی قرار گرفت و از طرف شاخه نیز فعالیت‌هایی در حال انجام است و باید انرژی‌ها از طرف شاخه تربیت بدنی در کمیته برنامه‌ریزی و اداره کل تربیت بدنی هم راستا شود تا این طرح هر چه سریع‌تر جهت ابلاغ به دانشگاه‌ها ارائه گردد.
 
 
سرانه فضای ورزشی سرپوشیده کمتر از یک متر است
  
سیاست‌های وزارت علوم در بخش امکانات در زیرساخت‌های فضای ورزشی برای دانشجویان قبلا تبیین شده و سیاست بر این است که فضای سرپوشیده، ایمن و سالم برای دختران دانشجو آماده شود.
  
همچنین در نظر داریم در محوطه خوابگاه دانشجویان دختر، فضای ورزشی سرپوشیده و روباز آماده شود و برای رفتن به سالن لزومی به صرف زمان و ترک خوابگاه نباشد.
 
به دانشگاه اعلام شده است که اگر از حضور مربیان در این بخش استفاده کنند و آموزش را هم در دستور کار خود قرار دهند، از حمایت‌های وزارت علوم بهره می‌برند.
  
در حال حاضر، حدود 40 دانشگاه دارای استخر سرپوشیده هستند و در دانشگاه‌های 5000 نفر به بالا زمینه ساخت استخر در آنها فراهم می‌شود و دانشگاه‌هایی که حدود 1500 تا 2000 نفر دارند، باید دارای سالن ورزشی باشند.
 
70 نا 80 درصد از دانشگاه‌های ما امروز دارای فضای ورزشی سرپوشیده هستند و احداث فضای ورزشی در کنار خوابگاه‌های پسر نیز در دستور کار قرار داده شده است.
 
سرانه فضای سرپوشیده، حدود 0.96 متر و روباز 1.5 مترمربع است و امیدواریم در آخر برنامه 5 ساله توسعه، سرانه فضای سرپوشیده به 1.5 مترمربع و فضای باز نیز به 2 تا 2.5 مترمربع افزایش یابد.
 
حضور ملی پوشان در مسابقات درون دانشگاهی منتفی شد
 
امسال سیاست‌های اداره کل را بازنگری کردیم و با دعوت از همکاران دانشگاهی و برگزاری 15 جلسه داخلی و خارجی، قرار شد فعالیت‌های دانشگاهی حول مسابقات و جشنواره‌های درون دانشگاهی و فعالیت‌های خوابگاهی دنبال شود و مسابقات مکرر در روزهای تعطیل، افزایش یابد و قرار است قهرمانان ورزشی و ملی‌پوشان در این رقابت‌ها شرکت نکنند؛ چرا که ملی‌پوشان تمرینات خود را انجام می‌دهند و حضور آنها در ورزش آماتوری، اختلاف سطح در مسابقات ایجاد می‌کند.
 
مناطق ورزش دانشگاهی را در آینده کاهش می‌دهیم و مسابقات تا سطح مناطق برگزار می‌شود و مسابقات بین مناطق نیز در رشته‌های پرطرفدار انجام می‌گردد؛ چرا که ما اعتقاد داریم که اگر مناطق به 5 دسته کاهش یابند، می توانیم با استفاده از برترین های هر منطقه، لیگ‌های درون دانشگاهی را در رشته‌هایی که علاقه‌مندی بیشتری دارند، برگزار کنیم.
 
 
حضور تیم های وزارت علوم در لیگ های حرفه ای فعلا امکان‌پذیر نیست  
 
سطوح مهارتی در دانشگاه‌ها با سطوح مهارتی در کشور متفاوت است و به نظر می‌آید اگر جهش مستقیم برای تیم‌داری در لیگ‌های کشوری را داشته باشیم، به دلیل تفاوت سطح مهارتی، دانشجویان دچار بی‌انگیزگی می‌شوند.
 
لذا لازم است با برگزاری لیگ درون دانشگاهی طی چند سال و تقویت دانشجویان، تیم منتخب این لیگ در لیگ‌های حرفه‌ای کشور حاضر شوند؛ لذا باید در ابتدای امر، زمینه این حضور فراهم شود.
 
 در حمایت از تولید ملی بر استفاده از تجهیزات داخلی تاکید کردیم
  
توسعه تجهیزات دانشگاه‌ها چون به خود دانشگاه‌ها بر می‌گردد، ما تنها می‌توانیم به آنها توصیه کنیم که از تولیدات ملی استفاده کنند.
  
در جلساتی که با مدیران تربیت بدنی داشتیم، بر حمایت از تولید ملی تاکید کردیم و از تولیدکنندگان نیز خواستیم که کیفیت محصولات خود را بالا ببرند تا بتوانند با محصولات خارجی رقابت کنند.
 
 سال گذشته نیز در گردهمایی مدیران از تولیدکنندگان خواستیم تا محصولات خود را ارائه کنند.
 
راه اندازی دانشگاه ورزش، عدم همکاری وزارت ورزش با دانشگاه را منتفی می کند 
 
در سال‌های اخیر، توجه به ورزش دانشگاهی افزایش یافته است و وزارت ورزش در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی از دانشگاهیان دعوت می‌کند و امیدواریم تمام خدمات ورزش کشور از طرف دانشگاهیان به جامعه منتقل شود؛ در این راستا هم طرح قطب ورزش دانشگاهی وجود دارد که قرار است ورزشگاه ثامن در مشهد به عنوان اولین قطب باشد و مجوز دانشگاه ورزش نیز اخذ شده است و وزارت ورزش می‌تواند روی این قطب ورزش حساب کند و اردوهای آنها را در این مرکز برگزار کند.
  
این برنامه در چین و روسیه هم وجود دارد و اکثر ورزشکاران آنها در دانشکده ورزش دوره‌های آماده‌سازی را طی می‌کنند.
 
این طرح‌ها با وزارت ورزش انجام می‌شود و اگر عملی شود، این صحبت‌ها که وزارت ورزش همکاری نمی‌کند، کم‌رنگ می شود و نمی‌توان چنین ادعایی کرد.
 
 ورزش و علم دو بال هستند که برای رشد ورزش لازم است و مدیرانی که هم علم و هم سابقه ورزشی دارند، مدیران کارآمدی خواهند بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار