دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در خصوص آسیبهای استفاده از مواد مکمل و نیروزا توصیههایی را به دانشجویان ارائه داد.
لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، به اهمیت ورزش دانشگاهی اشاره کرد و گفت: بسیاری از دانشجویان، ورزشکار هستند و به ورزش می پردازند؛ به همین دلیل از نظر فدراسیون پزشکی- ورزشی سلامت دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اهمیت موضوع دوپینگ در ورزش دانشجویان را یادآور شد و گفت: علاوه بر برگزاری مسابقات ورزشی دانشجویی در سطح کشوری و جهانی، بسیاری از قهرمانان و ملی پوشان نیز دانشجو هستند و با توجه به این موضوع باید مسئله دوپینگ به صورت جدی در دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد و باید هم در حوزه دوپینگ و مکمل ها و هم در حوزه پیشگیری از آسیب های ورزشی، روان شناسی ورزش و تغذیه به دانشجویان نیز اطلاع رسانی کرد.
رئیس فدراسیون پزشکی-ورزشی یادآور شد: بسیاری از رشته ها مانند دوومیدانی، والیبال و بسکتبال به عنوان رشته های دانشگاهی شناخته می شوند که امیدواریم در تمام حوزه ها ارتباط تنگاتنگی با بخش های دانشگاهی ایجاد شود.
پورکاظمی به خطرات مکمل های موجود در برخی از باشگاه های ورزشی اشاره کرد و گفت: از دانشجویان می خواهیم که اگر در باشگاه های دانشگاه خود و حتی باشگاه های فعال در سطح شهر حاضر می شوند، از مکمل ها استفاده نکنند و در صورت استفاده از مکمل های مجاز حتماً با پزشک مشورت کنند و فکر نکنند برای رسیدن به ورزش قهرمانی باید از مکمل ها استفاده کرد.
وی در خصوص نظارت مسئولان دوپینگ بر تیم های ملی دانشجویی و نیز مسابقات درون دانشگاهی گفت: در حال حاضر دانشجویان اخبار را بروز دنبال می کنند و از انواع مواد نیروزا آگاهی دارند، اما مسئولان نباید نسبت به این مسئله بی تفاوت باشند.
دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ افزود: تست های دوپینگ برای دانشجویان در مواردی که دانشگاه ها یا برگزارکنندگان مسابقات خاص درخواست دهند، انجام می شود؛ حتی اگر تیم ملی دانشجویان برای سفرهای برون مرزی لزومی بر همکاری با ما داشته باشد، از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم.
پورکاظمی از ارتباط فدراسیون پزشکی ورزشی و دانشگاه خبر داد و گفت: تفاهم نامه هایی با دانشگاه تهران و شهید بهشتی امضا شده تا در موضوع دوپینگ و آسیب شناسی ورزشی تعامل بیشتری بین فدراسیون پزشکی ورزشی و بخش دانشگاهی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه هم در بازی های آسیایی گوانگجو و هم در المپیک و پارالمپیک لندن تست دوپینگ هیچ یک از ورزشکاران مثبت اعلام نشد و در 9 ماه گذشته از بین 553 تست دوپینگ تنها سه تست مثبت بود.
دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ از برگزاری 650 دوره کلاس آموزشی دوپینگ و مکمل ها در سراسر کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: هدف ما این است که برای مدیران، ورزشکاران و مربیان، کلاس های آموزشی در حوزه دوپینگ برگزار شود تا با اطلاع رسانی ها در این حوزه، از آسیب های آن در امان باشیم.
پورکاظمی در پایان گفت: ورزشکاران با مراجعه به سایت فدراسیون پزشکی- ورزشی می توانند آخرین اطلاعات پزشکی و ورزشی را در تمام حوزه های سلامتی، امداد و نجات، روان شناسی ورزش، مکمل ها، فیزیوتراپی و بیماری های متعدد بدست آورند.