به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه ساینس دیلی، گروهی از محققان با انجام آزمایشات خود روی تعدادی از افراد دریافتند که رعد و برق تا 31 درصد باعث افزایش خطر ابتلا به سردرد و تا 28 درصد باعث افزایش خطر ابتلا به میگرن در میان کسانی می شود که از سردردهای مزمن رنج میبرند.
علاوه بر این محققان با پیگیریهای بیشتر افزودند: رعد و برق، شروع علائم سردرد و میگرن را نیز به ترتیب تا 24 درصد و 23 درصد در میان گروهی که سردردهای مزمن نداشتند افزایش داده است.
به گفته محققان شیوههای زیادی در توضیح این که رعد و برق میتواند باعث ایجاد سردرد شود وجود دارد که در این میان میتوان به امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از رعد و برق اشاره کرد و علاوه بر آن رعد و برق میتواند تولید آلایندههایی مانند ازن را افزایش دهند که این پدیده عاملی برای وقوع سردرد و میگرن در افراد خواهد بود.
بسیاری از مطالعات قبلی یافتههای ضد و نقیضی را در مورد چگونگی اثر آب و هوا بر روی سردرد شامل عناصری مانند فشارهوا و رطوبت را تحت بررسی قرار داده است اما این مطالعه ارتباط بین رعد و برق که یکی از عوامل مرتبط با هواشناسی است با وقوع سردرد را به وضوح نشان میدهد.