کد خبر:۲۲۵۶۵۲
تحقیقات نشان می دهد:

ارتباط مستقیم فشارهای روانی با سرطان

پژوهش ها نشان داده است که شدت استرس و مدت زمانی که فرد در معرض آن قرار دارد با ایجاد سرطان ها ارتباط مستقیم دارد.
ارتباط مستقیم فشارهای روانی با سرطان

به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، فشارهای روانی در زندگی روزمره امری اجتناب ناپذیر و گاهی نیز مفید است اما اگر از حد خارج شود یا تداوم داشته باشد مولد مشکلات جدی از جمله بروز سرطان ها است.  

 

تحقیقات نشان داده است به دنبال مواجه شدن بدن با استرس یک رشته تغییرات فیزیولوژیک  رخ می دهد که می تواند علت افزایش بروز سرطان ها در استرس را توجیه کند، استرس ها باعث فعال شدن محور هیپوتالاموس و هیپوفیز در سیستم اعصاب مرکزی شده و ترشحات هیپوفیز با تاثیر بر غده فوق کلیوی افزایش ترشح استروییدی بنام کورتیزول را به دنبال دارد.

 

کورتیزول در کوتاه مدت برای بدن مفید است اما بالا بودن میزان آن در دراز مدت به بدن آسیب می رساند و باعث سرکوب سیستم دفاعی بدن می شود.

 

روزانه تعداد زیادی سلول سرطانی در بدن تشکیل می شوند ولی توسط  سلول های Natural Killerسیستم دفاعی بدن نابود می شوند. سرکوب سیستم ایمنی اختلال عملکرد در جمع آوری و نابودی  این سلول های سرطانی را به دنبال دارد و لذا باعث افزایش خطر سرطان ها می شود.

 

از طرف دیگر سرکوب سیستم ایمنی خطر عفونت ها را افزایش می دهد و از آنجا که ارتباط محکمی بین بعضی عفونت ها و سرطان ها وجود دارد مانند ارتباط HPV(عامل ایجاد زگیل های ناحیه تناسلی ) و سرطان رحم، احتمال این سرطان ها افزایش می یابد.

 

بنابراین گزارش استرس و نحوه برخورد با آن از اهمیت فراوانی در کنترل بیماری های ناشی از آن برخوردار است چرا که برخورد غیر کارآمد با فشارهای عصبی نتایجی مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل  را به دنبال دارد که زمینه ساز بسیاری از سرطان ها است .

 

مطابق یک کار پژوهشی در داخل کشور تعداد برابری از بیماران سرطانی و افراد سالم از نظر عوامل استرس زامورد بررسی قرار گرفتند که متوسط میزان استرس در گروه بیماران سرطانی بیش ازسه برابر افراد سالم بود.

 

بنابراین تلاش برای کاهش استرس ها و کسب مهارت های زندگی  و مواجهه مناسب و منطقی با استرس ها بر سلامت عمومی جامعه و کاهش بروزسرطان هاتاثیر می گذارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار