کد خبر:۲۲۹۴۵۶
رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی:

20 میلیون نفر در ایران درگیر فضای مجازی هستند

رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی در همایش «بررسی ابعاد زندگی دوم» گفت: آمارها نشان می‌دهد که 4.2 میلیون دانشجو و حدود 20 میلیون نفر در ایران درگیر فضای مجازی هستند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، حبیب الله اصغری امروز در همایش تخصصی «بررسی ابعاد زندگی دوم» در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی گفت: این همایش با هدف آشنایی جامعه با ادبیات زندگی دوم در فضای مجازی طراحی شده است.


رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی افزود: جهاد دانشگاهی در اوایل سال گذشته هدف‌گذاری در حوزه سایبر را با بررسی موضوعات مختلف در این حوزه در دستور کار خود قرار داد تا بتواند اعمال و حرکات را در فضای مجازی، از حالت انفعال به حالت آینده پژوهی تبدیل کند.


وی تصریح کرد: این همایش از سلسله همایش‌های تخصصی زندگی در فضای مجازی است و دلیل انتخاب زندگی دوم یا زندگی در فضای مجازی برای عنوان همایش این است که زندگی دوم متأثر از فناوری اطلاعات و حضور در عرصه‌های خانواده است؛ چرا که در خانواده با دو نسل مواجهیم؛ یکی فرزندان که کاملاً به فناوری روز آشنا هستند و دیگری والدینی که از فناوری اطلاعات، اطلاع کاملی ندارند.


اصغری گفت: آمارها نشان می‌دهد که هم‌اکنون 4.2 میلیون دانشجو و حدود 20 میلیون نفر در ایران درگیر این فضا هستند؛ فضای که برای بسیاری از افراد ناشناخته است؛ پس بسیار مهم است که از پشت صحنه این فضا بااطلاع باشیم.


رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی افزود: ابعاد اخلاقی، اجتماعی و دینی زندگی دوم می‌تواند خانواده‌ها، آموزش و پرورش و در بعد کلان جامعه، تمام افراد را درگیر کند که ما قصد داریم این موضوعات را بررسی کنیم.


وی تصریح کرد: یک سناریوی ساده در فضای مجازی، برای روشن ‌شدن بحث زندگی دوم به این صورت است که شخص وارد فضای مجازی می‌شود و چهره دومی به غیر از خود واقعی ایجاد می کند، این چهره می‌تواند شبیه خود واقعی نباشد که معمولاً هم نیست؛ به این ترتیب فرد مدتی را با این چهره زندگی می‌کند.


اصغری افزود: فرد در این فضا کمبودهای خود را در این چهره برطرف کرده و آمال و آرزوهای خود را در این چهره می‌بیند؛ این شخصیت‌ها با شخصیت‌های دیگر در فضای مجازی، زندگی دوم را آغاز می کنند که در اصطلاح به این چهره‌ها آواتار می‌گویند، این آواتارها با هم در تعاملند، صحبت می‌کنند و کارهای روزانه مانند خرید و فروش را انجام می‌دهند که همه این تعاملات در زندگی دوم رخ می‌دهد.


رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی تصریح کرد: با توجه به جذابیتی که این فضا برای افراد ایجاد می‌کند، می‌بینید که روز به روز زمان حضور افراد در فضای مجازی بیشتر و حضور در فضای حقیقی کم‌رنگ تر می‌شود و در واقع ساعات بیشتری از وقت خود را به فضای مجازی اختصاص می‌دهد.


وی تاکید کرد: باید توجه داشت که دو پدیده که ناخوشایند است در زندگی دوم رخ می‌دهد؛ اول اینکه زیست دوگانه برای فرد پیش می‌آید؛ چرا که فرد با ویژگی‌های متفاوتی این دو زندگی را می چرخاند؛ پدیده ناخوشایند دوم نوعی نفاق یا دورویی است؛ چرا که فرد خود واقعی را در زندگی مجازی نشان نمی دهد و از لحاظ علمی و عملی شخص دیگری می‌شود.

 

اصغری افزود: همچنین باید دانست که پدیده نفاق، در صورت نارضایتی از خود واقعی رخ می‌دهد و فرد در زندگی مجازی می‌تواند بسیاری از کمبودها را به دلیل وجود فضای نامحدود برطرف کند.


رئیس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی گفت: افراد در این فضای نامحدود و بی‌حد و حصر، تبدیل به انسان‌های بی‌قانون، فرصت طلب و منفعت طلب می‌شوند که تنها راه جلوگیری از این مسائل و مشکلات تولید محتوا و آینده‌نگری به جای نفی فناوری است.


وی افزود: باید بدانیم که زندگی دوم چه جنبه‌هایی دارد تا بتوانیم قبل از ورود جدی آن در میان اقشار مردم، آگاهی مناسب را بدست آورده و فرهنگ‌سازی کنیم، ما باید نسبت به هر فناوری شناختی نسبی و اندیشمندانه از این حوزه ارائه بدهیم تا بتوانیم از آسیب‌های این فضا در امان باشیم.


اصغری در پایان خاطرنشان کرد: دستاورد اصلی این همایش باید این باشد که مسئولان و مردم با این فضا آشنا شوند تا از خطرات بعدی آن در امان بمانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار