معاون فرهنگی دانشگاه آزاد قوچان گفت: مسئولان شهرستان قوچان اراده جدی برای تدفین شهدای گمنام ندارند و محقق شدن این موضوع نیازمند اولویت دهی استان به تدفین شهدا در دانشگاه آزاد قوچان است.
به گزارش باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» مجید جعفری مقدم؛ ایثار و شهادت عالی ترین مفاهیم الهی و حاصل متعالی ترین ارزش هایی است که می تواند جامعه انسانی را به تکامل و تعالی برساند و والاترین برکات را به آن ببخشد، پیام و آرمان شهدا به دلیل عظمت مرتبه ای که شهدا به آن دست یافتهاند، عالی ترین پیام ها و از جنس پیام انبیاء الهی است.
ترویج فرهنگ شهادت و ایثار به عنوان والاترین میراث انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس وظیفه همه دلسوزان نظام است که یکی از مؤثرترین آن ها حضور پیکر مطهر شهدا در مراکز آموزش عالی و دانشگاههای کشور است.
از نگاه امام خمینی (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب؛ «دانشگاه مبدأ همة تحولات است» و این بدان معناست که دانشگاه میتواند نقش تحول آفرینی را در جامعه ایجاد کند.
امروزه نقش و جایگاه دانشگاه بسیار فراتر از گذشته بوده و میتواند در تمام شئون جامعه اعم از سیاست، فرهنگ و اقتصاد ایفای نقش کند و منشاء دگرگونی و تحول در اشاعه ارزش های اجتماعی، علم و فناوری باشد.
یکی از برکات دفاع مقدس، شکوفایی و رشد استعدادهای معنوی و اخلاقی جامعه بویژه نسل جوان آن دوران بود و دستاورد این تلاش بزرگ، نمایان شدن جلوه هایی از فرهنگ ایثار و شهادت است که می تواند ضامن عزت، اقتدار، معنویت و اخلاق جامعه باشد و این فرهنگ یکی از راه هایی است که سلامت ومعنویت جامعه و بویژه نسل جوان را تضمین خواهد کرد.
خاکسپاری پیکر شهدای جنگ تحمیلی در دانشگاهها که محل تولید اندیشه و فکر است، علاوه بر هویت بخشی و ایجاد انگیزه مضاعف در راستای ایفای وظایف دانشجویی، همواره یادآور این موضوع مهم است که عزت، استقلال و امنیت امروز کشور در سایه فداکاری های شهدا حاصل شده است.
مقام معظم رهبری درخصوص تشییع و تدفین پنج شهید گمنام در دانشگاه تهران میفرمایند: «از این اقدام هوشمندانه و متعهدانه سپاسگذاری و قدردانی میکنم. این تکریم شهیدان عزیز ایران است که جان خود را نثار هدفهای والا کردند و رضای خداوندی را بر آرزوهای حقیر مادی ترجیح دادند. سلام خداوند بر آن ها باد».
دانشگاه آزاد قوچان جزو معدود دانشگاههایی است که با پیگیریهای صورت گرفته و اخذ مجوزهای لازم در انتظار حضور تندیسهای زیبا و ماندگاری است که تاریخ را با طوفان عشق خود درنوردید و ترجمان تازه ای از وفاداری و فداکاری را به ارمغان آوردند.
انتظار پیگیری تدفین شهدای گمنام در دانشگاه آزاد قوچان را از همه داریم
مهدی وطنپرست، رئیس دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به اینکه قطعا درخواستهای مشابهی برای تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها از سوی مراکز آموزش عالی وجود دارد، گفت: ستاد مربوطه تمامی درخواستها را به ترتیب اولویت و اهمیت مدنظر دارد؛ اما انتظار پیگیری و رایزنیهای بیشتری را از سوی تمام دستاندرکاران برای تحقق این امر مهم خواستاریم.
وی با اشاره به صورت جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد قوچان در سال 1387 افزود: شورای فرهنگی واحد آمادگی درخواست خود را برای تدفین شهدای گمنام اعلام داشته و مسئولان وقت دانشگاه و تشکلات دانشجویی پیگیریهای لازم را به عمل آوردهاند.
وی اضافه کرد: من نیز به دلیل درک و اهمیت موضوع و همچنین مکانی مناسب برای محل تدفین شهدا در این واحد در ماههای ابتدایی خدمت درخواستهایی را از مسئولان شهرستانی و استانی داشتهام.
مسئولان شهرستان قوچان اراده جدی برای تدفین شهدای گمنام ندارند
در این رابطه حجت الاسلام مهدی فاطمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزادقوچان خاطرنشان کرد: مسئولان شهرستان قوچان اراده جدی برای تدفین شهدای گمنام ندارند و محقق شدن این موضوع نیازمند اولویت دهی استان به تدفین شهدا در دانشگاه آزاد قوچان است.
وی یادآور شد: در سال 85 توسط عباس علی جوانبخت، رئیس وقت دانشگاه آزاد قوچان نامهای به دبیرخانه منطقه 9 ارسال شده که پس از پیگیریهای متوالی مجوز تدفین شهدای گمنام از منطقه 9 و سازمان مرکزی دریافت شد.
حجت الاسلام فاطمی اضافه کرد: در سال 87 نیز نامهای به بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس به همراه مجوز و نیز موافقت تشکلهای دانشجویی ارسال شد.
وی با اشاره به مکاتبه دیگری که میان فرماندار قبلی قوچان با مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس خراسان رضوی صورت گرفت، تاکید کرد: در تاریخ 25 خرداد 91 دانشگاه آزاد طی ارسال نامهای به فرماندار فعلی اعلام آمادگی مجدد خود را برای تدفین شهدای گمنام در این واحد دانشگاهی اعلام کرد.
رئیس دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به اینکه با وجود گرفتن مجوز، مسئولان استانی دانشگاه آزاد قوچان را در نوبت قرار داده اند، گفت: در حدود چند ماه گذشته چهار شهید گمنام در خراسان رضوی و در دو واحد دانشگاهی تشییع و به خاک سپرده شده اند که این موضوع بسیار قابل تامل است.
وی ادامه داد: برای محل مقبره شهدای گمان نیز جانمائی در نظر گرفته شده که مکان آن در مقابل مسجد امام رضا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان است.
برای تدفین شهدا در دانشگاه نیاز به پارتی داریم
هادی موقر، مسئول بسیج دانشجوئی دانشگاه آزاد قوچان در اینباره گفت: اصل قضیه تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها میتواند شروع کننده یک موج فعالیت فرهنگی و نیز تلنگری برای دانشجویان، اساتید و کارکنان باشد.
وی تصریح کرد: در نظام جمهوری اسلامی، دانشگاه تنها یک بنگاه تامین کننده نیروی انسانی متخصص برای جامعه و بنگاههای اقتصادی نیست؛ بلکه نهادی است که میتواند رهبری حرکت و ایجاد تحول در زیر ساختهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه را در دست بگیرد.
عضو شورای فرهنگی دانشگاه آزاد قوچان تاکید کرد: تدفین و حضور شهیدان در دانشگاه یک تذکر برای انسانهاست و یکی از مهمترین فواید حضور شهدا در بین دانشجویان به وجود آمدن یک فضای روحانی و معنوی در دانشگاه است.
وی اضافه کرد: توجه به ارزشهای دینی و برجسته کردن آن، برقراری رابطه با دوستان خدا که همان شهدا باشند و بهره بردن از آن ها، برپایی مراسم دینی و مذهبی حتی جایی برای فکر کردن وآرامش گرفتن فقط قسمتی از فواید تدفین شهدا در دانشگاههاست و این مهم باعث ایجاد فضایی معنوی درکنار تحصیل و یادگیری علوم مختلف میشود.
موقر بیان داشت: بسیج دانشجویی به عنوان پرچمدار و توقعدار از سال 85 با مسئولیت محمدحسین ییلاقی، فرمانده حوزه نبی اکرم(ص) دانشگاه آزاد قوچان تاکنون دغدغه این موضوع را داشته است؛ اما عدم اهتمام مسئولان مانع از حضور این اسطوره های فداکاری، ایمان و عزت ایران اسلامی شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر برای تدفین شهدای گمنام در دانشگاه به پارتی نیاز داریم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قوچان یادآور شد: قرار است در یکی از پارکهای سطح شهر نیز شهدای گمنام تدفین شوند؛ در صورتی که دانشگاه آزاد مجوز تدفین شهدا را در سال 85 اخذ کرده است.
لازم به ذکر است، عبدالله جاسبی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی در سال 81 با ارسال بخشنامهای به کلیه واحدهای دانشگاهی دستور العمل تدفین شهدای گمنام را اعلام کرده است.
در بند اول این بخشنامه ذکر شده که پیشنهادات رسیده باید در شورای فرهنگی واحد و شورای منطقه بررسی و برای تایید و تصویب نهایی به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد ارسال شود که دانشگاه آزاد قوچان در سال 85 تمام این مراحل را طی و مجوز را دریافت کرده است؛ اما هنوز خبری از تدفین شهدا در دانشگاه نیست.