رئیس اتحادیه فوتبال گفت: کسانی مانند یزدانی خرم و صفارزاده که نسبت به مسائل اخلاقی و فرهنگی تأکید ویژهای داشتند در ورزش دیده نمیشوند و ما ...
عزیزالله محمدی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص دیدار اهالی ورزش با مقام معظم رهبری گفت: در این دیدار یک استراتژی و یک راهبرد خوب برای ورزش تعریف شد و مشخص شد که ورزش باید به چه سمتی حرکت کند.
وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری به عنوان رهبر انقلاب و اسلام یک راهبرد کلی را برای کل اسلام بیان کردند و در پنچ سالی که در لیگ بودیم بحث اخلاق را جدی پیگیری میکردیم که در صحبتهای مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیدیم که پیگیریهای ما با وجود اشتباهاتی که ممکن است وجود داشته باشد خوب و در راستای اهداف ایشان بوده است.
دشمن بعد از موفقیت های اخیر در المپیک و پارالمپیک، ورزش ایران را نشانه گرفته است
رئیس اتحادیه فوتبال به جنگ فرهنگی بیگانگان علیه ایران اشاره کرد و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دشمن زمانی با جنگ هشت ساله علیه ایران ایستاد و زمانی دیگر در برابر پیشرفتهای صنعتی، انرژی هستهای و تکنولوژی ایران قرار گرفت و بعد از المپیک و پارالمپیک نیز ورزش ایران را نشانه گرفتند.
وی یادآور شد: پرچم ایران در المپیک در جایی برافراشته شد که امام در مورد آن فرمودند «امریکا از شوروی بدتر است و شوروی از امریکا و انگلیس از هر دوی آنها بدتر است».
محمدی یادآور شد: رهبر انقلاب بارها تأکید داشتند که اگر ورزش قهرمانی و حرفهای وجود داشته باشد ورزش همگانی نیز توسعه مییابد؛ ایشان حتی در دیدار با سپاهیان نیز آنها را به حضور فعال در عرصه ورزش تشویق کردند و فرمودند که هرچه در ورزش هزینه کنیم اسراف نیست، پس در اینجا نیز یک استراتژی راهبردی برای ورزش بیان کردند.
وی به جایگاه اخلاق در ورزش اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری علاوه بر اینکه ورزش قهرمانی را یک سکوی افتخار دانستند به جایگاه اخلاق، توسل و روحیه جوانمردی نیز اشاره کردند.
کوچکترین رفتار ورزشکاران در جراید و رسانه ها منتشر می شود
رئیس سابق سازمان لیگ یادآور شد: تیم فجر سپاسی از سال 84 روی سینه بازیکنان شعارهای مذهبی مینوشت و همچنین مراسمهای مذهبی در استادیومها برگزار میشد و مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود به همین توکل ورزشکاران اشاره کردند و ایشان میخواهند که این رفتارها در ورزش زنده باشد.
عزیز محمدی به جایگاه ورزشکاران در توسعه اخلاق در ورزش و جامعه اشاره کرد و گفت: ورزشکارانی از جمله علی کریمی، علی دایی، مهدی مهدویکیا، وحید شمسایی و کریم باقری که در سطح ملی ملی و جهانی مطرح هستند و در باشگاههای بزرگ دنیا حضور داشتهاند، باید بدانند که چشم همه جوانان به آنان است و رفتارهای آنها زیر ذرهبین قرار دارد حتی ظاهر آنها هم مورد توجه جوانان قرار میگیرد به همین دلیل آنها دیگر به خودشان تعلق ندارند و مربوط به جامعه هستند به همین دلیل مقام معظم رهبری با تأکیدات به جای خود به ورزشکاران و قهرمانان این نکته را متذکر شدند.
وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از 13 روزنامه ورزشی در ایران منتشر میشود که بدون استثنا نام یکی از این ورزشکاران بر روی صفحه اصلی آن دیده میشود که این امر نشان میدهد کوچکترین رفتار آنها مورد توجه است و جراید و رسانهها همه رفتار آنها را منعکس میکند.
زشتی های ورزش در مقابل خوبی های آن ناچیز است
رئیس اتحادیه فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا به وجود بیاخلاقی در ورزش کشور اعتقاد دارید، گفت: زشتیها در ورزش وجود دارد ولی نسبت به خوبیهای آن بسیار کمتر است؛ بسیاری از ورزشکاران ما در بهزیستیها کمک میکنند و در امر تهیه جهیزیه، ساخت مدرسه و کمک به کودکان بیسرپرست پیشقدم هستند و ما باید این رفتارها را بیشتر جلوه دهیم چرا که 60 درصد از جمعیت جامعه ما جوان هستند و یکی از الگوهای جوانها ورزشکاران هستند و این سخن مقام معظم رهبری که فرمودند «ورزشکاران ما زمانی که قهرمان میشوند باید بیش از گذشته مواظب خود باشند» یک جمله کلیدی و راهبردی است.
وی ورزش را به یک اتاق شیشهای تشبیه کرد و گفت: برای ورزش هیچ چیزی مخفی و علنی نیست و فوتبال نیز مانند یک اتاق شیشهای است که تلویزیون به صورت مستقیم آن را پخش میکند و تمام اتفاقات آن به صورت علنی منعکس میشود در صورتی که اگر در سایر بخشها بیاخلاقی یا اختلافی وجود داشته باشد کسی متوجه نمیشود ولی یک حرکت بچگانه و از روی ناآگاهی حتی در 20:30 نیز پخش میشود و چنان بزرگ میشود که به رسانههای خارجی نیز میرسد.
رئیس اتحادیه فوتبال به تأکید مقام معظم رهبری بر این مسئله که بداخلاقیها را باید کوچک کرد اشاره کرد و گفت: هر چه بالاتر میرویم باید حواسمان جمعتر باشند چون بیشتر مورد توجه رسانهها و مردم قرار میگیریم.
وی یادآور شد: اگر در زمین مسابقه بازیکن تیم مقابل توهینی انجام میدهد باید به احترام صدهزار تماشاگر و سی - چهل میلیون بیننده تلویزیونی صبر به خرج دهیم و حرکت ناشایستی انجام ندهیم لذا باید در این بخش کار بیشتری انجام شود.
مربیانی که قدر خود را بدانند در اصلاح جامعه نقش مهمی دارند و مربیانی که در مسیر خود حرکت نکنند در پدیدار شدن زشتیها در جامعه موثر هستند
عزیزالله محمدی به رفتارهای امیرالمومنین (ع) در میدان جنگ اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) در جنگ خندق و در حالی که یک جوان 20 ساله بود زمانی که عبدو پس از شکست از حضرت علی (ع) آب دهان خود را به زمین انداخت عصبانی نشد و به خاطر خداوند با صبر در مقابل این حرکت سکوت کرد.
وی افزود: ورزشکاران، مربیان و مدیران باشگاهها که بیش از همه مورد توجه مردم و رسانهها هستند باید بدانند که رفتار آنها الگویی برای جوانان است و مربیان نیز باید بدانند که آنها معلمان و مدیران باشگاهها نیز مدیران مدرسه هستند و باید در جهت تربیت ورزشکارانی اخلاقمدار تلاش کنند.
رئیس اتحادیه فوتبال به رفتار مدیران و مربیان باشگاههای فوتبال بزرگ دنیا اشاره کرد و گفت: در دیدارهای بارسلونا و رئال مادرید میبینیم که مدیران دو باشگاه قبل و بعد از بازی با هم دست میدهند و علیه هم مصاحبه نمیکنند، حتی مربیان دو تیم نیز اجازه توهین به یکدیگر را به خود نمیدهند در حالی که این مسئله در فوتبال ما کمتر دیده میشوند حتی بازیکنان آنها با قیافهای معمولی و متناسب با عرف حاضر میشوند ولی بازیکنان ما به لحاظ ظاهری الگوهای نادرستی را برای خود انتخاب میکنند.
وی به جایگاه مربیان در تربیت ورزشکاران اخلاقمدار اشاره کرد و گفت: مربیان ما میتوانند درس جوانمردی و ایثار را به ورزشکاران بیاموزند؛ بهخصوص در مدارس فوتبال و تیمهای پایه و اگر مربیانی که در تیمهای پایه فعالیت میکنند به اخلاق توجه کنند تأثیر آن از مدارس نیز بیشتر خواهد بود.
محمدی افزود: اگر مربیان قدر خود را بدانند در اصلاح جامعه نقش مهمی خواهند داشت و برعکس اگر در جهت جایگاه خود حرکت نکنند در پدیدار شدن زشتیها در جامعه موثر خواهند بود.
رسانه ها به یاد داشته باشند که اشاعه فحشا گناه است
وی به وظیفه رسانهها در این امر اشاره کرد و گفت: باید به یاد داشته باشیم که اشاعه فحشا گناه است و متأسفانه گاهی رسانهها برخی از اتفاقاتی که جامعه متوجه آن نشده است را گسترش و توضیح میدهند و کسانی که متوجه این موضوع نشدهاند را نیز آگاه میکنند که این خود نوعی گناه و اشاعه فحشا است.
رئیس سابق سازمان لیگ افزود: متأسفانه وقتی یک بازیکن آفریقای در لیگ برتر ما رفتار را انجام میدهد که برخلاف فرهنگ ماست رسانهها این مطلب را مورد تأکید قرار داده و آن را منتشر میکنند یا اینکه در برخی برنامهها مدیران و یا مربیان باشگاهها را روی خط میآوردند و بین آنها دعوا ایجاد میکنند و این در صورتی است که ممکن است حرفهای خوبی بین آنها رد و بدل نشود آیا این گونه رفتارها در رسانهها درست است.
برخی چون میخواستند با منشور اخلاقی مقابله کنند بحث ظاهر را مورد تأکید خود قرار دادند
وی در خصوص لزوم وجود منشور اخلاقی برای ورزش کل کشور گفت: در آیین نامه رفتاری که فیفا به کشورها ارسال کرده 11 بند وجود دارد که برگرفته از مکتب و دین ماست که در آن صداقت در رفتار اخلاقی، عدم تبعیض، آزار و جوانمردی، بازی جوانمردانه، تبعیت از قانون، مبارزه علیه دپینگ و مبارزه علیه رشوه و فساد مورد توجه قرار گرفته است.
محمدی یادآور شد: پنج سال پیش که بحث منشور اخلاقی مطرح شد همه گفتند که فیفا در بحث اخلاقی ورود نمیکند اما امروز میبینم که این موضوع هم در اساسنامه و هم در قوانین فیفا مورد تأکید قرار گرفته است.
رئیس سابق سازمان لیگ یادآور شد: ما در منشور اخلاقی به ظاهر افراد توجه چندانی نداشتیم و بیشتر مسائل اخلاقی و انسانی را مورد توجه قرار دادیم ولی برخی چون میخواستند با منشور اخلاقی مقابله کنند بحث ظاهر را مورد تأکید خود قرار دادند.
متاسفانه با مدیران اخلاق مدار و فرهنگی مقابله کردیم
وی یادآور شد: متأسفانه زمانی که مقام معظم رهبری نکتهای را متذکر میشوند در ابتدا همه آن را یادآوری میکنند اما بعد از مدتی به دست فراموشی سپرده میشود، می بینیم که وزارت ورزش و جوانان بعد از یک هفته پیام تشکر داد و هیچ ابلاغیه و یا کارکردی را صادر نکرد.
محمدی افزود: وزارت ورزش که باید الگوی اخلاقی باشد، تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده و معاون فرهنگی نیز هیچ دستوالعملی و یا ابلاغیه ای صادر نکرده است؛ متأسفانه کسانی مانند یزدانی خرم و صفارزاده که نسبت به مسائل اخلاقی و فرهنگی تأکید ویژهای داشتند در ورزش دیده نمیشوند و ما با مدیران اخلاقمدار برخورد کردیم.
وی در پایان گفت: متاسفانه در کشور آنچه به ذهن خودمان می رسد را درست می دانیم و بدون استفاده از نظرات دیگران آن را عملی می کنند و از نظرات دیگران استفاده ابزاری می کنیم؛ رهبر انقلاب وقتی چنین تذکراتی می دهند، مشخص است که به طور کامل و ریزبینانه مسائل ورزش را نظارت می کنند و تمام رفتارهای ورزشکاران در میادین ورزشی را دیده اند.