کد خبر:۲۳۲۴۵۸
واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

برخی از رسانه‌ها، مردم را در بخش ورزش به سوی بی‌محتوایی سوق می‌دهند

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال گفت: برخی از رسانه‌ها، مردم را در بخش ورزش به سوی بی‌محتوایی سوق می‌دهند و به مسایل بی ارزش دامن می‌زنند.

امیررضا واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اهالی ورزش گفت: در آموزه‌های دینی و اسلام، اخلاق در تمام عرصه‌ها از ارکان مهم است و پیامبران و بزرگان دینی همواره بر جایگاه اخلاق در بین آحاد جامعه تأکید داشته‌اند.


وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در دیدارهای گذشته و اخیر اهالی ورزش به مناسبت‌های مختلف، همواره بحث اخلاق را در محوریت صحبت‌های خود قرار دادند و من احساس کردم ایشان هم نگران برخی از مشکلات فرهنگی که به هر دلیل در ورزش ایجاد شده است، هستند.


مدیر عامل سابق باشگاه استقلال یادآور شد: ایشان از ورزشکارانی که با توکل بر ائمه و خداوند و با تلاش و کوشش مبتنی بر اخلاق برای ایران افتخارآفرینی کردند به نیکی یاد کردند که این امر توجه ایشان به جایگاه اخلاق در جامعه را نشان می‌دهد اما من به شخصه فکر می کنم که مسائل اخلاقی در ورزش ما مشکلات عدیده ای پیدا کرده و حاصل این اتفاق را شخصا از مدیران و مربیان می بینم.


مربیان و مدیران فرهنگی و با دانش، در عرصه ورزش فعالیت‌ نمی‌کنند

 

وی یادآور شد: مدیران و مربیان از الگوهای جامعه و ورزش هستند و برخی‌ها از رفتارهای آنان الگوبرداری می‌کنند و من با صراحت اعلام میکنم برخی از مربیان شایستگی مربیگری را ندارند چرا که نگاهی انتقادی دارند و خودخواهی آنها به ورزش صدمه میزند اما در مقابل برخی از مربیان و مدیران با نگاه فرهنگی و دانش خوبی که از آن برخوردار هستند، در عرصه ورزش فعالیت‌ نمی‌کنند و باید شرایط ورود آنها فراهم شوند.


واعظ آشتیانی یادآور شد: متأسفانه مربیان و مدیران فرهنگی در ورزش ما مهجور مانده‌اند و باید فضای ورود آنها فراهم شود، متأسفانه ما در عرصه‌های مختلف این اجازه را به جوان‌تر‌ها نمی‌دهیم که وارد میدان شوند و افرادی را که به صورت حلقه‌های تعریف شده همواره در عرصه مربیگری فعالیت می‌کنند را به کار می‌گیریم که صدمات فرهنگی بسیاری را ایجاد می کند.


وی تصریح کرد: این افراد به دلیل بی‌دانشی در باورهای دینی، ادای انسان های دین دار را بازی می کنند با این رفتار خود صدمه زیادی به بخش اخلاقی و فرهنگی ورزش وارد می‌کنند.

 

مدیران بی‌فرهنگ، بی‌اخلاقی‌ها را ترویج و جز فضای تنش، التهاب و بداخلاقی چیز دیگری عاید ورزش نمی‌کند


مدیرعامل سابق باشگاه استقلال به حضور برخی مدیران تظاهرگرا به مسائل فرهنگی اشاره کرد و گفت: حضور برخی مدیران بی‌فرهنگ، بی‌اخلاقی‌ها و رفتارهای ناشایست را ترویج داده و جز فضای تنش، التهاب و بداخلاقی چیز دیگری عاید ورزش نمی‌کند.


وی افزود: در بیرون از ورزش بداخلاقی‌های سیاسی و اجتماعی وجود دارد که متأسفانه امروز در ورزش نیز وارد شده و متولیان فرهنگی ورزش باید تدابیری بیاندیشند که مدیرانی را تربیت کنند که دغدغه‌های فرهنگی اولویت‌های آنها باشد.


واعظ آشتیانی ورزش را جزئی از یک جامعه بزرگ دانست و گفت: ورزش جدای از اقتصاد، سیاست و فرهنگ نیست و امروزه برداشت‌های فرهنگی بسیاری از آن دیده می‌شود؛ در المپیک، پارالمپیک و بازی‌های جهانی می‌بینیم که برداشت‌های فرهنگی وجود دارد که بخشی از آنها برداشت‌های سیاسی ناثواب است و بخشی از آن نیز برداشت‌های صحیح فرهنگی.

 

اگر رسانه ها در مسیر بیانات مقام معظم رهبری باقی نمانند حاکی از حضور افراد غیر فرهنگی است


وی در خصوص اخلاق در رسانه ها و ماندگاری فرمایشات مقام معظم رهبری در رسانه ها و عدم ورود دوباره به حواشی از سوی رسانه ها  تصریح کرد: اگر بعد از مدتی رسانه ها بیانات ایشان را فراموش کنند و دوباره به حواشی باز گردند حاکی از حضور افراد غیرفرهنگی است و اگر افرادی که دغدغه‌های فرهنگی داشته باشنددر راس کار قرار بگیرند، با برنامه به سمت تحقق خواسته های ایشان حرکت می کنند.

 

واعظ آشتیانی یادآور شد: اگر برخی از رسانه‌ها مدیران، مربیان و حتی ورزشکاران اتفاقات ناگواری‌ را در ورزش رقم می‌زنند به ضعف آنها برمی‌گردد و مقام معظم رهبری به درستی در خصوص مربیان، مدیران و رسانه‌ها صحبت کردند.


وی تصریح کرد: وقتی مربیان و مدیران از ادبیات زشت استفاده می‌کنند و این صحبت‌ها تیتر روزنامه‌ها و رسانه‌ها می‌شود این گونه رفتارها در ورزش تسریع می شود و وقتی جوانان این صحبت‌ها را می‌بینند تحت تأثیر قرار می‌گیرند و باید در این زمینه حرکت نویی را آغاز کرد و منتظر اتفاقات خوب بود.

 

برخی از رسانه‌ها، مردم را در بخش ورزش به سوی بی‌محتوایی سوق می‌دهند

 

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در خصوص جایگاه رسانه‌ها در گسترش اخلاق در ورزش گفت:  رسانه‌ها در تخریب فرهنگی و همچنین گسترش آن نقش مهمی دارند و متأسفانه آن دسته از رسانه‌ها که مخرب‌های فرهنگی هستند کم نیستند؛ مصاحبه‌های که با ادبیات‌های نامناسب و به منظور تخریب دیگری در رسانه‌ها منتشر می‌شود جای تأسف دارد.


واعظ آشتیانی یادآور شد: ‌اگر برای یک بار هم که شده رسانه‌ها حرف‌های سبک افراد را منتشر نکنند و تیترهای نامناسب نزنند همه چیز درست می‌شود البته برخی از رسانه‌ها از این امر مستثنی هستند و در جهت حفظ و گسترش جایگاه اخلاق در ورزش حرکت می‌کنند.


وی یادآور شد: برخی از رسانه‌ها، مردم را در بخش ورزش به سوی بی‌محتوایی سوق می‌دهند و به مسایل بی ارزش دامن می زنند، در صورتی که باید پشتوانه‌های اخلاقی و دینی در رسانه‌ها ایجاد و آنها در جهت توسعه ورزش گام بردارند.


مدیرعامل سابق باشگاه استقلال مدیران ارشد ورزش را مقصران اصلی این مشکلات دانست و گفت: مدیران ارشد ورزش کشور که این دسته از مدیران و مربیان را به کار می‌گیرند مقصران اصلی هستند و باید به دنبال برخورد با این‌گونه افراد در ورزش باشیم.

 

برخی از مربیان بدون اینکه معانی جبهه و جنگ را بدانند از آن استفاده می کنند

 

وی یادآور شد: مربیانی وجود دارند که نه سواد خوبی دارد و نه معانی جبهه و جنگ و مقدسات را می داند اما از آن به راحتی در مصاحبه های خود استفاده می کند و حتی از الفاظی استفاده  می کند که توهین به مقدسات جامعه است؛ این آدم از بی آگاهی صحبت می کند چون سواد دینی و فرهنگی ندارند و متاسفانه مدیران در مقابل این افراد سکوت کرده اند.

 

واعظ آشتیانی تصریح کرد: این موضوع به متولیان اصلی کشور بر می گردد و نه در ورزش، بلکه در تمام بخش ها باید اصلاح ادبیات بشود.

  

وی خاطرنشان کرد: باید این سوال را بپرسیم که ادبیات لوده ای و لومپنی چگونه وارد ادبیات مدیران شده است؟ کسانی که در بخش های فرهنگی ورزش هستند آیا این گفتمان ها را رصد و تحلیل نمی کنند؟ آیا با کارشناسان اجتماعی و فرهنگی مذاکره نمی کنند؟ این همه وعده های کاذب داده می شود آیا کسی را به این دلیل معاخذه کرده اند؟

 

رئیس اسبق فدراسیون دوچرخه سواری افزود: وقتی مسایلی به این سادگی مورد توجه مسئولین امر قرار نمی گیرد نمی توان انتظاری بیش از این داشت که جامعه فرهنگی ورزش به سمت غنی شدن حرکت کند.

 

 مقام معظم رهبری با توصیه‌های پدرانه به جامعه ورزش مباحث فرهنگی را یادآوری و مورد تأکید قرار دادند


وی یادآور شد: اگر در این مسیر حرکت کنیم به سمت تربیت افراد لوده و لمپن حرکت می‌کنیم و این افراد می‌توانند مدیران ارشد را نیز به انحراف ببرند و مقام معظم رهبری در نشست اخیر خود با توصیه‌های پدرانه به جامعه ورزش این مباحث فرهنگی را یادآوری و مورد تأکید قرار دادند.


واعظ آشتیانی تصریح کرد: زمانی که سرود ایران در جای جای جهان پخش می‌شود و پرچم ایران به اهتزاز در می‌آید غرور ملی جلوه می‌کند و هیچ بخشی از جامعه به اندازه ورزش نمی‌تواند در بروز این احساسات نقش داشته باشد.


وی در خصوص استفاده از نیروها و پتانسیل‌های داخلی در عرصه ورزش نیز گفت: مهم‌ترین نکته در این مسئله این است که ما چگونگی استفاده از نیروهای خارجی را در ورزش بدانیم؛ ما باید در جهت انتقال دانش از نیروهای خارجی بهره ببریم اما متأسفانه نوع قراردادهای ما با این افراد آماتوری و غیرحرفه‌ای است.

 

در عقد قرارداد با مربیان خارجی از پایین به بالا به آنها نگاه می کنیم


مدیرعامل سابق باشگاه استقلال به عملکرد کره جنوبی در استفاده از علم مربیان خارجی اشاره کرد و گفت: کره جنوبی در یک بازه زمانی از گاس هیدینگ استفاده کرد و در جام جهانی عملکرد خوبی داشت در این بازه زمانی آنها با به‌کارگیری نیروهای داخلی در کنار این سرمربی، با علم روز دنیا آشنا شدند و امروز می‌بینیم که با استفاده از مربیان داخلی خود روند موفقیت‌ خود را ادامه می‌دهند.
 

وی تصریح کرد: ما در فوتبال در استفاده از علم روز دنیا فرصت‌سوزی می‌کنیم و در عقد قرارداد با مربیان خارجی از پایین به بالا نگاه می‌کنیم؛ ما باید تعارف را کنار بگذاریم و در کنار دانش و تجربه مربیان خارجی از نیروهای داخلی نیز بهره‌ ببریم.


مدیرعامل سابق باشگاه استقلال تصریح کرد: اینکه فکر کنیم همه چیز را می‌دانیم و بی‌نیاز از علم روز هستیم باعث می‌شود که در علم محدود باشیم باید کارهای بزرگ را با افراد بزرگ انجام دهیم.


وی تصریح کرد: یکی از اشکالات ما این است که سعی نمی‌کنیم قهرمان‌سازی کنیم؛ ما استعدادها و مربیان خوبی داریم چرا باید طوری رفتار کنیم که امروز کشتی فرهنگی نائب قهرمان شود؛ متأسفانه طوری برخورد کردیم که محمد بنا ناچار به استعفا شد و فرصت‌سوزی کردیم.

 

ورزش کشور باید از یک تولید نیمه‌کاره گلخانه‌ای به سمت تولید مستمر قهرمان پیش برود


واعظ آشتیانی یادآور شد: تا زمانی که ورزش ما گلخانه‌ای عمل کند به نتیجه نمی‌رسیم شاید همین کسانی که امروز در المپیک لندن مدال طلا گرفتند برای چهار سال آینده به دوران افول خود برسند و لازم است که به فکر چهار سال آینده خود نیز باشیم.


وی خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم ورزش کشور از یک تولید نیمه‌کاره گلخانه‌ای به سمت تولید مستمر قهرمان پیش برود و در این زمان امثال بناها در ورزش کشور بیشتر می‌شوند.


واعظ آشتیانی به نایب قهرمانی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی تهران اشاره کرد و گفت:  من از بابت نایب قهرمانی کشتی فرنگی ناراحت هستم و متأسفانه رسانه‌ها طوری برخورد کردند که جزینی که سابقه خوبی در مربیگری کشتی فرنگی داشت استعفا دهد و ما باید به مربیان داخلی فرصت دهیم تا در شرایط ایده‌آل قرار بگیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار