به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور مهمترین نقاط ضعف و قوت حوزه سلامت ایران در سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» را بیان کردند که در ادامه می خوانید:
ورود رشتههای مدیریتی در نظام سلامت/ عزل مرضیه وحیددستجردی
مهدی ابراهیمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تغییر رویکرد حوزه سلامت از پزشک زدگی، مهمترین نقطه قوت آن را ورود رشته های مدیریتی به نظام سلامت و مهمترین نقطه ضعف را عزل مرضیه وحیددستجردی، وزیر سابق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ماه های پایانی دوره دهم دولت می داند.
غالب شدن مادیات بر معنویات در طبابت/ طرح پزشک خانواده
حسین فتحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی البرز مهمترین نقطه قوت سلامت ایران را آغاز طرح پزشک خانواده و در مقابل، غالب شدن مادیات بر معنویات در طبابت را ضعف این حوزه می داند.
گرانی داروهای بیماران خاص/ اردوهای درمانی جهادی
سید علیرضا جلیلی نسب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین معتقد است که اردوهای درمانی جهادی دانشجویان علوم پزشکی کشور به روستاها نقطه قوت این حوزه است.
وی کمبود برخی داروهای سرطانی و ورود این داروها با قیمت آزاد را مهمترین نقطه ضعف حوزه سلامت کشور می داند و می گوید: این داروها تا پیش از این با تخصیص یارانه و هزینه کمتر بدست بیماران می رسید.
کم توجهی به حقوق بیماران بویژه در بیمارستانهای دولتی/ طرح پزشک خانواده
سید احمد حسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می گوید: اجرای طرح پزشک خانواده در برخی استان های کشور مهمترین نقطه قوت این حوزه به شمار می رود، اما اینکه این طرح تا چه میزان به حیات خود ادامه دهد به همت مسنولان بستگی دارد.
وی ضعف در اجرای حاکمیت بالینی و کم توجهی به حقوق بیماران، بویژه در بیمارستان های دولتی را مهمترین نقطه ضعف سلامت ایران می داند.
تولید داروهای نوترکیب/ طرح پزشک خانواده
علی مرادی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تولید داروهای نوترکیب با وجود تحریم های کشور در سال 91 را نقطه قوت می داند و می گوید: به همت دانشمندان ایرانی تا حدی داروهای مورد نیاز کشورمان تولید شده است.
وی می گوید: ضعف در اجرای طرح پزشک خانواده در برخی استان ها و اجرایی نشدن آن در سراسر کشور مهمترین ضعف حوزه سلامت است.
وجود نیروهای متخصص در مراکز تحقیقاتی ایران/ ضعف مدیریت
مهدی متشکر، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله وجود نیروهای متخصص علمی و پژوهشی در مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت را بزرگترین نقطه قوت و ضعف مدیریت این حوزه را ضعف بزرگی می داند و می گوید: کم شدن این ضعف و پیشروی در امورات این حوزه، منوط به تعامل است.
افزایش دانشجویان رشته علوم پزشکی/ طرح پزشک خانواده
محمود خالویی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مرکزی افزایش دانشجویان رشته علوم پزشکی در مراکز آموزشی را نقطه قوت و بی توجهی مسنولان به اجرای بهتر طرح پزشک خانواده را نقطه ضعف می داند.
گسترش خدمات درمانی در کشور/ طرح پزشک خانواده
مهرداد اسدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می گوید: اجرا نشدن کامل طرح پزشک خانواده در کشور نقطه ضعف و گسترش خدمات درمانی برای عموم جامعه در مناطق مختلف کشور نقطه قوت این حوزه است.
ساخت داروهای نوترکیب/ کمبود و گرانی شدید برخی داروها
مصطفی فرهنگ، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خوزستان می گوید: ساخت داروهای نوترکیب به همت پزشکان کشورمان نقطه قوت و کمبود و گرانی شدید برخی داروهای بیماران مبتلا به «ام اس» و بیماران قلبی و عروقی و نیز داروهای بیهوشی بزرگترین نقطه ضعف این حوزه است.
ضعف در «پیشگیری بهتر از درمان است»/ صعود تحقیقات دارویی عامل ترغیب دانشجویان
حسین زینعلی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سمنان می گوید: اطلاع رسانی در حوزه سلامت برای اجرای شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» بزرگترین ضعف این حوزه است.
وی تصریح می کند: پیشرفت های تحقیقات دارویی به همت دانشمندان و پزشکان کشورمان که عامل ترغیب و انگیزه دانشجویان علوم پزشکی شده، بزرگترین نقطه قوت حوزه سلامت در سال 91 در ایران است.
عزم مسئولان برای اجرای قوانین/ حضور ذی نفعان بخش خصوصی
سید سجاد موسوی، مسئول مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران مهمترین نقطه قوت نظام سلامت در سال 91 را عزم مسئولان کشور برای اجرای قوانین می داند و می گوید: قانون اجرای طرح پزشک خانواده و قانون تمام وقتی پزشکان و مدیران حوزه سلامت که به تفکیک بخش دولتی و خصوصی معروف شده است، بزرگترین نقطه قوت است.
وی می گوید: مهمترین نقطه ضعف نظام سلامت در سال 91 همچون سالیان گذشته، حضور و نفوذ ذی نفعان بخش خصوصی در حاکمیت و اثرگذاری آنها در تصمیمات مسئولان است که باعث فساد سیستمی شده، به طوری که گاهی منافع مردم و مصالح جامعه قربانی منافع صنف و مصالح شخصی می شود.
مشترک بودن نظام دولتی و خصوصی سلامت/تلاش پزشکان متعهد ایرانی
امیرحسین جعفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد مشترک بودن نظام دولتی و خصوصی در حوزه سلامت کشور را بزرگترین نقطه ضعف این حوزه می داند و می گوید: این اقدام باعث وارد شدن آسیب های فراوانی به این حوزه شده و می شود.
وی معتقد است که تلاش پزشکان متعهد ایرانی در سیستم آموزشی رشته علوم پزشکی در حوزه های آموزشی، درمانی و پژوهشی بزرگترین نقطه قوت این حوزه است.
تعدیل تعرفه های درمان به شرط اجرا/ طرح پزشک خانواده
محمدحسین بهمن زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تعدیل تعرفه های درمان می گوید: اگر تعدیل در تعرفه ها به همت مسئولان اجرایی شود یکی از بزرگترین گام ها در حوزه سلامت 91 در ایران برداشته شده است.
وی معتقد است که تقسیم نادرست اجرای طرح پزشک خانواده در نقاط مختلف کشور بزرگترین ضعفی است که در این حوزه وجود دارد.
انتصاب محمدحسن طریقت منفرد/تحریم فروش دارو
حسین شمالی، معاون علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتصاب محمدحسن طریقت منفرد در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بزرگترین نقطه قوت و تحریم فروش دارو را بزرگترین نقطه ضعف سلامت 91 ایران می داند.
ضعف در اطلاع رسانی بهداشت و درمان/طرح پزشک خانواده
عبدالکریم برهانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضعف در اطلاع رسانی های بهداشتی و درمانی در کشور را نقطه ضعف و اجرای طرح پزشک خانواده در برخی استان ها را نقطه قوت این حوزه می داند.
عزل مرضیه وحیددستجردی/ تولید داروهای سرطانی
مهدی شهبازی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می گوید: عزل مرضیه وحیددستجردی، وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ماه های آخر دولت دهم مهمترین نقطه ضعف و تولید برخی داروهای سرطانی مهمترین نقطه قوت سلامت در سالی که گذشت، است.
غفلت از اجرای احکام پزشکی/ افزایش مرخصی زایمان
ملیحه سادات قربانی، یک عضو فعال بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به رعایت نشدن احکام پزشکی می گوید: یکی از موردهایی که مسئولان از آن غافل هستند و به طور روزافزون به آن دامن می زنند، رعایت نکردن احکام پزشکی در این رشته و مختلط بودن پسران و دختران در گروه بندی های کارآموزی است.
وی افزایش مرخصی زایمان به 9 ماه را نقطه قوت مهمی در سلامت 91 ایران می داند و می گوید: با تحقق این امر گام بزرگی در این حوزه برداشته می شود.