به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سیاوش آرین با بیان اینکه در طرح پایش ایرانیان بالای 30 سال، همه افراد به ظاهر سالم چک می شوند، اظهار کرد: عارضه پرفشاری خون جز در موارد حاد، علامت خاصی ندارد.
وی ادامه داد: پرفشاری خون در ایران و جهان علت اصلی بروز بیماری های قلب و عروق است که هم اکنون نخستین علت مرگ ایرانیان را تشکیل می دهد؛ به طوری که از پرفشاری خون به عنوان قاتل خاموش یاد می شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: عارضه پرفشاری خون بی سر و صدا و به مانند موریانه ای اعضای اصلی و داخلی بدن را نابود می کند و در این شرایط حتی بیمار احساس سلامتی هم دارد.
آرین با بیان اینکه این عارضه می تواند تا مراحل نهایی نیز بدون علامت باشد، گفت: بروز حاد و ناگهانی پرفشاری خون با علائمی چون سردرد، خواب آلودگی، گیجی، کرختی دست و پا و خونریزی از بینی همراه است.
وی ادامه داد: عواملی چون چاقی و اضافه وزن، استعمال دخانیات، مصرف الکل، رژیم غذایی حاوی نمک، کم تحرکی و استرس از علل بروز پرفشاری خون است که با اصلاح آن می توان مانع از بروز بسیاری از مرگ و میرها شد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان اینکه ژنتیک و ارث نیز در بروز این عارضه و متعاقب آن بیماری های قلب و عروق بی تاثیر نیست، افزود: با شناسایی و آموزش می توان از بروز بسیاری از بیماری های قلب و عروق و حتی تحمیل هزینه های هنگفت و سیستم بهداشت و درمان کشور جلوگیری کرد.
آرین با اشاره به تاثیرگذاری مناسب آموزش چهره به چهره یادآور شد: در این طرح برخلاف دیگر موارد آموزش، چهره به چهره است که به مراتب تاثیرگذاری بیشتری دارد.