به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، طاهره سماوات گفت: سیگاری ها به طور معمول فشارخونشان پایین است اما به مرور زمان که رگهای قلب به دلیل مصرف سیگار دچار رسوب چربی میشود، تصلب شرایین پیش میآید، بنابراین احتمال افزایش فشار خون در افراد سیگاری هم زیاد است.
وی اظهار داشت: فشارخون بالا یک بیماری مزمن و بسیار موذی است و معمولاً قاتل خاموش معرفی میشود، علت این نامگذاری آن است که این بیماری بدون علامت است و مهمترین ویژگی آن همین است، یعنی ممکن است فردی سالها فشارخون داشته باشد بدون آنکه خودش خبر داشته باشد و این بسیار خطرناک است.
20 سال به بالا ها تست فشار خون بدهند
سماوات افزود: یک فرد ممکن است زمانی از بیماری خود اطلاع پیدا کند که یکی از ارگانهای حیاتی بدن او مثل مغز، قلب، چشم یا کلیه او درگیر بیماری شود، این بیماری به آن اعضای حیاتی آسیب زیادی میرساند و توصیه میکنیم که افراد 20 سال به بالا حتماً فشارخون خود را اندازهگیری کنند.
وی توصیه کرد: با توجه به اینکه شیوه زندگی ما تغییر کرده و به سمت شیوههای زندگی غربی رفتهایم و غذاهای ما چرب و شور شده، فرزندان ما هم گاهی دچار فشارخون بالا میشوند بنابراین توصیه میکنیم بچههایی که چاق هستند یا سابقه خانوادگی فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی دارند حتماً فشارخون آنها اندازهگیری شود.
سماوات یادآور شد: افراد بالای 20 سال حتماً باید فشارخون خود را اندازه بگیرند و اگر نرمال بود، دوباره 5 سال بعد آن را اندازهگیری کنند، ولی اگر فشارخون آنها بالا بود در دستهای قرار میگیرند که باید کنترل شوند. فشارخون بالا به این صورت تشخیص داده میشود که یک فرد به مراکز درمانی مراجعه میکند.
رعایت دستورات پزشکی در اندازه گیری فشار خون
وی افزود: موقع اندازهگیری فشارخون فرد باید 5 دقیقه آرام بنشیند و بعد فشارش را اندازه بگیرند. فردی که میخواهد فشارخون بیمار را اندازهگیری کند باید با فاصله حدود 1 متر، روبروی او بنشیند و لولهای که به دستگاه فشارخون وصل است نباید بیش از یک متر کشیده شود. چون همه این مسائل روی اندازهگیری فشارخون مؤثر است.
رئیس اداره قلب و عروق گفت: اگر فرد به فشارخون مبتلا بود، باید نمک غذایش را کم کند، سبزیجات و میوه حداقل 5 وعده در روز مصرف کند، تحرک بدنی به طور منظم روزانه نیم ساعت و حداقل 5 روز در هفته که بهترین آن پیادهروی است، داشته باشد.