رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با بیان اینکه یک سوم مرگ و میر در کشور به علت بیماری های قلبی و عروقی است، گفت: ۱۰۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر به علت سکته قلبی فوت می کنند و ۱۷ درصد مردم در محدوده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال فشار خون دارند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، همایش ثبت سكته هاي قلبي در CCU بيمارستانها در قطب شمال کشور جمع بندي اطلاعات در نرم افزار صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حضور دانشگاه های قطب شمال شامل گیلان، بابل، گلستان، مازندران، سمنان، شاهرود برگزار شد.
دکتر طاهره سماواتی در این همایش با اشاره به اینکه معرفي روش استاندارد براي جمع آوري داده ها از اهداف اصلی این سمینار است افزود : تعيين ميزان مرگ و مير ناشي از سكته قلبي در كشور و كاهش مرگ و مير ناشي از سكته قلبي با توجه به مداخلات انجام شده در دانشگاهها جهت رسيدن به شاخص برنامه پنجم توسعه از مزایای این برنامه است.
وی افزود: با این برنامه ميزان بروز سكته قلبي در مناطق مختلف كشور بعنوان بيشترين علت مرگ در كشور با توجه به اطلاعات بدست آمده تعيين می گردد.
رییس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت ارتقای ارائه خدمات در سيستمهاي پيش بيمارستاني را از دیگر مزایای اجرای این برنامه خواند و افزود: در این برنامه آگاهي بيمار از علائم بيماريهاي قلبي افزايش می یابد.
سماواتی ارتقاء ارائه خدمات در سيستمهاي بيمارستاني را نیز از دیگر فواید ثبت موارد سکته قلبی دانست و اظهار داشت: اطلاع از آمار سکته قلبی باعث ايجاد تسهيلات جهت دسترسي به خدمات بيمارستاني و بخشهاي ويژه، آموزش هاي تخصصي به كادر پزشكي و پيراپزشكي، تهيه راهنمای درمان بيماران سكته كرده ،افزايش دسترسي به خدمات درماني می گردد.
وی گفت: در فاز اول نیمی از بیمارستانهای دانشگاهی این برنامه را اجرا خواهند کرد.
سماواتی در پایان با بیان اینکه یک سوم مرگ و میر در کشور به علت بیماریهای قلبی و عروقی است، گفت: ۱۰۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر به علت سکته قلبی فوت می کنند و ۱۷ درصد مردم در محدوده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال فشار خون دارند.