حجت الاسلام سید محمد واعظ موسوی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، ضمن تسلیت ایام شهادت جانسوز ام ابیها، حضرت زهرا(س) اظهار داشت: زندگی این بانوی بزرگ اسلام، هر چند به جهت زمانی بسیار کوتاه بود، اما از آن جا که ایشان مشحون رشحات معنوی و توجهات الهی و نیز برخوردار از مقام والای عصمت بودند، زندگی شان دارای عمق و عظمت عجیب و وصف ناپذیری است.
وی همچنین افزود: فاطمه زهرا(س) با پرورش در دامان کبریایی حضرت حق و از آن جا که دست آموخته پیامبر اکرم(ص) و خدیجه کبری(س) بودند، دارای جایگاه و مرتبتی کم نظیر و بلکه بی نظیر هستند.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: لحظه لحظه زندگی چنین بانوی مکرمه ای که در زمان زندگی مشترک نیز در کنار شخصیتی چون مولای متقیان امام علی (ع) بودند، از چنان نورانیت عظیمی برخوردار است که می تواند نه فقط برای مسلمین و شیعیان که برای همه بشریت، بویژه جامعه زنان والاترین الگو باشد.
وی اضافه کرد: در واقع ما از هر بعد و جنبه ای که به زندگانی سراسر نور و عبودیت فاطمه زهرا(س) نگاه کنیم، متوجه عظمت چنین الگویی می شویم؛ هر کدام از ما به قدر همت و درکمان می توانیم از این اقیانوس بی انتها، درس های زندگی و توشه های معنوی برگیریم و زندگانی دنیایی خویش را به برکت این پاره تن رسول خدا(ص) هر چه بیشتر نورانیت بخشیده و آن را به معنای واقعی لذت بخش و باصفا سازیم.
واعظ موسوی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: از آن جا که زندگی حضرت زهرا (س) به عنوان حجت خدا و انسان معصوم، عاری از هر نوع هواهای نفسانی و خواهش های شخصی بود و همه چیز زندگی ایشان تنها در سایه بندگی و عبودیت خدا معنا می یافت، لذا هر بخش از این زندگی چه در بخش مربوط به درون خانه و چه حتی بیرون از خانه می تواند حاوی بالاترین الگوها و سبک های زندگی برای همه ابنای بشری اعم از زنان و مردان باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: نوع تعامل زهرای مرضیه (س) با همسر گرامی خویش و نیز در مقوله تربیت فرزندان چنان است که همه بانوان جامعه ما و بلکه زنان غیر مسلمان و غیرشیعه می توانند از نوع مدیریت و رفتار ایشان در خانه داری و همسرداری و تربیت فرزند، درس و سرمشق بگیرند؛ چرا که به گواه تاریخ، مدیریت حضرت فاطمه (س) در منزل فوق العاده مطلوب بوده است.
وی ادامه داد: این بانوی یگانه همه تاریخ بشریت، وقتی در آخرین ساعات عمر کوتاه خویش خطاب به مولا و همسر خویش می فرمایند - نقل به این مضمون - که علی جان! من در زندگی ام هرگز به تو دروغی نگفته و خیانتی نکرده ام، بلافاصله امیرالمومنین(ع) در پاسخ می فرمایند: فاطمه جان مسلم است که این گونه بوده و من در زندگی مشترک با تو به جز خوبی و نیکی و کمک به من در مسیر عبادت و بندگی خدا چیزی ندیده ام.
این استاد حوزه افزود: همچنین تقریباً همه ما با این بیان معروف از امام علی (ع) آشنا هستیم که حضرت در پاسخ سوال پیامبر (ص) مبنی بر این که فاطمه(س) را چگونه همسری یافتی، فرمودند: «ایشان بهترین مددکار برای من در اطاعت از خداوند و بندگی اوست.»
واعظ موسوی با بیان اینکه وجود حضرت زهرا (س) در خانه مولا، معنویت و نورانیت خاصی بدان بخشیده بود، اظهار داشت: ایشان هیچ گاه توقعات و خواسته های نابجا از همسر خود نداشتند و همواره علی(ع) را چه درون خانه و چه در بیرون از آن در مسیر بندگی خدا یاری می رساندند تا ایشان بهترین تصمیم گیری ها را داشته باشند و خداپسندانه ترین اعمال را انجام دهند.
وی افزود: بی جهت نیست که در خانه به ظاهر محقر، اما در باطن، آباد و نورانی علی(ع) و فاطمه(س)، چهار نور بزرگ الهی رشد و نمو یافتند که دو تن از این عزیزان، از ائمه معصومین(ع) ما هستند و دو تن دیگر نیز تالی تلو معصوم و در خدمت امام خویش بودند.
این استاد حوزه ابراز داشت: سیره تربیتی حضرت زهرا(س) چنان است که امام حسن (ع) و امام حسین(ع) در چنین خانه ای پرورش می یابند و حضرت زینب (س) و حضرت ام کلثوم (س) نیز که در تاریخ اسلام چنان نقش های ویژه ای ایفا کردند، نتیجه و محصول چنین نظام تربیتی هستند؛ این ها همه نشات گرفته از عظمت روح، قداست، تقوای الهی و توجه کامل به خواسته های پروردگار عالمیان است که در وجود نورانی حضرت زهرا(س) و امیرمومنان علی (ع) تبلور و تجسم حقیقی و کامل داشته است.
واعظ موسوی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که مردمان جامعه ما بویژه زنان از هر نسلی با مطالعه و تحقیق به راز و رمز موفقیت حضرت زهرا(س) که به راستی سیدةنساالعالمین بودند، دست یافته و از فیوضات همیشگی و ماندگار این انوار الهی هر چه بیشتر و بهتر در زندگی فردی و اجتماعی خویش بهره مند شوند.