به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، نشست علمی گفتمان تمدن سازی امیرالمومنین علی (ع) با سخنرانی دکتر محمدعلی آذرشب در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
دبیری این که نشست دوشنبه، 26 فروردین برگزار می شود، بر عهده استاد مصطفی دلشاد تهرانی است.
همچنین دکتر محمدعلی ایازی، دکتر مجید معارف، دکتر فقهی راده، دکتر امین تاجی، دکتر محمد میردامادی، دکتر حاجی خانی، دکتر امیری، دکتر شادی نفیسی، دکتر علی سید علوی، دکتر گودرزی، دکتر پروین، دکتر حمیدرضا آیت اللهی، دکتر محمدعلی لسانی، دکتر محمدعلی فتح اللهی، دکتر علیرضا میرزا محمد، دکتر مریم قبادی، دکتر شهرام یوسفی فر و دکتر علاءالدین شاهرخی دیگر استادان و کارشناسان حاضر در این نشست هستند که پس از سخنرانی دکتر محمدعلی آذرشب به بحث و تبادل نظر درباره مباحث مطرح شده خواهند پرداخت.
کلیه علاقه مندان می توانند راس ساعت 15:30 در تاریخ اعلام شده به سالن الغدیر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به نشانی بزرگراه کردستان، نبش خیابان ایران شناسی مراجعه کنند.
آشنایی با دکتر محمدعلی آذرشب
دکتر محمدعلی آذرشب متولد سال 1326در کربلای معلی است. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کربلا به پایان برد و بعد از آن در دانشکده فنی بغداد، در رشته راه و ساختمان پذیرفته شد. در سال دوم تحصیل، به علت اوضاع سیاسی و ورودش به عرصه فعالیت های اجتماعی و دینی، از ادامه تحصیل محروم شد و به تقاضای علامه عسگری(ره) به تدریس فیزیک و شیمی در دبیرستان امام جواد(ع) پرداخت و همزمان به تحصیل در دوره شبانه دانشکده اصول دین مشغول شد.
بعد از چند سال و به خاطر فشارهای مأموران امنیتی عراق به نجف اشرف مهاجرت کرد. بعد از دو سال زندگی مخفیانه در نجف و مدتی سکونت در سوریه به ایران آمد و به تدریس در مدارس تهران پرداخت.
او دوره فوق لیسانس زبان و ادبیات عرب را در دانشگاه تهران گذراند و به عنوان مدرس از سال 1353 به دانشگاه تهران منتقل شد و ضمن تدریس، تحصیلات خود را تا مقطع دکترا در زمینه فرهنگ و علوم قرآنی در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران کامل کرد و بعد از چند سال به رتبه استادی ارتقا یافت.
معاونت آموزشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق، معاونت بین المللی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تاسیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب، تاسیس مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم و همچنین راه اندازی دانشکده اصول دین با همکاری علامه عسگری در تهران و قم بخشی از سوابق و فعالیت های دکتر آذرشب است.
از دکتر آذرشب تا کنون بالغ بر 58 کتاب و 70 مقاله علمی ـ پژوهشی منتشر شده است؛ از کتاب های وی می توان به «ایران تحت رایه القرآن»، «الاسلام یقاوم»، «سقوط حزب توده»، «تاریخ ادبیات عرب تا پایان دوره اموی» و ترجمه آثاری از فارسی به عربی بخصوص آثار امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری اشاره کرد.