مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک گفت: رئیس دانشگاه گفته «من پیگیر تدفین شهدای گمنام در دانشگاه هستم، اما تعهدی به صورت مکتوب نمیدهم.»
باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» - طاهره قربانی؛ گاهی خدا بر بندگانش منت می نهد و آنها را غرق در رحمت خود میکند، نهایت لطف را در حق آنها انجام داده و به بالاترین مقام ها، یعنی مقام شهادت می رساند؛ حال وظیفه ما در قبال این بزرگمردان تاریخ که گاهی با کم لطفی های مسئولان مواجه می شوند، چیست؟ چه کسانی باید پاسدار خون شهدا باشند، چه کسان باید اخلاص، پاکی، جوانمردی و از خودگذشتگی آنها را به نسل های بعد انتقال دهند؟ آیا شایسته است با افرادی که به خاطر ناموس و کشورشان از همه لذتها و شیرینیهای دنیا دست کشیدند و جانشان را فدا کردند، این گونه رفتار کرد؟
آیا بهتر نبود که این شهید گمنام به جای اینکه در موزه ای که هنوز در حال ساخت است و به گفته رئیس ادره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، افتتاح و تکمیل شدنش حداقل 15 سال به طول می انجامد، در دانشگاه دفن می شد تا آرام بخش روحی برای بسیاری از دانشجویان باشد و یاد شهدا در دانشگاه ها زنده نگه داشته شود و یادمان نرود که اگر امروز به راحتی به کسب علم مشغول هستیم، مدیون از جان گذشتگی این بزرگمردانیم.
جلالی، رئیس ادره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا هیچ کدام از دانشگاه های سطح استان شایستگی دریافت شهید گمنام را نداشت، گفت: شهید تاریخ ساز است، این دیدگاه شماست که آن شهید مظلوم واقع شده است.
وی افزود: ما نمی توانیم شهید را به محیطی بیاوریم که دو دستگی ایجاد کند، یک محیط آرام و فرهنگی را به هم بریزیم و هر روز دعوا باشد، صلاح اسلام برای ما از همه چیز مهم تر است.
رئیس ادره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی اظهار داشت: در مقطعی تصمیم گرفته شد که شهیدی به دانشگاه اراک انتقال دهیم، اما به دلیل مخالفت گروه تحکیم وحدت در دانشگاه این کار به سرانجام نرسید.
جلالی بیان داشت: تدفین هشت شهید گمنام در دستور کار کل موزه های کشور قرار گرفت و چون ما هشت شهید نداشتیم، این شهید را آنجا دفن کردیم که اگر هفت شهید دیگر نداشتیم، حداقل یک شهید آنجا دفن کرده باشیم.
وی تصریح کرد: در آینده، آنجا حکم یک دانشگاه مردمی را خواهد داشت، باید ببینیم روزی کدام شهید در دانشگاه اراک نوشته شده است، به نظر من شهدای گمنام خودشان محل تدفین شان را تعیین می کنند.
رئیس ادره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: بنیاد مرکز اعلام کرده است شهدایی که مربوط به استان مرکزی و لشکر 17 علی ابن ابی طالب (ع) باشند، به دانشگاه اراک تعلق می گیرند.
جلالی ادامه داد: در حال حاضر مسئولان و دانشجویان دانشگاه اراک اعلام آمادگی کرده اند، از طرف بنیاد مرکز هم مشکلی نیست، اما در حال حاضر هیچ شهیدی که آماده تدفین باشد، وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که دانشگاه علوم پزشکی اراک در اولویت تدفین شهدای گمنام است یا دانشگاه اراک، گفت: مسئولان این دو دانشگاه فعلاً به این نتیجه رسیده اند که شهید گمنام در روی تپه ای که مرز این دو دانشگاه است، دفن شود، اما اگر شهیدی به استان مرکزی تعلق بگیرد، ریاست، مسئول بسیج، نهاد رهبری، حراست و هیئت امنای دانشگاه باید درباره محل تدفین شهید تصمیمگیری کنند و به نظر مشترکی برسند.
رئیس ادره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به درخواست های دانشجویان حتی یک روز هم شهید به دانشگاه داده نشد تا این دانشگاه مراسمی داشته باشد، گفت: شرایط مهیا نبوده است؛ چرا که ما با دانشجویان هیچ مشکلی نداریم و عمدی در کار نبوده است.
جلالی اعلام داشت: مسئولان استان، شورای شهر و نهادها باید همکاری کنند تا بودجه ساخت موزه دفاع مقدس هر چه زودتر تامین شود.
علی فراهانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک نیز گفت: سال 1388 در دانشگاه محلی برای تدفین شهید در نظر گرفته شده بود، شهید هم خوشبختانه اراکی بود، اما با وجود درخواست های بسیار زیاد، شهید را به دانشگاه ندادند.
فراهانی افزود: پیگیری ها همچنان ادامه دارد، بنیاد حفظ آثار نیز قول هایی داده است، اما متاسفانه تا به امروز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی اظهار داشت: برای تدفین شهید در دانشگاه نیاز به هماهنگی بین مسئولان و دانشجویان داریم و اگر تا به حال این اتفاق نیفتاده، بخشی از آن به بی مهری مسئولان مربوط می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک ادامه داد: رئیس دانشگاه گفته من پیگیر تدفین شهدای گمنام در دانشگاه هستم، اما تعهدی به صورت مکتوب نمی دهم و شاید همین عدم تعهد رئیس دانشگاه باعث شده که تا به امروز هیچ شهید گمنامی به دانشگاه تعلق نگیرد و تا این لحظه هم موفق به دریافت این تعهد از ریاست دانشگاه نشده ایم.
فراهانی یادآور شد: همان طور که رهبری معتقدند که وجود شهید فضای دانشگاه را عطراگین می کند، بودن شهید هم در دانشگاه حال و هوای خاصی به دانشگاه می دهد.
همچنین چرامین، یکی دیگر از فعالان بسیج اظهار داشت: یکی دیگر از دلایلی که شهید به دانشگاه تعلق نگرفته، تعطیلی دانشگاه ها و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه بود؛ همچنین به گفته مسئولان چون استقبال کمی صورت می گیرد، شهید را به دانشگاه نمی دهیم! در حالی که هر جایی شهیدی دفن کنند، خود مردم برای استقبال و تدفین شهید می آیند.
جمالی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک نیز اظهار داشت: بودن شهید گمنام در محیط دانشگاه بسیار تاثیرگذار است، خواندن فاتحه، قول و قرارها و پیمان هایی که دانشجویان با شهید دارند، بسیار جالب است، یکی از مصداق های آن اردوهای راهیان نور است که دانشجویان بعد از این اردو با روحیه ای بسیار خوب و تغییر افکار به دانشگاه ها برمی گردند.
وی گفت: سال گذشته برای تهیه گزارش از مکان نامناسب مزار شهید گمنام در میدان مقاومت آماده شدیم، اما اجازه تهیه گزارش به ما داده نشد و دوربینمان را ضبط کردند.
جمالی افزود: مسئولان هر دانشگاهی به دنبال آرامش محیط خود هستند، در حالی که تدفین شهید در دانشگاه با موانعی همراه است و اکثر دانشجویان با این کار موافقند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: اکثر دانشگاه های کشور در فضای خود شهید گمنام دارند، اما دانشگاه اراک با وجود 8000 دانشجو هیچ شهید گمنامی ندارد، امید است با عضو شدن انجمن اسلامی در جلسه های شورای فرهنگی بتوان این مسئله را پیگیری کرد.
جمالی یادآور شد: پول هایی که صرف خیریه می شود، بسیار زیاد است و مسئولان نمی توانند بگویند بودجه نداریم.