کد خبر:۲۳۸۶۹۷
تاج در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو»:
مدیران برای شعار دادن، به لیدرها خط میدهند/ همه در ورزش به هم دروغ میگویند
سرپرست سازمان لیگ گفت: بدتر از برخی از مصاحبههایی که روی سکوها ایجاد تنش میکند، این است که مدیران خودشان به لیدرها خط بدهند.
گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ اواخر سال گذشته مقام معظم رهبری در دیداری با اهالی ورزش نکات راهبردی و کلیدی را در مورد ورزش بیان نمودند و در واقع سند راهبردی ورزش کشور را تبیین کردند.
در همین راستا خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» گفت و گویی را با مهدی تاج، نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال و سرپرست سازمان لیگ در خصوص جایگاه اخلاق در فوتبال و نقش رسانه ها در آن و همچنین جایگاه ورزش بانوان انجام داده است که مشروح آن در زیر آمده است:
صحبتهایی که مقام معظم رهبری انجام دادند، میتواند محورهای جدی در عرصه ورزش باشد و یک جریان سازی مناسب را در ورزش ایجاد کند.
به نظر من باید این صحبتها در ورزش مورد توجه قرار گیرد و رسانهها نیز به آن توجه ویژه داشته باشند؛ رسانهها باید ببینند که چه وظایفی برعهده دارند.
مدیران نباید به دنبال تهمت زدن به یکدیگر باشند چراکه کسانی که دنبال متهم کردن دیگران هستند و روی اصلاحات را به سمت خودشان نمیبینند متأسفانه به ورزش ضربه میزنند.
تهمت، دروغ و ناسزا در ورزش رویه شده است
مهم این نیست که افراد در مقابل هم قرار بگیرند بلکه مهم این است که با هم باشند و این به عنوان رویه در ورزش قرار گیرد؛. باید در صحبتهای خود مراعات اخلاق را داشته باشیم و صحبتهای تند و ناسزا، تهمت و دروغ بپرهیزیم، اکا متاسفانه این چیزی که امروز ضرورت ورزش است.
مقام معظم رهبری کلیات ورزش کشور را مورد تأیید قرار دادند ولی در حوزه و محلی که راجع به حقوق افراد صحبت میشود از کلمه «هشدار» استفاده می کنند و این نشان میدهد که این مسئله به مرحلهای رسیده است که ایشان هشدار میدهند.
معمولاً وقتی کسی مطلبی را چندبار گوشزد می کند و مورد توجه قرار نمی گیرد از هشدار استفاده میکنند. نوع لغات مقام معظم رهبری بسیار مهم است و باید صحبتهای ایشان نصب العین قرار بگیرد.
این هشدار ها به سمت مدیران ورزشی نیز هست و رسانهها نیز باید این مطالب را منعکس نکنند. اگر مدیری رعایت نکرد و این صحبتها را مطرح کرد، این رسانهها هستند که باید با هوشیاری عمل کنند و آن را منعکس نکنند.
رسانه ها صحبت های تند و خلاف عرف را منعکس نکنند
صحبتهای مقام معظم رهبری دو بعد دارد. اول اینکه حرام است چون مرجع تقلید محسوب میشود و دوم اینکه دستور حکومتی است و باید اجراء شود. رسانه ها نیز باید نشان دهند که هرکسی رفتاری خلاف عرف و خلاف صحبتهای مقام معظم رهبری انجام دهد ، مورد علاقه آنها نیست و باید نسبت به آن بیمحلی کنند تا آرامآرام این جریان اشتباهی که در ورزش ایجاد شده آرام گیرد و این آتشی که شعلهور شده خاموش شود.
متاسفانه در این روزها هرکسی که تندتر صحبت میکرد و بیشتر به دیگران تهمت میزد، بیشتر مورد اقبال قرار می گیرد و این روند نامناسبی است که در ورزش و رسانه ها دیده می شود و در این راه ممکن است یک گناه و یا حرف ناسزایی که در جایی گفته میشود بزرگ جلوه داده شود و اینکه این گناهها را در معرض دید میلیونها ایرانی قرار دهیم این خود نیز معصیت است. چیزی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند این بود که رسانهها به این موضوع نپردازند.
حاشیه ها و برخی حوادث ناخوشایند در فوتبال طبیعی است
میزان تخلفات ورزش در مقایسه با بقیه حوزهها بسیار کم است ولی چون با هیچ پدیده اجتماعی قابل مقایسه نیست و همواره مورد توجه مردم بوده است و بیش از دیگر حوزهها در معرض دید قرار دارد. در سایر پدیدهها باید سالها تلاش کرد تا مردم در آن ورود کنند و نظر دهند اما در فوتبال مردم به راحتی نظر میدهند و این یک امتیاز بزرگ برای آن محسوب میشود و نشان میدهد که همه مردم را درگیر خود کرده است.
از طرفی فوتبال یک اتفاق مهم را در ورزش رقم میزند و آن این است که صدها هزار نفر را به ورزشگاهها میکشد و در واقع این قدرت نظام را نشان میدهد که میتواند یک جمع عظیم جوان را در یک جا جمع کند.
در واقع فوتبال یک تشکیلات بزرگ است که این جوانان را کنار هم جمع می کند اما ممکن است در این بین برخی اتفاقات ناخوشایند نیز رخ دهد. به نظر من در این مسئله رخدادن آن اتفاق مهم نیست بلکه انعکاس آن توسط رسانهها است که میتواند آن را مهم و بزرگ کند. ما باید این اتفاقات را به فال نیک بگیریم و در جهت رفع نواقص از آن استفاده کنیم.
ما میبینیم که در برخی از رشتهها گاهی در طول یک سال 5 هزار تماشاگر در سالنهای ورزشی حاضر نمیشوند اما در فوتبال میبینیم که برای یک دیدار استقلال و یا پرسپولیس 70 هزار تماشاگر در استادیوم حاضر میشوند و میلیونها نفر نیز پای تلویزیونها مینشینند. به هر حال این حوادث و حاشیهها امری طبیعی به نظر میرسد.
من اعتقاد دارم که نظر مقام معظم رهبری بر این بود که انعکاس این حوادث اصلاً مصلحت نیست و همه باید یاد بگیرند که مبانی اخلاقی را در برنامه خود قرار دهند.

ذکر «یا ابالفضل» قهرمان روی سکو تاثیر گذار تر از وقتی است که آن را یک فرد عادی بگوید
مقام معظم رهبری در سخنان خود به تأسی به ائمه اشاره کردند که این یک کار اخلاقی است و رسانهای کردن آن بسیار درست است. همانطور که یک کار غیراخلاقی را نباید منعکس کرد اینگونه رفتارها را نیز باید منعکس کرد.
زبان قهرمان رساتر از هر زبان دیگری است و زمانی که یک قهرمان بر روی سکوی قهرمانی «یا اباالفضل» میگوید بسیار تأثیرگذارتر از آدم عادی است که در هیئت این ذکر را میگوید و اینها را باید بزرگ کرد.
نماز اول وقت برای همه خوب است اما اگر یک قهرمان این فضیلت را رعایت کرد و رسانهها به آن بپردازند مطمئناً تأثیر بسیار زیادتری در بین جوانان خواهد داشت .وقتی یک پهلوان و یک قهرمان چنین عملی انجام میدهد باید مورد توجه رسانهها قرار بگیرد.
مقام معظم رهبری اعتقاد دارند که ما باید ورزش قهرمانی را داشته باشیم و آن را تبدیل به پهلوانی کنیم و روح نیکوکرداری و آئین دوستیابی را در آن زنده کنیم. وقتی از علی(ع) صحبت میشود یعنی مروت و نیکوکرداری، یعنی مراعات دیگران کردن، یعنی در حین قدرت و توانایی گذشت کردن که اینها نیز یکی از مراتب ورزش است و ما باید اینها را در حوزه ورزش جاری و ساری کنیم.
رعایت کردن این اصول یعنی اینکه «چیزی را بتوانی بگویی ولی نگویی» نه اینکه الان در ورزش ما «هم ندانی و هم نباشد و هم بگویم» .فرق این دو بسیار زیاد است و اینکه چیزی از کسی بدانیم و نگوییم یعنی مروت به خرج دادهایم ولی اینکه چیزی نباشد و بگوید برخلاف مروت است.
تنها راه ما این است که آن بخشهایی که مقام معظم رهبری مورد تأیید قرار دادهاند را شناسایی و بیش از پیش در آن مسیرها حرکت کنیم ولی در بخشهای که هشدار داده اند باید کار کارشناسی انجام داد.
امروز در ورزش همه به هم دروغ میگویند و همه نیز این دروغها را میپذیرند
رسانهها باید نسبت به مسائل بیاخلاقی بیعلاقگی نشان دهند و مهم این است که ما نشان دهیم که نسبت به این رفتارها دید خوبی نداریم و نسبت به آنها عکسالعمل مثبتی نشان ندهیم اگر نشان دهیم که از مدیران، مربیان و ورزشکاران با اخلاق، متدین، خوشمان میآید و این رفتارها را منعکس کنیم، مطمئناً بسیاری از مشکلات حل میشود. ما امروز در ورزش میبینیم که همه به هم دروغ میگویند و همه نیز این دروغها را میپذیرند این رویه به هر حال در یک جایی سیستم ورزش را به هم میزند.
اینکه ما گاهی در مسابقات قهرمانی نیز نتیجه نمیگیریم به دلیل رعایت نکردن همین رفتارهاست و من اعتقاد دارم مقام معظم رهبری به ریشه و مشکل اصلی اشاره کرده است.
متاسفانه تعدد رسانههای ورزشی باعث ایجاد رقابت بین این رسانهها شده و این امر سبب شده که برای افزایش بینندههای خود سراغ حواشی میروند در حالیکه همه رسانهها باید تلاش کنند تا به دنبال نهادینهکردن اخلاق باشند.
مربی ، از همه عوامل در پیروزی نام می برد جز عنابات الهی
علی دوستی مهر در فوتبال ایران از جمله مربیانی است که پایبند به مسائل اخلاقی است و همه بازیکنان او نیز اخلاقمدار تربیت شدهاند. نکته جالب اینجاست که او در جام جهانی نوجوانان نیز تیمش را از مرحله اول به مرحله دوم برد و این کاری است که در هیچ بخش فوتبال ما اتفاق نیافتاده است و این نشان میدهد که او علاوه بر اینکه پایبند به مسائل اخلاقی است یک مربی متعهد و با تجربه است، بازیکنان ما بازی برابر الهلال را بردند.
متاسفانه می بینیم که سرمربی پس از پیروزی تیمش برابر الهلال در مصاحبه خود اعلام نمیکند که «خدا کمک کرد و دهه فاطمیه بود و ما بازی را بردیم». این مسئله تأثیر بیشتری تا اینکه بگوید «تیم با مدیریت و برنامه ریزی من این بازی را برد».
مدیریت و برنامهریزیها در پیروزی تیم تاثیر داشته است ولی چه ایرادی دارد که مربی از عنایات الهی نیز نام ببرد. همه میدانند که بازیکنان همه تلاش خود را کردهاند و مربی نیز بهترین برنامه را برای تیم چشیده و در عین حال عنایت و لطف الهی نیز شامل تیم نیز شده است.
مدیران خودشان به لیدرها برای شعار دادن خط می دهند
مشکلات فرهنگی که در استادیومها ایجاد میشود تا حد زیاید به صحبتهای مدیران و مربیان پیش از بازی برمیگردد. مدیران وقتی پیش از مسابقه علیه یکدیگر مصاحبه انجام میدهند این تنشها به سکوها در ورزشگاه منتقل میشود .کلنجارهای مدیران و انعکاس آن توسط رسانهها نتیجهاش جو سنگین سکوها در ورزشگاه میشود.
چرا امسال مدیران باید از فیلتر سازمان لیگ عبور کنند؟ دلیل آن این است که مدیرانی که شایستگی حضور در تیم ها را ندارند شناسایی شوند چرا که مدیران شغل حساسی دارند و صحبتهای آنها گاهی مسائل امنیتی ایجاد می کند. فوتبال خودش امنیت آفرین است و نباید با برخی صحبتها در آن تنش ایجاد کرد و این تنشها تبدیل به شعار بر روی سکوها میشود و بدتر از آن این است که یک مدیر خودش به لیدر خط دهد و به او بگوید که این شعارها را روی سکوها بدهند.

گویندگان فوتبال برای داغ کردن گزارش خود سراغ منعکس کردن رفتار هواداران روی سکو ها می روند
مدیران باید این مسائل را رعایت کنند و فضا را به فضای امنیتی تبدیل نکنند. همانطور که ما در سیاست حرف زیادی برای گفتن نداریم دیگران نیز نباید فوتبال را به مسائل امنیتی و تشنج و سنگپرتاب کردن به زمین تبدیل کنند مدیران باید پاسخگویی این رفتار خود باشند و امیدواریم که این صحبتها تأثیرگذار باشد.
جو ورزشگاهها را نیز زمانی می توان درست کرد که صدا و سیما این رفتارها را منعکس نکند. وقتی مجری صدا و سیما و یا گوینده و گزارشگر فوتبال شعار ها را تکرار می کند و یا در صحبت های خود مدام از این کلمه استفاده می کند که « هواداران در حالی شعار دادن علیه داور، سرمربی و یا بازیکن هستند» در واقع رفتار سکوها را منعکس میکند و این کار معصیت است و گویندگان گاهی این کار را به دلیل داغ کردن مسئله انجام میدهند و باید در این مواقع صدای تماشاگران پخش نشود.
مدیران نقش مهمی در اصلح فرهنگی سکو ها و استادویم ها دارد و اگر هوادار بداند که مدیر یا سرمربی از این رفتارها خوشش نمیآید و به تیم ضرر میزند این شعارها را نمیدهد اما وقتی بداند که مدیر از این رفتار خوشش می آید و از سه روز قبل برنامهریزی آن را میکند و مربی مقابل و یا مدیر مقابل را تخریب میکند و در صحبتهای خود میگوید که تماشاگران و هواداران مأموریت خود را انجام دهند مطمئناً شاهد همین رفتارها خواهیم بود، مأموریت هوادار که مدیران به آن اشاره می کنند چیست؟ آیا در این مواقع جزء ناسزا گفتن است.
در زمانی که در دنیا زنان را به دلیل داشتن حجاب میکشند زنان ما بر روی سکوهای قهرمانی می ایستند
صحبتهای مقام معظم رهبری 16 محور داشت که یکی از آنها بحث بانوان بود. در در یکی از مسابقات فوتبال بانوان در انتخابی جام جهانی زمانی بود که ناظر بازی اعلام کرده بود که زنان باید روسری خود را بردارند و اگر ما آن بازی را میبردیم وارد مرحله بعد میشدیم. در آن زمان من نائب رئیس فدراسیون بودم و اعلام کردم که ما به هیچ عنوان زیربار این خواسته نمیرویم و آن بازی سه بر صفر به سود حریف اعلام شد.
از آن روز ما نامهنگاریهای خود را با فیفا آغاز کردیم و از آنها خواستیم که در شعار خود مبنی بر عدم تبعیض، پایبند باشند و پس از رایزنیهای فراوان ثابت کردیم که حجاب و نوع پوشش بانوان فوتبالیست ایرانی مانع تلاش آنها نیست و مقاومت زنان ما باعث شد که با حجاب زنان موافقت شود.
درست است که ما آن بازی را با بیعدالتی باختیم اما همه تماشاگران ایران را تشویق کردند و فهمیدند که این رفتار ناظر بازی درست نبوده است. من آن روز لحظه به لحظه با سرپرست تیم در ارتباط بودم و با تیم بانوان صحبت کردم و به آنها تبریک گفتم و اعتقاد داشتم که برنده واقعی این بازی زنان فوتبالیست محجبه ایرانی بودند.
ما برای تأیید فیفا مبنی بر حضور زنان با حجاب اسلامی، مبارزه نکردیم بلکه با دلیل و برهان آنها را متقاعد کردیم و مقام معظم رهبری نیز خوشحال بودند که زنان ایرانی با حجاب اسلامی در میادین ورزشی خوش درخشیدند.
در زمانی که در دنیا زنان را به دلیل داشتن حجاب میکشند زنان ما بر روی سکوهای قهرمانی می ایستند و البته صحبتهای مقام معظم رهبری مسئولیت زنان را نیز بیشتر میکند چرا که اکنون راه برای آنها باز است و آنها باید بیش از گذشته تلاش کنند و در واقع حجت برای بانوان تمام شده است.
در کنار آن نیز مسئولین و مدیران باید حمایتهای خود را بیشتر کنند و متأسفانه تاحدودی در این حوزه کم کاری شده است. مقاممعظم رهبری امروز راه را برای ورزش بانوان باز کردهاند و نباید از سوی مدیران و بانوان شاهد کم کاری باشیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.