به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حمید طالبپور در نشست خبری امروز خود در فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی به بندهای تفاهمنامه همکاری بین وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه فدراسیون ورزش دانشگاهی نیازمند یک فدراسیون چابک با رئیس انتخابی بود و خوشبختانه پس از چند سال اداره این فدراسیون توسط سرپرست، امروز به وسیله رئیس اداره میشود.
وی در ادامه افزود: هماهنگی در ساختارها یکی از نیازهای اصلی ورزش دانشگاهی بود که وزارت علوم وظیفه توسعه تجهیز را بر عهده گرفت و هماهنگیهای لازم نیز با وزارت ورزش انجام شد تا تمام برنامهها مورد تأیید این وزارتخانه باشد.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی خاطرنشان کرد: یکی از خلأهایی که در این تفاهمنامه دیده میشد و حلقه گمشده در آموزش کشور بود، دانشگاه تربیت بدنی بود که کلنگ آن در مشهد زده شد و امیدواریم تا مهر ماه اولین دانشجویان خود را جذب کند.
طالبپور در خصوص نحوه جذب دانشجو در این دانشگاه گفت: در نظر داریم 90 درصد از دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی و 10 درصد در مقطع کارشناسی باشند.
وی در خصوص نحوه جذب دانشجویان قهرمان نیز گفت: در این دانشگاه به دنبال جذب دانشجویان حرفهایتر بودیم؛ این دانشگاه با وسعت 50 هکتار در مجاورت یکی از بزرگترین مجموعه های ورزشی مشهد به نام ثامنالائمه احداث میشود که همین امر باعث کاهش هزینهها در تأمین فضای ورزشی است و میتوان بخش عظیم فعالیتها را در احداث خوابگاه دانشکده و اماکن اداری قرار داد.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی به همکاری 10 کشور خارجی اشاره کرد و گفت: از دو دانشکده دولتی روسیه و مسکو و همچنین دانشگاههای چین، آلمان و سوئد که برخی همتراز و برخی بالاتر از سطح علمی ورزش ایران هستند، دعوت به همکاری کردهایم.
طالب پور ارتباط بین علم و عمل را یکی از حلقههای گمشده ورزش کشور دانست و گفت: در ماده 5 این تفاهم نامه موضوع خلأ علمی در بحث کاربردهای آن را مورد توجه قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم که پژوهشکده تربیت بدنی باید به پژوهشگاه تبدیل شود، بنابراین در یک بازه زمانی یک ساله و طبق دستور وزیر، پژوهشکده را به مشهد منتقل کرده و شرایط لازم برای تبدیل آن به پژوهشگاه را فراهم کردیم و در برنامههای بعدی خود در نظر داریم تا پژوهشگاه را ملی اعلام کنیم.
وی به ماده ششم این تفاهمنامه کرد و گفت: موضوع المپیادها و رقابتهای ورزشی از دیگر موضوعاتی بود که مورد تأکید قرار گرفت تا به منظور عدم تداخل برنامهها و استفاده صحیح از ورزشکاران قهرمان برنامه المپیادها با وزارت ورزش هماهنگ شود.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی بر برنامه مدون کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزه علمی کردن ورزش تأکید کرد و گفت: همه از پژوهشگاه تربیت بدنی انتظار داشتند تا در این خصوص اعمال نظر کند که متأسفانه به دلیل کمبود وقت، در این خصوص خواستهها را عملی نکردیم.
طالبپور در خصوص ماده 8 این تفاهم نامه یعنی موضوع اشتغال فارغالتحصیلان نیز گفت: فارغالتحصیلان رشته تربیت بدنی همواره به دنبال جذب در آموزش و پرورش و یا شرکتهای خصوصی بودند و اگر در این بخشها جذب نمیشدند مشکل اشتغال داشتند، اما در این تفاهمنامه انتظار تأمین بیش از 120 شغل ورزشی برای فارغالتحصیلان وجود دارد و اولویتها در جذب نیرو با فارغالتحصیلان خواهد بود.
وی به ارتباط وزارت ورزش با بخشهای آموزش عالی اشاره کرد و گفت: مشکلی که پیش از این وجود داشت، این بود که وزارت ورزش برای رفع نیازهای علمی خود باید با یکی از بخش های پژوهشگاه، اداره کل تربیت بدنی و یا دانشگاهها و فدراسیونها ارتباط میگرفت که مواجهه با چهار مدیریت مختلف وزارت ورزش را سردرگم میکرد که با تعیین یک مدیریت واحد به نام سازمان ورزش دانشگاهی که در سطح معاون وزیر فعالیت میکند، این مشکل نیز برطرف شد.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی به تشکیل کمیسیون پذیرش قهرمان اشاره کرد و گفت: متأسفانه در جذب قهرمانان با یک چالش روبرو بودیم؛ چرا که وزارت علوم در این زمینه سختگیرانه عمل می کرد، ولی دانشگاه آزاد حتی قهرمانان آسیایی را در مقطع کارشناسی ارشد جذب میکرد.
طالب پور تصریح کرد: طی جلسه با دانشگاه آزاد و پیام نور قرار شد تا کمیسیون قهرمانان با امضای وزیر ورزش و جوانان و وزیر علوم به کمیسیون ملی تبدیل شود و مدیران کل بخشهای آموزش عالی، رئیس پژوهشگاه، فدراسیونها، دفتر برنامهریزی وزارت ورزش و دبیر کمیته ملی المپیک به عنوان اعضای این ستاد جذب قهرمانان در دانشگاهها را بررسی کنند.
وی به عملکرد پژوهشگاه تربیت بدنی در دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: زمانی که پژوهشکده در تهران مستقر بود در شش ماه تنها شش کتاب منتشر شد، اما پس از انتقال به مشهد در سال 91، 32 کتاب و از سال 91 تا 92 بیش از 38 کتاب منتشر شد و پژوهشگاه به صورت مستقل در نمایشگاه کتاب شرکت کرد.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی از تعیین استاندارد کالاهای ورزشی به وسیله پژوهشگاه تربیت بدنی خبر داد و گفت: تعیین استانداردهای کالاهای ورزشی به پژوهشگاه تربیت بدنی واگذار شد و با انجمن تولیدکنندگان پوشاک و تجهیزات ورزشی صحبت کردیم تا تولیدات استاندارد آنها در بین چهار و نیم میلیون دانشجو توزیع شود که این بهتری بازار برای تولیدکنندگان خواهد بود.
طالب پور در پایان از جذب دانشجوی بینالمللی از کشورهای برزیل، ایتالیا، مجارستان، چین، کره و سوئیس خبر داد و گفت: نگاه ما نگاه درآمدزایی است و به دنبال جذب دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه ورزش هستیم.