به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مراسم نکوداشت، مقام علمی آیت الله سید محمد خامنه ای، عصر روز دوشنبه، 6 خردادماه در محل تالار وحدت تهران با حضور اساتید و اندیشمندان برگزار شد.
در این مراسم، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی طی سخنانی با بیان اینکه، جاودانگی، اقتضائاتی دارد اظهار کرد: تا مدتی که این عالم برقرار است هیچ موجودی در آن نمی ماند و هر موجودی محکوم به فناست و آنچه خواهد ماند همان باقیات و صالحات است، به بیان دیگر وقتی انسان می میرد باید نقش، اثر و ردپایی از خویشتن در این روزگار باقی بگذارد همان طور که قرآن کریم فرمود: «الباقیات الصالحات»، آیا باقیات صالح اند یا صالحات باقی هستند؟
وی در این راستا ادامه داد: شیطان باقی است اما صالح نیست، حال سوال آن است که در این زمانه نقش انسان چیست؟ باید بدانیم که عمل صالح با انسان باقی است و به بیان دیگر عمل صالح با نفس انسان می ماند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما انسان ها به دنبال بقایی هستیم که در متن جامعه باشد، بنابراین تنها چیزی که می تواند در جامعه باقی بماند اثر علمی - فرهنگی است و کار علمی درست، سنجیده و سنگین باقی خواهد ماند.
وی به سخنان و آثار و فعالیت بزرگانی چون سقراط اشاره کرده و افزود: بعد از 2500 سال که از زمان حیات سقراط می گذرد، سخن او باقی است، یا ابن سینا، که اگر آثار فکری او با یک سرنگ از فرهنگ ما بیرون کشیده شود، نمی دانم چه چیزی از فرهنگ باقی خواهد ماند، پس باید بوعلی را بزرگ دید در حالی که ما قدرش را نمیدانیم.
دینانی با اشاره به سابقه رفاقت خود با آیت الله سید محمد خامنه ای گفت: بنده به پاس رفاقت 60 ساله، امروز برای آیت الله سیدمحمد خامنه ای به دلیل انجام کار اصیل فرهنگی خداوند را شاکرم، ما امروز به اشاعه فرهنگ عقلانی بسیار نیاز داریم، به طور کلی ترویج فرهنگ اسلامی کاری عقلانی است و آیت الله سیدمحمد خامنه ای این توفیق را داشته که به نشر فلسفه بپردازند، چراکه نشر آثار ملی صدرا توسط آیت الله سیدمحمد خامنه ای یک نعمت الهی است و علاقه ایشان به فلسفه یک علاقه معمولی نبود.
وی یادآور شد: زمانی که در قم با آیت الله سیدمحمد خامنه ای هم درس بودم، کتاب «حکمت الاشراق» را به صورت مفصل با هم مباحثه کردیم و آیت الله خامنه ای از میان تمام کارهایی که می توانست انجام دهد همه را رها کرد و به نشر آثار فلسفی روی آورد و اگر امروز به آثار منتشر شده نگاه کنیم، الحق والانصاف همگی ارزنده هستند.
استاد بازنشسته دانشگاه تهران گفت: شاید غربی ها بهتر از ما ابنسینا را بشناسند اما جهان ملاصدرا را نمی شناسد؛ لذا باید آثار عقلانی اسلام را به دنیا معرفی کنیم؛ چرا که عقلانیت اسلام بود که اسلام را رشد داد و آن را به اقصینقاط جهان و غربیترین کشور عالم برد.