به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، آیین نکوداشت مقام علمی آیت الله سید محمد خامنه ای، عصر روز دوشنبه، 6 خردادماه در محل تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم، رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به سابقه آشنایی خود با آیت الله خامنه ای گفت: من تا دهه 70 با ایشان از نزدیک آشنا نبودم اما به صورت اتفاقی با یکی از آثارشان برخورد کردم.
داوری اردکانی، نداشتن حق خلق الفاظ و ارتباط آنها با یکدیگر را از دغدغه های خود خواند و اظهار کرد: برخورد با کتاب آیت الله خامنه ای برای رفع این دغدغه به من کمک بسیار کرد، البته ایشان، تنها به فقه و فلسفه توجه ندارد، بلکه با لطافت طبع به شعر و ادبیات نیز توجهی خاص دارند.
رئیس فرهنگستان علوم در ادامه حرکت اندیشمندان به سمت سیاست را مسئله ای متدوال در دنیا دانسته و تصریح کرد: فلاسفه از دو راه وارد دنیای سیاست می شوند، نخست با خود فلسفه که کاری مشکل است و افلاطون نخستین فیلسوفی است که به این دنیا پای می نهد.
داوری اردکانی گفت: فیلسوفان راهگشای سیاست هستند نه عامل آن، بنابراین تلاش افلاطون به نظر من اشتباه بوده است، هرچند که البته هایدگر نیز چنین اشتباهی را انجام داده است، به هر حال فلاسفه برای ورود به دنیای سیاست و توفیق در آن نباید فلسفه خود را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه آیت الله خامنه ای می توانست حضوری توامان در فلسفه و سیاست داشته باشد، خاطر نشان کرد: اما وی بنیاد حکمت صدرا را تشکیل داده و به احیاء و حفظ معارف عقلی اسلامی مداومت دارد و دستاوردهای خوبی نیز به جامعه عرضه کرده است.
در ادامه این مراسم محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طی سخنانی اظهار کرد: اگر احترام به پدران واجب است، احترام به پدران معنوی واجب تر است؛ ایران اسلامی مفاخر زیادی دارد و خدا را شاکرم که در مراسم بزرگداشت یکی از مفاخر علمی فلسفی این کشور حضور دارم.
خرمشاد ادامه داد: ما سالیانی است که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توفیق همسایگی با بنیاد صدرا را داریم و همواره تلاش کرده ایم تا حق همسایگی را به جا آوریم.
وی اظهار کرد: مایلم نکاتی را درباره آیت الله سید محمد خامنه ای عنوان کنم، ایشان در مبارزات و فرهنگ جهادی تلاش چشمگیری داشته است، حضور وی در مجلس خبرگان و اهتمام بر اصول بنیادین قانون اساسی از جمله موارد قابل ذکر است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: علاوه بر آن تدوین و تصحیح بیش از 40 کتاب و مقاله حاکی از تلاش علمی ایشان در عرصه های مختلف است.
خرمشاد ادامه داد: ایشان خود را وقف فضای علمی و آموزشی کردند که جای تقدیر دارد و امید داریم که آثار مهجور و بر زمین مانده توسط این شخصیت علمی به سامان برسد، ضمن آن که ایشان به عنوان برادر بزرگتر و مشاور رهبر انقلاب در حوزه فلسفه و تعقل گرایی مایه فخر و مباهات جامعه هستند.
گفتنی است در پایان این مراسم، دو جلد از کتاب سه جلدی اندیشه نامه آیتالله سیدمحمد خامنه ای شامل مقالات آیین نکوداشت وی رونمایی شد.