کد خبر:۲۴۶۰۸۱
عضو کمیسیون بهداشت:

تعرفه‌های دندانپزشکی واقعی نیست/ضرورت تاسیس معاونت دندانپزشکی در وزارت بهداشت

عضو کمیسیون بهداشت گفت: نبود پوشش بیمه ای برای خدمات دندانپزشکی، مشخص نبودن تعرفه های دستمزد دندانپزشکان و نوسانات قیمت ارز به افزایش سرسام آور هزینه های داندانپزشکی دامن زده است.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محمدحسین قربانی با انتقاد از بالا بودن هزینه‌های دندانپزشکی در کشور، افزود: متاسفانه نوسانات ارز و تورم تاثیر مستقیم خود را بر تجهیزات و مواد اولیه دندانپزشکی گذاشته به طوری که مردم شاهد افزایش قیمت‌های سرسام آور هزینه دندانپزشکی هستند.
 
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: خدمات دندان‌پزشکی همراه با مواد اولیه است و این‌گونه نیست که فرد هنری داشته باشد و بر اساس هنر دست خود دستمزدی را دریافت کند، به طور مثال برای کشیدن یکی از دندان‌ها باید آمپولی تزریق شود که در حال حاضر قیمت آن 6 برابر شده است که همه این‌ها بر قیمت تمام شده کار دندانپزشک اثر می‌گذارد.
 
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه امروزه هزینه‌های دندانپزشکی به طور کامل از جیب مردم پرداخت می‌شود، تصریح کرد: با توجه به فشار اقتصادی موجود بر خانواده‌ها، پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی بسیار سنگین بوده و به همین دلیل بسیاری از افراد جامعه حاضر به تحمل درد دندان یا در نهایت کشیدن دندان هستند.
 
افزایش تعرفه‌های دندانپزشکی مردم را وادار به کشیدن دندان می‌کند
 
وی با بیان اینکه بیمه‌ها هیچ حمایتی برای پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی نمی‌کنند، یادآور شد: بیمه‌های مکمل حمایت خوبی در این حوزه ندارند برای نمونه، بیمه خدمات درمانی تنها هزینه کشیدن دندان را تقبل می‌کند در حالی که اکثر کشورهای دنیا تلاش می‌کنند تا عموم جامعه از دندان‌‌های خود استفاده کنند اما در کشور ما با این نوع پوشش بیمه‌ای، مردم تمایل به کشیدن دندان‌های خود دارند تا درمان آن!
 
قربانی با یادآوری این نکته که دندان‌های سالم در سلامت فرد موثر است، تاکید کرد: متاسفانه حمایت نکردن درست بیمه‌ها در دیگر بخش‌های بهداشت و درمان وجود دارد و تنها این معضل منوط به حوزه دندانپزشکی نیست.
 
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم، ادامه داد: امروزه برخی درمانگا‌های دندانپزشکی در کشور تعطیل شده است که اگر دوباره رونق یابد تا حدودی می‌توان از معضل هزینه‌های سرسام آور دندان پزشکی رهایی پیدا کرد.
 
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه باید بحث بهداشت سلامت دهان و دندان در مدارس نیز شکل اجرایی به خود بگیرد، تصریح کرد: خانواده‌ها باید بحث پوسیدگی دندان را در کودکان و نوجوانان جدی بگیرند چرا که باعث می‌شود در بزرگسالی دندان‌های سالمی داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه حدود 60 الی 65 درصد از مردم جامعه قادر نیستند هزینه‌های دندانپزشکی را بپردازند، تصریح کرد: ناگفته نماند که افزایش دستمزدهای دندانپزشکان نیز مزید بر علت شده و نبود تعرفه واقعی در عرصه پزشکی به ویژه دندانپزشکی باعث چنین آشفته بازاری شده است.
 
هیچ نظارت، کنترل و حمایت بیمه‌ای در حوزه سلامت دهان و دندان وجود ندارد
 
قربانی متولی اصلی تعیین تعرفه دندانپزشکی را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواند و افزود: اگر وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی معاونت دندان‌پزشکی تاسیس کند نظارت و کنترل بهتری به بحث حوزه دندان پزشکی خواهد داشت.
 
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم با بیان اینکه وزارت بهداشت باید گامی به جلو بگذارد تا تعرفه‌ها را نه تنها در دندانپزشکی بلکه در همه بخش‌های سلامت واقعی کند، تصریح کرد: وزارت بهداشت باید بیمه‌ها را هم مجاب کند تا خدمات بهتری را ارایه دهد چرا که وقتی هیچ نظارت، کنترل و حمایت بیمه‌ای درباره هزینه‌های دندان‌پزشکی وجود نداشته باشد شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت مراجعه مداوم مردم به دندانپزشکی و اهمیت دادن به بحث سلامت دهان و دندان، گفت: توصیه می‌کنیم که همه افراد جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان هر 6 ماه یکبار به پزشک مراجعه کنند تا با چکاب مداوم، دندان‌های سالمی داشته باشند چرا که در این حوزه پیشگیری کردن می‌تواند مانع از پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور دندانپزشکی شود.
 
 
 
 
منبع: خبرگزاری ملت
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار