به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با موضوع تربیت زمینه ساز، راهبردها و راهکارها، با حضور حجت الاسلام مسعود پورسیدآقایی، دبیر همایش، دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه، سید محمدحسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله اعرافی، مدیر جامعة المصطفی العالمیه(ص)، و دکتر احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی،آیت الله مهدوی کنی، صبح روز یک شنبه، دوم تیرماه در محل سالن همایش های صدا وسیما برگزار شد.
بر پایه این گزارش، دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی سخنانی اظهار کرد: خوشبختانه ملت ما از دیرباز از عشق به اولیای خدا زنده بوده است و امروزه بیشتر از هر زمان این محبت را به ویژه به ولی الله دارند.
وی ادامه داد: روایات عدیده ای وجود دارد که نشان میدهد ایرانیان از دیرباز به عشق ولایت زنده بودند و این مهم ثمرات مختلفی را در زندگی آنها داشته است.
لاریجانی با اشاره به اتفاقات زمان قبل و بعد از ظهور قائم گفت: در روایات اسلامی آمده است که یک سری قیام ها نظیر قیام یمانی قبل از قیام اصلی شکل میگیرد و حکومتی قبل از قیام موعود است که امیدوارم انقلاب اسلامی همان حکومت باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات جهان امروز، اظهار کرد: افرادی مثل فوکو از بحران انرژی به عنوان بحران هویت یاد کرده اند، و در عصر حاضر به خصوص بعد از رنسانس، انسان نسبت به متافیزیک یک طغیان یافته و این امر باعث شده است که انسان نسبت به محسوسات ترقی کند، اما در عین حال نفی متافیزیک عصیانی را ایجاد کرد و به محرومیت انسان از معارف ختم شد.
وی دراین راستا افزود: همچنین مفتون شدن تکنولوژی مدرن و و دور شدن از معارف مثل دو لبه قیچی انسان را از گذشته خود به در کرده و عصبیت مدرن ایجاد کرده است که ریشه در جهل دارد و این تاثیر عصر حاضر بر انسان ها به گونه ای بوده است که اصلا گویی انسان ها امید ندارند.
لاریجانی ادامه داد: انتظار فرج در اسلام جنبه رکنیت دارد و از جهان مختلفی به این موضوع میتوان تقرب یافت، در این کنفرانس بحث مواجهه با این انتظار بزرگ از منظر تربیت عنوان شده است ضمن آن که دو مواجهه با پدیده تربیت میتوان داشت؛ اول آنکه اصل توجه به انتظار در تربیت فردی و اجتماعی لحاظ شود و برنامه های امام مهدی در تکامل تربیت و بلوغ روحی انسانها.
وی در این راستا تصریح کرد: در مواجهه نخست که موضوع انتظار در آن جایگاه دارد، در سطح کلان تاثیرات تربیتی در بعد اجتماعی و فردی حضور خواهد داشت، ضمن آن لازم به توضیح است که از زمانی که زندگی با مظاهر مدرن و به ویژه با زیربناهایی که غرب ایجاد کرد، عجیبن شد، شرایط اجتماعی کاملا دگرگون شد و تغییرات مهمی پدید امد، اول این که جامعه غربی مقهور شدند، و در سطح نظامات اجتماعی با وجود شعارهای اومانیستی مدخلیت انسان در ساحت اجتماع جنبه ابزاری یافت.
وی بیان کرد: اگر زمانی چنگیز با قلدری فتح میکرد امروز با قدرت بیشتر و با انواع بمب ها به دنبال این مسئله هستند، اما ظاهرا این مولفه را برای دفاع از حقوق انسان بزک می کنند، همان طور که ولتر گفت: بالاترین درجه فساد به کار بردن قوانین برای ظلم است.
لاریجانی ادامه داد: با توجه به این موارد، حال اینکه قدرتمندان تصمیم می گیرند که به عراق یا افغانستان حمله کنند یا جلسه برای کشتار سوریه که چند روز قبل داشتد تنها حاکی از یک مسئله است که تمام این جنایات زیر چتر مبارزه با تروریسم دارد به صورت قانونی جلوه داده می شود و این نمونهای از همان سخن ولتر است که آخرین درجه فساد با استتناد به قانون و ظلم کردن البته همه این اقدامات ناشی از هبوط انسانیت به سرحد ابزار قدرت است.
وی ادامه داد: حال در این شرایط نظریه منجی و انتظار بزرگ دنیای دیگری را ترسیم می کند و انسان مدرسه مهدوی همواره امیدوار است؛ مخصوصا با تلقی ولایت تکوینی که در اسلام مطرح است و وجود امام زمان که واسطه فیض عنوان می شود. لذا این تلقی مهم وتحول برانگیز برای انسان ها است و ادمیان متکی به مرجعی بزرگ و کامل قرار می گیرند، لذا یاس وجود ندارد، چراکه امام زمان برای مسلمین از خداوند استعانت میطلبد.
لاریجانی یادآور شد: این نشان می دهد که مسلمین از حرکت مرجعیت عالی پشتیباتی می شوند، لذا نه تنها روحیه یأس ندارند بلکه در سختی ها دارای ابتهاج روحی هستند و این است تفاوتی که میان این دو طرز فکر وجو دارد.
وی گفت: جامعه مایوس مثل انسان بی هویت عملا به بن بست رسیده است، ژست های تبلیغاتی می تواند برای کوتاه مدت بیماری را بزک کند اما در حوادث مختلف بیماری را نشان میدهد، در عراق گزارشها بود که سربازان آمریکایی دچار بحران روحی شدند و نتیجه آن لشکرکشی شکست مفتضحانه بود؛ حال این مسئله را با دفاع 33 روزه حزب الله مقایسه کنید که اتکا و ایمان به مجاهدت اسلامی آن را پیروز کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتظار در مکتب مهدوی ساحتی را در اجتماع ایجاد کرده که در تربیت انسانها تاثیر استراتژیک داشته است، خاطر نشان کرد: در مقوله انتظار بزرگ جدا از انقلاب رهایی بخش برای عالم، ارمان هایی نهفته است که فلسفه اجتماعی اسلام را شکل می دهد و جدا از این که راهگشا به آینده است مجوعه کاملی را نشان میدهد که نظام تربیتی را سامان می بخشد.
وی ادامه داد: غیبت آن حضرت ریشه در عدم آمادگی روحی جامعه دارد؛ چراکه رهبری ایشان برای عالم لطف است، این آفتاب حیات بخش هست، اما او را از پس ابرها درک کردهاند؛ همچنین نکته دیگر ایجاد فضای سازگاری اجتماعی در ظهور حضرت است و عدالت خواهی محور انقلاب مهدوی است.
لاریجانی یادآور شد: جامعه مهدوی تربیت جهادی را محور سبک زندگی خود قرار میدهد؛ یعنی آماده بودن منتظران به روحیه آنها منتهی میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خاورمیانه امروز قطعا ناپایدار است و خاورمیانه جدید در حال حدوث است، ادامه داد: اما این مهم بر بال بیداری اسلام شکل میگیرد نه سلاح امریکایی و مزدوران تکفیری که آبروی مجاهدان اسلامی را می برند، آنها بر اساس جهل قدم بر میدارند و نه مجاهدت.
وی با بیان اینکه انقلاب با رهبری امام(ره) تربیت مجاهدانه ایجاد کرد، گفت: همچنین آبادانی و عمران تمام زمین بعد از قیام امام زمان است که بخشی از فعلیت یافتن استعدادها را در زمان ظهور نشان می دهد.