کد خبر:۲۴۷۴۹۵
نهمین همایش دکترین مهدویت-9

متن بیانیه پایانی نهمین همایش دکترین مهدویت/ موضوع همایش دهم؛ اخلاق زمینه ساز، راهبردها و راهکارهای آن

در پایان قرائت بیانیه دبیر همایش موضوع دهمین همایش در سال بعد را «اخلاق زمینه ساز، راهبردها و راهکارهای آن» عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، اختتامیه نهمین همایش دکترین مهدویت، عصر روز یک شنبه، 3 تیرماه، در محل سالن همایش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، برگزار شد.

بر پایه این گزارش، حجت الاسلام پورسیدآقایی، دبیر نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت، بیانیه اختتامیه همایش را قرائت کرد. متن این بیانیه به این شرح است:
 

سلام بر همه حجج الهی، حضرت آدم، نوح، ابراهیم، موسی، مسیح و محمد. سلام بر جانشینان انبیای الهی و دوازده جانشین معصوم خاتم و سلام بر حجت زمان و امام دوران و تنها کشتی امن و نجات الهی برای انسان معاصر در دریای امواج سهمگین فتنه های کور.


سلام بر تنها چراغ باقیمانده هدایت الهی در ظلمتکده الهی، سلام بر آخرین ذخیره الهی در دنیای پر تزاحم و درگیری های طاقت فرسا، سلام بر عالم بلند و رهبر فراتاریخی بشر در عصر تاریکی ها و سیاهی ها، سلام بر رمز و راز رشد و شکوفایی شیعه در طول تاریخ و گره های کور و پیچ های سخت آن.

 

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در تربیت زمنیه ساز ظهور مهمترین مسئله ترسیم و تببین جایگاه اما در طرح تربیتی اسلام و مبانی و اهداف این تربیت و تدوین راهبردها و راهکارهای دستیابی به آن است.

 

در نهمین همایش دکترین مهدویت، دست اندرکاران همایش به این نتیجه رسیدند که پس از چندین سال طرح مباحث بنیادین و نظری در مباحث مهدویت باید به دنبال راهبردی نوین و عملیاتی کردن فرهنگ مهدویت بود، از این رو در این همایش کوشش گردید تا با طرح مسئله تربیت مهدوی، مباحث نظری به عرصه عملی کشانده شود و با تدوین راهکارها و راهبردها، الگوهای تربیت مورد گفت وگو قرار گیرد.


در ادامه متن بیانیه آمده است: در این راستا شاید هنوز در ابتدای راه باشیم؛ زیرا تدوین راهبردها فرآیندی دشوار و پیچیده و نیازمند کوشش جمعی مستمر اندیشمندان و پژوهشگران است.


اما این همایش شاید بتواند آغازی بر این راه باشد و ذهن عده‌ای از اندیشمندان را به خود جمع کند تا به دنبال طرح الگوهایی اخلاقی و تربیتی باشیم که در آن فکر و احساس و عواطف و رفتار مسلمانان مبتنی بر باور مساله مهدویت باشد به طوری که مسلمانان و دینداران بتوانند در عصر ما که دوره غیبت است راهکارهایی را بیابند که در آنها اعتقاد به مهدویت محوریت داشته باشد.


دستاوردها و پیشنهادهای این همایش عبارت اند از:


دست آوردها :
توجه به اندیشه های پنهان مانده مهدویت و تاثیر آن بر تربیت مهدوی، عملی نمودن مباحث دکترین مهدویت بر مباحث کاردبردی، گرداوری اندیشمندان جهان و منجی باوران و مهدوی پژوهان و گفت وگو درباره کارکرد مهدویت درعرصه تربیت دینی.

همچنین در این بیانیه پیشنهاداتی نیز ارائه شده است که به آنها اشاره می کنیم:

- حوزه ها و مراکز علمی و دانشگاهی به تببین بیشتر این آموزه بالنده کلیدی پرداخته و رویکردهای کلامی، حدیثی و تاریخی و سیاسی و تربیتی و اخلاق و راهبردی آن را مورد واکاوی قرار دهند و همچنان که در حوزه‌های علمیه سطح سه و سطح چهار یعنی کارشناسی ارشد و دکترا این رشته تاسیس شده است در مقاطع عالی و مراکز دانشگاهی هم این چنین شود.

 
- انتظار آن است که سازمان و نهادهای فرهنگی و تربیتی مجالی را فراهم سازند که پژوهشگران برگزیده که توانستند راهبردهای واقعی و محیط پایه را در تحقیقات خود به دست آورند و در معرض بهره برداری از نخبگان قرار داده و زمینه‌های آن را فراهم سازند.
 

- سازمان‌های مسئول در تربیت نقش مربیان در سطوح مختلف جامعه زمینه مناسبی را برای افزایش سطح مهارت‌های تربیتی و اجتماعی در مادران و خانواده های جوان اسلامی فراهم اورده و دست اندرکاران قوای مقننه و مجریه به نقش و جایگاه تربیت دینی و مهدوی در خانواده‌های مسلمان فراهم و مهارت های بروز شده را تامین نمایند.


- از دستگاه‌های مسئول در فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست داریم که الگوی مرجع تربیتی در جامعه را به مثابه الگوی برگزیده در شاخص های برجسته ساز مشخص کرده و ماموریت سازمان مربوطه در این گزینش را مکلف کنند تا چهره‌های ماندگار و قابل رجوع به جامعه معرفی شود.
 

- با قدردانی و تکریم حضور جامعه مهدوی در آفرینش حماسه سیاسی 24 خرداد در لبیک به امام خامنه ای، از رئیس جمهور منتخب مردم، درخواست می کنیم که خدمت گزاران مهدوی یاور و انقلابی بار دیگری در حرکتی هم افزا آمادگی های زمینه سازی را همچون همیشه پر اجماع و پر موفقیت به پیش برند.
 

پور سید آقایی در پایان، موضوع دهمین همایش در سال بعد  را اخلاق زمینه ساز و راهبردها و راهکارهای آن عنوان کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار