معاون سازمان انتقال خون تهران گفت: اهدای خون با روزه داری منافاتی ندارد.
دکتر مجید مسلمی در گفت و گو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه اهدای خون باید دارای یک سری شرایط کلی باشد، گفت: اهدای کننده خون باید حداقل دارای 50 کیلو وزن، حدود سنی 18 تا 65 باشد و مبتلا به بیماری های خونی، روماتیسمی، قلبی و... نباشد، علاوه بر این، کسی که سرماخورده تا بعد از گذشت سه روز و کسی که به آنفولانزا مبتلا شده تا دو هفته نمی تواند خون اهدا کند.
وی گفت: اهدا کننده خون که به فشار خون ماکسیمم مبتلا است نباید فشارخون بالای 18 و کسی که به فشارخون مینیمم مبتلا است نباید فشاربالاتر از 10 را داشته باشد.
معاون سازمان انتقال خون تهران با اشاره به اینکه اهدا کننده خون نباید سوزن آلوده به خون را استفاده کرده باشد، افزود: اهدا کننده خون نباید رابطه جنسی خارج از چارچوب در یک سال اخیر داشته باشد.
مسلمی با بیان اینکه فرد اهدا کننده خون باید احساس سلامتی کند، افزود: اهدای خون با روزه داری منافاتی ندارد، روزه دار باید شب پیش و پس از اهدای خون و در فاصله افطار و سحر مایعات فراوانی مصرف کند.
کسی که کمبود آهن دارد نمی تواند خون اهدا کند
وی با بیان اینکه شرایط اهدای خون برای زنان و مردان تفاوتی ندارد، اظهار داشت: کسی که به کمبود آهن مبتلا است شرایط اهدای خون را ندارد، به همین دلیل هموگلوبین اهدا کننده باید بیش از 12 باشد.
معاون سازمان انتقال خون تهران یادآور شد: اگر اهدا کننده ای در دوماه اخیر چکاپ انجام داده است برگه آن را هنگام اهدای خون همراه داشته باشد.
مسلمی در پاسخ به این پرسش که آیا صحت دارد اهدا کننده ای که برای اولین بار است خون اهدا می کند باید به طور مستمر اقدام به انجام این کار بکند، اظهار داشت: این موضوع صحت علمی ندارد، کسی که خون اهدا می کند به دلیل احساس سبکی خاصی برخوردار می شود خود تمایل به این اقدام انسان دوستانه ترغیب می شود.
وی خاطر نشان کرد: روزه دارانی که تمایل دارند شب به اهدای خون اقدام کنند می توانند تا ساعت24 روزهای ماه مبارک رمضان به پایگاه انتقال خون واقع در خیابان وصال شیرازی مراجعه کنند.