کد خبر:۲۵۳۸۲۵
گزارشی پیرامون فرهنگ استفاده از موبایل؛

فرهنگ استفاده از موبایل را داریم؟

همانطور که می‌دانیم استقبال و استفاده به‌جا از یک تکنولوژی فقط به کشف و یا اختراع محصولی خاص ختم نمی‌شود.

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، همانطور که می‌دانیم استقبال و استفاده به‌جا از یک تکنولوژی فقط به کشف و یا اختراع محصولی خاص ختم نمی‌شود. در واقع شاید بتوان این مورد را شرطی لازم و نه کافی برای ورود موفق یک محصول به بازار دانست.

 

اما چیزی که می‌تواند این شرط لازم را به شرطی کافی بدل کند، همراهی آموزش و فرهنگ استفاده و تزریق آن در بطن جامعه و مخاطبان آن محصول است. بسیاری از پیشرفت و تکنولوژی هایی را داریم که مدت هاست به علت آماده نبودن شرایط فرهنگی و عرفی جامعه، از آن ها فقط نامشان به بازار آماده و تولیدکنندگان مترصد موقعیتی هستند تا محصول خود را بالفعل کنند.

 

اما بوده است محصولاتی که با ظاهری ساده و بی آلایش و به‌دور از هرگونه هیاهو وارد بازار شده اند ولی به‌روز رسانی ‌ها و پیشرفت های متعدد آن ها چنان با سرعت بوده است که عرف ها و باید و ها و نبایدهای انسانی را زیر پا گذارده اند و کم کم دردسر ساز شده اند. نمونه آن را می‌توان تکنولوژی و فناوری تلفن همراه دانست.

 

در چند سال اخیر با ورود گوشی های هوشمند به بازار، به یکباره تحولی عظیم در این صنعت و تغیر کاربری برق آسایی را شاهد بودیم که در بسیاری از موارد این پیشرفت بی مقدمه، باعث ایجاد چالش های بسیاری چه در زمینه فرهنگی و چه در زمینه های دیگر شده است.

 

از این‌رو لازم دیدیم تا نکاتی را در این زمینه بیان کنیم تا بدانید چه رفتارهایی در هنگام استفاده از تلفن همراه غیرقابل‌پذیرش است:

 

1. زمانی که کسی با ما صحبت می‌کند به او احترام بگذاریم و یا در صورتی که در جلسه ای هستید که یکی از مخاطبان فرد مورد نظر هستید، توجه کامل و بی‌کم‌وکاست خود را به آن شخص بدهید و از ور رفتن با موبایل خود به دلایل مختلف٬ برای اس‌ام‌اس بازی و پاسخ به تماس‌ها یا چک کردن ایمیل‌ها٬ بپرهیزید. اگر تماسی آن‌قدر مهم است که باید به آن پاسخ دهید٬ از طرف صحبت خود عذرخواهی کنید و اجازه بگیرید و پس از آن مکالمه با آن سوی خط را آغاز کنید.

 

2. دقت کنید که هنگامی که با موبایلتان صحبت می‌کنید، یک مکالمه خصوصی بین شما و طرف مقابلتان وجود دارد. پس لازم نیست که با صدای بلند خود حریم دور و بر خود را تحت تاثیرقرار دهید و دیگران را ناراحت کنید. فقط فریاد نزنید. همیشه حواس‌تان باشد تا وقتی مشغول مکالمه با موبایل هستید٬ داد و هوار راه نیندازید. به طور متوسط کاربران موبایل در هنگام مکالمه تلفنی صدای خود را 3 برابر بلندتر از مکالمات حضوری می‌کنند. همیشه حواس‌تان به بلندی صدای‌تان باشد.

 

3. هنگامی که با کسی قرار دارید، بدانید که بزرگترین عاملی که میتواند این صحبت دوستانه و دو نفره را به مخاطره بیاندازد، زنگ خوردن ناگهانی موبایل شما است. چیزی که علاوه بر ناراحت کردن طرف مقابلتان، باعث می‌شود تا او را مانند گروگانی در بین تماس تلفنی خود گیر بیاندازید. پس با توجه بیش از اندازه به موبایل٬ آرامش خود و همراهان‌تان را به هم نزنید. همیشه پیش از نشستن پشت میز با دوست یا همراهان‌تان٬ موبایل خود را در وضعیت سایلنت قرار دهید.

 

4. مکان‌هایی هستند که در سراسر جهان به‌طور معمولی باید سکوت در آن ها حفظ شود. به نوعی سکوت جزو ابتدایی ترین حریم آن هاست. مکان هایی مثل سالن‌های تئاتر و سینما ٬مساجد و بسیاری از مکان‌های مربوط به عبادت شهروندان٬ کتابخانه‌ها یا حتی مراسم ترحیم٬ جاهایی هستند که حفظ سکوت در آنها شرط لازم حضور است. پس مطمئن شوید که وقتی در چنین موقعیتی حضور دارید٬ موبایل‌تان امکان ابراز وجود نداشته باشد.

 

5. از گزینه پیام‌ صوتی(Voicemail) موبایلتان استفاده کنید و تماس غیر ضروری خود را به‌وسیله آن ردگیری کنید و در مواقع لازم به آن ها پاسخ دهید.

 

6. هرگز در مکان‌های عمومی و جاهایی که می‌دانید کسی یا کسانی منتظر پایان تماس شما هستند، آن ها را منتظر پایان تماس تلفنی خود نگذارید. چنین رفتاری در هیچ جای دنیا قابل پذیرش نیست. اگر تماس تلفنی شما واقعا چنین اهمیت بالایی دارد٬ ادب حکم می‌کند آن مکان را ترک کنید پس از اتمام مکالمه به آن جا برگردید.

 

7. در هنگام رانندگی هیچ‌گاه اس ام اس ندهید.

 

8. در زمان مکالمه در مکان های عمومی به هر دلیلی مشغول مکالمه تلفنی می‌شوید٬ مراقب ادبیاتی که در مکان های عمومی به کار می‌برید باشید. مخصوصا زمانی که می‌دانید کسی یا کسانی صدای شما را می‌شنوند. کسی نمی‌داند که موضوع صحبت شما چیست و فقط کلماتی را که یک‌سویه شما بر زبان می‌آورید میشوند. پس بهتر است از گفتار پاکیزه‌ای بهره بگیرید.

 

9. به فضای شخصی و حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید. اگر مجبورید در یک مکان عمومی از تلفن همراه خود استفاده کنید٬ سعی کنید میان شما و دیگرانی که در اطراف‌تان نشسته یا ایستاده‌اند دست‌کم سه متر فاصله باشد.

 

10. اگر در خارج از شهر و به‌خصوص کشور خود هستید، در هنگام مکالمات سعی کنید به نوع بکار بردن الفاظ و کلمات دقت خاصی کنید. بسیاری از گفتارها و جمله بندی های عادی، ممکن است در فرهنگ های مختلف طور دیگری برداشت شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار