به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، امام باقر (علیهالسلام) در این باره میفرمایند: گاهی ممکن است فرزندی در حیات پدر و مادر خود نسبت به آنها نیکوکار باشد، و اگر پدر و مادر از دنیا روند و فرزند قرضهای آنها و سایر واجبات ترک شدهٔ آنها را جبران ننماید و برای آنها استغفار نکند خداوند (ممکن است) او را عاق والدین بنویسد و گاهی ممکن است فرزندی در طول حیات پدر و مادر عاق آنها باشد ولی وقتی آنها مردند، دیون آنها را پرداخت کرده و برای آنها استغفار نماید و خداوند او را در نامهٔ عملش نیکوکار بنویسد. (بحارالانوار، ج74: 59)
بیشک والدین پس از فوت نمودن حقوقی بر گردن فرزندان خود دارند و چنانچه فرزندان از این امور کوتاهی نمایند، احتمال دچار شدن به عاق والدین برای آنها فراهم میگردد، و از این رو از پیامبر اسلام حضرت محمد (صلیالله و علیه و آله و سلم) سوال شد که آیا بعد از مرگ والدین، حقی بر گردن اولاد میماند که لازم باشد آن را انجام دهد؟ و حضرت در پاسخ فرمودند:
آری. پنج وظیفه باقی میماند و آنها عبارتند از: نماز برای آنان، استغفار و طلب رحمت آنان از خدا، وفاداری به پیمانها و عقودشان، صله ارحامی که تنها سبب رحم بودنشان والدین هستند، اکرام و احترام دوستانشان. (الترغیب، ج3: 322)
در این میان یکی از مواردی که موجب خوشحالی پدر و مادر از دنیا رفته میشود و تا حدودی جلوگیری مینماید از عاق آنها احترام به خویشان آنها میباشد، به نحوی که امام رضا (علیهالسلام) در این باره فرمودهاند: کسی که دوست دارد به پدرش در قبر صله کند، بعد از مرگ او به عموهایش کمک نماید. (مستدرک الوسایل، ج15: 204؛ ره رستگاری، ج3: 66- 67)
منبع: قدس آنلاین
ممنون خدا خيرتون بده،تذکر جالبي بود.