به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری نخستین همایش بین المللی «آیین پهلوانی، میراث ماندگار» امروز در فدراسیون ملی ورزش های زورخانه ای و پهلوانی برگزار شد.
محمدرضا طالقانی، سرپرست فدراسیون ملی ورزش های زورخانه ای و پهلوانی در این نشست خبری گفت: می خواهیم به مردم اجازه دهیم تا خودشان پهلوان ها را انتخاب کنند و نشان دهیم که کسی با تبلیغ، در بین مردم به عنوان یک پهلوان ماندگار شناخته نمی شود.
وی در ادامه افزود: متأسفانه مرام پهلوانی در حرف کمرنگ شده و می بینیم که رادیو ورزش و تلویزیون راجع به رنگ توپ لیگ برتر نیم ساعت برنامه اجرا می کنند، ولی در مورد کشتی پهلوانی هیچ سوالی نمی پرسند و راجع به مرام پهلوانی برنامه ای پخش نمی کنند.
طالقانی تصریح کرد: اگر بخواهیم در حرف مرام پهلوانی را گسترش دهیم، موفق نمی شویم، بنابراین باید آن را عملی کنیم؛ اینکه روزنامه های ما و رسانه ها مدام به فوتبال و دعواهای آن بپردازند مرام پهلوانی گسترش پیدا نمی کند، باید این را بدانیم که مرام پهلوانی جلوتر از فوتبال است و اگر اخلاق در آن نباشد از بین می رود.
سرپرست فدراسیون زورخانهای و ورزش پهلوانی خاطرنشان کرد: اگر یک بازیکن به خاطر مصدومیت بازیکن حریف، توپ را به بیرون بزند، رسانه های ما عکس او را منتشر می کنند، ولی متأسفانه در مورد مرام پهلوانی که بسیار گسترده تر از این گونه رفتارهاست، مطلبی نمی نویسند.
وی یادآور شد: متأسفانه در ورزش ما باندبازی و در جناح این و آن بودن زیاد شده، ولی من راه خودم را می روم و می خواهم با تلاش و کوشش خود مرام پهلوانی را در جامعه احیا کنم.
طالقانی در ادامه به برنامه های فدراسیون اشاره کرد و گفت: ما در روز 17 شوال نخستین همایش بین المللی آیین پهلوانی، میراث ماندگار را برگزار می کنیم تا شروعی باشد برای برنامه های ما در حوزه مرام پهلوانی؛ همچنین هفته آینده لیگ ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی را برای نخستین بار آغاز می کنیم.
سرپرست فدراسیون زورخانهای و ورزش پهلوانی در ادامه به قهرمانی تیم ملی کشتی پهلوانی کشورمان در آسیا اشاره کرد و گفت: با وجود مسائل و مشکلات مادی که در این مدت در ورزش و فدراسیون ها وجود داشت، کاروانی 18 نفره را به نپال اعزام کردیم و توانستیم قهرمانی آسیا را بدست آوریم.
وی در پایان گفت: همزمان با مسابقات آسیایی به نپال سفر کرده و با رئیس جمهور این کشور دیدار کردم؛ رئیس جمهور نپال به قدری به این ورزش اهمیت می دهد که دستور داد هر چه سریع تر این ورزش آغاز شود.
عباس زندی، مربی مرحوم تختی نیز در این نشست خبری گفت: در 30 سال خدمتم در ارتش همواره خود را سرباز مردم می دانستم و در زمانی هم که سرپرست تیم ملی کشتی بودم همواره به دنبال حل مشکلات مردم و کشتی گیران می دویدم و پاداش هایی را نیز که به مناسبت های مختلف به من می دادند، برای کمک به نیازمندان خرج می کردم.
پروفسور خالقی، تنها داور طلایی کشتی ایران نیز در این نشست خبری گفت: به دلیل ورود مادیات، مرام و مسلک پهلوانی در فرهنگ ما کمرنگ شده، ولی طالقانی تلاش می کند تا آن را مجدداً احیا کند.